Dopravná-znečisťovanie-pôdy

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

V riešení
meno
Adrián Šebesta 29. júna 2022

Chcem nahlásiť dlhotrvajúci problém bezdomovectva spojeného s znečisťovaním lokality Rača v tesnej blízkosti Železničného Múzea za koľajnicou idúca "štreka" "Skratka" ktorou chodí denne XYZ ľudí ráno do práce na električku smerom na zastávku "Černockého" a vela ľudí sa tadial vracia nazad z práce,školy keď idú na rozľahlé sídlisko:
"PRI ŠAJBACH". Už niekoľko rokov si tu od JARI do Neskorej Jesene v tejto lokalite robia bezdomovci "STANOVE MESTEČKO"....radikálne znečisťujú okolie fekálnym odpadom a anorganickým odpadom ktorý sa nikdy nerozloží v prírode ako je SKLO,PLAST,Guma a pod.... problém je cez Policiu neriešiteľný... v prípade zavolania hliadky sú bezdomovci iba vykázaný z pozemku, bez blokovej pokuty, čo ich potom motivuje sa tam každý rok usalašiť a znečisťovať!!!

01. júl 2022

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet. Naše oddelenie životného prostredia a dopravy zabezpečí vyčistenie lokality.
Následne lokalitu zašleme na oddelenie sociálnych vecí, aby ho aspoň nepravidelne navštevovali v rámci terénnej sociálnej práce.
Kto? oddelenie životného prostredia a dopravy
Kedy? 3. štvrťrok 2022

Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy, Miestny úrad Bratislava - Rača
15. júl 2023

Adrián Šebesta

Dobrý deň, písali ste, že 3.štvrťrok 2022 to bude vyriešené, ale nestalo sa tak.... Máme tu už leto 2023 a stále nič. Bezdomovci tam už síce nie sú, ale to môže aj nemusí byť pričinením samosprávy, mohli sa proste presťahovať inde.... ale odpad ktorý tam zanechali a ktorý tam pretrváva už dlhé roky tam ostal. Predmetná zona tuším minulý rok aj vyhorela a horí tam vždy v letnom období každých pár rokov..... daná lokalita je teda nebezpečná a môže tam byť aj skládka nebezpečného odpadu u ktorého hrozí samovznietenie pri vysokých letných teplotách, po prípade sa to tam zapáli od skla ktoré je tam všade na okolí porozhadzované a pri svetle vytvára efekt "lupy" .... v každom prípade daná skládka mohla byť už dávno odstránená......Ak je to problém, lebo je majitelom pozemku žsr a nie mesto, majte na pamäti, že podľa zákona je majitel pozemku povinný ho udržovať v príslušnom stave, obzvlášť ak sa jedná o štátny podnik.
Slušne Vás opätovne žiadam aby ste urobili na majiteľa pozemku právny nátlak, aby požadovanú lokalitu dal do poriadku, v opačnom prípade môžu byť kontaktované media...možno potom sa to konečne pohne do predu......

Najlepší termín na čistenie mi príde stred až koniec jesene kedy je už vegetacia v utlme a lepšie je vidieť odpad položený na zemi, zároveň pracovníci čo to budú čistiť nemusia umierať od toho tepla..... Vidím to však tak, že tu napíšete zasa to isté čo minule a za 1-2 roky žiadna zmena nenastane.......

Ďakujem za odpoveď

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania