Výtlky na ulici Domové role

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Erich Seemann 23. januára 2015

Výtlky na ulici Domové role neboli už veľa rokov opravované. V kritickom stave je pár úsekov, ale celá cesta je v stave, v akom by ani lokálna komunikácia v hlavnom meste nemala byť. Zákazníci reštaurácie alebo záhradníctva si pri každej návšteve ničia autá.

23. január 2015

ivan

Na to ,že je to tankodrom je to v slušnom stave.
23. január 2015

jozo

.. ibaze celou ulicou je obojsmerne zakazany prejazd a je oznacena ako zona s 30 km/h rychlostou .. keby si tadialto neskracovali cestu nervozni vodici iduci z/na Slovnaftsku kvoli zapche na Pristavnom moste, tak by cesta vyzerala lepsie. Stovky aut denne - pretekarska draha ..
23. január 2015

Erich Seemann

Zakázaný prejazd neznamená, že by tam nemalo byť možné bezpečne vojsť, niečo vybaviť a bezpečne odtiaľ vyjsť. Rýchlosť 30 km/h by tam mohla zostať aj po oprave povrchu, lebo ide o úzku cestu. Na sledovanie dodržiavania dopravného značenie sú policajti, ktorý tam do reštaurácie v hojnom počte chodia na obed.
26. január 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Mestská časť Bratislava Ružinov vykonáva opravu na komunikáciách, ktoré sú zaradené do siete miestnych komunikácii III. a IV. triedy a boli Mestskej časti Bratislava – Ružinov zverené do správy. Komunikácia Domové role nie je zaradená do siete miestnych komunikácii I.-IV. triedy na území Hlavného mesta SR Bratislavy. Jedná sa o verejnú účelovú komunikáciu a z toho dôvodu nebola predmetom zverenia do správy mestskej časti Bratislava Ružinov.
Podnet zasielame na magistrát.


kancelária starostu
03. február 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Podľa Štatútu hlavného mesta SR Bratislavy Čl. 74 “ Pôsobnosti mestskej časti v oblasti pozemných komunikácií písm. f) vykonáva správu miestnych komunikácií III. a IV. triedy vo vlastníctve hlavného mesta.
Komunikácie III. a IV. triedy sú mestskej časti Bratislava Ružinov zverené do správy protokolom z roku 1992. Tak ako sme uviedli, uvedená komunikácia je verejná účelová komunikácia, na ktorej nevykonávame správu.


kancelária starostu
04. február 2015

Erich Seemann

Kto teda danú cestu vlastní a zodpovedá za jej údržbu, ak to nie je ani mestská časť ani Magistrát? Čo je potrebné k tomu, aby sa dané cesta preklasifikovala dodatočne z verejnej účelovej komunikácie na miestnu komunikáciu?
17. február 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

príslušné oddelenia preverovali Váš podnet. Predmetná cesta Domové role je účelová komunikácia a nie je zaradená v sieti komunikácií Hlavného mesta. Keďže nebola nikdy zaradená do siete miestnych komunikácií, zostala v správe a údržbe stavebníka. Nevieme komu patria tieto komunikácie, mohli by to vedieť na na úrade Mestskej časti Ružinov, ktorý tam povoľuje výstavbu s kým rieši povolenia pripojenia vjazdov k nehnuteľnostiam ktoré povoľuje na tejto účelovej komunikácií Domové role. Hlavné mesto, ako každá samospráva na Slovensku, môže vykonávať správu a údržbu len majetku, ktorý vlastní, alebo jej bol zverený do správy.

Mgr. Marek Papajčík
Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
09. marec 2015

mio

dam 10 centov na jej opravu..
09. marec 2015

mio

podla starostua a primátora nemozu potom vyberat miestne poplatky za gastronomiu, ktora v danej lokalite sa nachadza , nemozu od druzstva poberat miestnu dan, - dan z nehnutelnosti, od auto servisu dan z prijmu etc. etc..kedze sa k danými prevadzkam nemozme dosta po ceste ktora nie je nikomu zverena a nikoho netrapi ze tam ludia vozuia peniaze pre sluzby ktora sa tam poskytuju..
17. apríl 2015

Erika

Vidím, že riešenie je také, že majitelia chatiek si svojvoľne postavili rampu a nepúšťajú tadiaľ autá. Takže, kto je majiteľom tej cesty???
17. apríl 2015

Erika

Vidím, že riešenie je také, že majitelia chatiek si svojvoľne postavili rampu a nepúšťajú tadiaľ autá. Takže, kto je majiteľom tej cesty???
17. marec 2023

PRAVO REZIDENTA

Domové role-cesta-rozbitá (väčší úsek)

cesta nikoho,
prevadzky s obsluhou,
restauracia,
pumpa...
denna premavka aj posadky policie a majitelia pravaodzok musia sami udrziavat neudrziavatelnu cest nikoho,
obec alebo mesto pomoze?..
alebo pomoz si sam...
17. marec 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet s aktualizáciou bol zaslaný samospráve.

S pozdravom,
Daniel
Administrátor portálu Odkaz pre starostu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.