Polianky-chodník-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Uzavretý
meno
Michal K. 28. júna 2022

Pri vyjazde z parkoviska Kaufland Polianky chyba chodnik alebo schody a chodci musia chodit po ceste, co je nebezpecne.

29. jún 2022

Michal Hajduk

Na danej fotografii je viditeľná bariéra na chodníku- betónovy okraj plota
13. júl 2022

IVAN

Kaufland nemá záujem o chodcov menej kúpia ako s autom
25. júl 2022

Odpoveď samosprávy

Široký a bezpečný chodník pre peších ide priamo okolo vchodu do predajne, pozdĺž Harmincovej ulice. Je to pre peších bezpečné a v ideálnej dostupnosti od MHD. Parkovisko slúži najmä pre zákazníkov prichádzajúcich autami a preto nemá pri výjazde vybudovaný chodník. Chodník pre peších ide okolo parkoviska a zabraňuje zbytočnému križovaniu peších s motorovými vozidlami.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ BA-Dúbravka
25. júl 2022

Michal K.

cize ak chce ist do kauflandu niekto z blizkych bytoviek, ktore tam stoja a prudko rastu dalsie, ma ist miesto priamej cesty niekolko sto metrovou obchadzkou, alebo autom? to urcite nik nebude. podla Vas je teda bezpecnejsie, aby ludia chodili na divoko po prijazdovej rampe?
argument zbytocneho krizovania pesich a aut je uplne absurdny. to tam potom mal byt miesto prechodu nadchod.
27. júl 2022

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne odoslaný samospráve,

s pozdravom,

Pavla Rachelová
[email protected]
27. júl 2022

Michal K.

uzavrety a nasledne opatovne preposlany samosprave?
27. júl 2022

Odpoveď samosprávy

Všetky dotknuté pozemky sú vo vlastníctve Kauflandu. Projekt, podľa ktorého bolo celé nákupné centrum aj s parkoviskom vybudované, vypracovali autorizovaní architekti, projektanti a dopravní inžinieri so všetkými potrebnými znalosťami a oprávneniami. Projekt prešiel pred realizáciou riadnym schvaľovacím procesom na stavebnom úrade, Krajskom dopravnom inšpektoráte, Hasičský zbor,.... Pokúsil som sa vám, možno príliš laicky a neodborne, zdôvodniť prečo asi projektanti neurobili chodník tam kde by ste ho mali radi vy. Mestská časť v predmetnej veci na súkromných pozemkoch konať nemôže, pretože na to nemá žiadne legislatívne oprávnenia. Pokiaľ máte akékoľvek požiadavky obráťte sa na vlastníka nehnuteľností.
Pre objasnenie som zakreslil do mapky žltým existujúci chodník a červeným vami navrhovanú cestu. Tvrdenie o niekoľko stometrovej obchádzke mi pripadá pritiahnuté za vlasy. Obidve trasy po obvode parkoviska sú temer rovnaké. Podnet uzatvárame.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ BA-Dúbravka
27. júl 2022

Michal K.

dobry den pan Bagar, odborne stanovisko nezaujima chodcov, ktori tadial denne chodia. jedna vec su vykresy a predstava projektanta a ina je realita. iste si spominate, ze za socializmu sa chodniky stavali az dlho po tom, ako sa postavili bytove domy. to preto, lebo si ludia vyslapali cesticky tam, kde im to najlepsie vyhovovalo. a nechodili tadial, kde si to predstavovali inzinieri, architekti ci uradnici v kancelarii. ako zastupca uradu a obcanov mate iste lepsie moznosti komunikovat s vlastnikom pozemku a nehnutelnosti. zmyslom tejto debaty nie je navzajom sa pesviedcat o nasich nazoroch, ale urobit nieco pre obyvatelov Dubravky.
PS, ja tadial nechodim peso, ale autom. no vidavam tam casto chodcov. a mrzela by ma co i len jedna nehoda. Vas iste tiez.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania