Jantárová cesta-cyklotrasa-chýbajúca

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
PotPalo 30. júna 2022

Kedysi zrušené napojenie Jantárovej cesty na Jungmannovu, je tam zvodidlo. Pritom by tento nájazd mohli používať cyklisti, keby tam boli osadené iba stĺpiky namiesto zvodidla. Takto cyklisti z Jantárovej nemajú kadiaľ bezbariérovo a bezpečne prejsť na Jungmannovu. Obidva prechody pre chodcov v dosahu sa napájajú na Jungmannovu bariérovo, navyše vzniká konflikt s chodcami.

30. jún 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
30. jún 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, ktorého prijatie týmto potvrdzujeme. Pridelili sme ho kolegyniam a kolegom, ktorí majú riešenie danej agendy v kompetencii. O priebehu riešenia Vás na základe obdržaných stanovísk budeme priebežne informovať.

S pozdravom,
Kto? Projektová kancelária
Kedy? 2022

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
30. jún 2022

Peter Czirak

Toto sa ma cele prerabat v ramci upravy krizovatky kvoli predlzeniu elektricky. Cesta ma byt posunuta k elektricke. Tieto esicka okolo Chorvatskeho ramena su "docasne riesenie" kvoli vystavbe metra. Teraz v ramci vystavby elektricky sa to ma znormalizovat.
30. jún 2022

PotPalo

V tom prípade by bolo dobré dočasne odstrániť zvodidlo a dočasne dať namiesto neho iba stĺpiky, aby cyklisti mohli prejsť. Označovať to netreba, a nájazd je tam už vyasfaltovaný.
02. júl 2022

Jano - Star9H6j

ste si istý ze vôbec dáke "v ramci vystavby električky" bude?... pri chorvatskom ramane (resp. okolia povodnej vystavby metra) je enormne vela takýchto absurdít a zanedbanych ciest/chodnikov, neexistujucich napojeni atd.. ktoré každé vedenie ignorovalo a vyhovaralo sa cez 30 rokov na nedoriesenu vystavbu metra/elektricky zatial to vyzera, ze obyvatelia zrejme dostanu dalsi pluvanec do tváre +vyhovorky grátis 👍
02. júl 2022

Peter Czirak

Ak sa bude pokracovat s elektrickou, tak sa aj ta cesta presunie, je to sucastou projektu a objednanych prac. Viac by ste sa mali zaujimat o to, aby potom obnovili to parkovisko, co je zasypane pod touto "docasnou" cestou.
24. október 2022

PotPalo

Pozerám ten plánik a je mi zle. Tu bol odjakživa problém že neboli prepojená terasy a cesta pod nimi s druhou stranou za Chorvátskym ramenom (na obrázku z bodu A do bodu B). A teraz keď sa stavia, tak nie aby to rozumne prepojili, ale plánujú zničiť ešte aj to málo čo tam už je. Napríklad výjazd z parkoviska Gessayova, využívaný motoristami a cyklistami bude zrušený? Tiež už existujúci kus cyklochodníka pôjde do stratena? Prechod z Jungmannovej a chodník cez Chorvátske rameno sa tiež zruší? Skrátka dostať sa bicyklom z bodu A do bodu B bude skoro nemožné?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania