Parkovanie na ceste

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Rado 23. januára 2015

Auta parkuju na ulici, kade chodi MHD, nedaleko je skola, ihrsko, urad... Vznikaju tam kazdodenne kolizne situacie. Do kedy, pokym nevyhasne nejaky zivot?

25. január 2015

Netro

Zastavenie a státie § 23 (1) Vodič smie zastaviť a stáť len vpravo v smere jazdy v jednom rade a rovnobežne s okrajom cesty, čo najbližšie k okraju cesty a na jednosmernej ceste vpravo i vľavo. Ak nie je ohrozená bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, vodič smie v obci zastaviť a stáť kolmo, prípadne šikmo na okraj cesty alebo zastaviť v druhom rade. Pri státí musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre každý smer jazdy. Pri zastavení musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre oba smery jazdy. (dolezita je predposledna veta... 6 m musi zostat zo zakona volnych)
25. január 2015

Juraj

Netro,dodržiavanie tohto paragrafu bolo možné pred 30-timi rokmi,v súčasnosti to už v autoškolách asi prestali vyučovať.Parkovanie na ľavej strane (v dvojsmerke)je bežné,polícia možno ani nevie že je to priestupok,a veľmi nebezpečný.Keď ti z ľava vyštartuje pred teba a zatrúbiš,ešte ti ukáźe prostredník,veľa vodičov o tomto ani NEVIE,keď som to povedal jednomu východniarovi tak čumel ako puk či si z neho robím srandu.Až keď som mu povedal že mu zabezpečím papuču keď sa vráti k autu,pochopil že to myslím vážne.A 6 metrov medzi autami,to mnňa poslal do blázinca,vraj to platilo za komunistov a poslal mňa do autoškoly!!!Toto dnes jazdí po cestách a ohrozuje občanov!!!Veľa šťastných kilometrov.Juraj.
26. január 2015

Rado

Dakujem Netro za podporu so zakonom.

t6 metrov zial nie je volnych :-( .... Ti dvaja darmozraci z Mestskej policie co tu su v Zahorskej za cely rok nic nerobia, ked ich zavolam, ze niekto pali listie alebo burinu, zadymena cela obec, tak pridu az o 2-3 hodinky, aby to stihol dopalit. A starosta, tomu je bezpecnost deti a ludi uplne ukradnuta, jemu je prednejsie nepohadat si tych par ludi na Gbelskej, len aby nahodou nestratil par hlasov, tak to kazdodenne toleruje!

Na co je nam taky starosta???
26. január 2015

mravec

ešteže je tam krásna zástavba rodinných domov , pričom každý z nich má pravdepodobne určite aj miesto na dvore , aby potom mohol nechať svoje auto sušiť na ceste , a hotovo , nestarám sa - ostatní má obchádzajte...
26. január 2015

Juro

Tak ale v tych novych domoch ma pan starosta vela kamaratov a pan starosta sa radsej venuje inym, dolezitejsim veciam, tzv vypalnictvu. V Zahorskej to totizto funguje tak, ze ak chcete stavebne povolenie, tak musite dat dobrovolne nedobrovolny prispevok na infrastrukturu, tento poplatok sa pohybuje rozne, zalezi od toho aky dom idete stavat, cize kolko mate zrejme penazi. Ale je interny uzus, ze tato suma nepodleze 2.000€! Tieto dobrovolne nedobrovolne poplatky musia platit dokonca aj ludia, ktori kupili od developera, ktory vybudoval celu infrastrukturu. Pocul som pri debate so susedmi, ze udajne aj ten developer, ked chcel stavat tieto cesty musel dat vsimne. Ale to neviem na 100% potvrdit tuto onformaciu. Tie ostatne su bezne praktiky nasho starostu.
11. február 2015

Odpoveď samosprávy

K podnetu o parkovaní na Gbelskej ulici zaujímame nasledovné stanovisko:

Parkovanie na Gbelskej ulici, ktoré je v rozpore s § 23 cestného zákona, starosta obce niekoľkokrát riešil s mestskou políciou. O možnosť osadenia dopravného značenia, ktoré by zduplikovalo platnosť zákona, musíme požiadať správcu predmetnej komunikácie Hlavné mesto SR BA . Mestská polícia bude opätovne vyzvaná starostom obce Záhorská Bystrica na zabezpečenie nápravy tejto problematiky, najprv upozornením a následne odtiahnutím vozidla, ktoré porušuje cestný zákon. MČ BA Záhorská Bystrica toho času preveruje možnosti vybudovania parkovacích stání popri Gbelskej ulici na úkor priľahlej zelene a námestia.




Ing. Eva Ihringová
Referát výstavby, dopravy a správy majetku
Miestny úrad Bratislava - Záhorská Bystrica
Nám.Rodiny 1, 843 57 Bratislava
10. jún 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet opätovne preposielame samospráve.

Matúš Sedlák
Odkaz pre starostu
[email protected]
22. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

pre komunikáciu Gbelská, v úseku od Hargašovej po Tatranskú ulicu, bol vypracovaný projekt s návrhom umiestnenia dopravného značenia B 34 „Zákaz zastavenia“.

Projekt bude predložený Operatívnej komisii pre určovanie dopravných značiek a dopravných zariadení Magistrátu hlavného mesta Bratislava na odsúhlasenie Krajského dopravného inšpektorátu. Po získaní súhlasu bude postúpený na určenie cestnému správnemu orgánu. Následnú realizáciu potom zabezpečí Oddelenie správy komunikácii.

Oddelenie dopravného inžinierstva
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania