Samostatny pruh pri vyjazde z pod pristavneho mosta na Bajkalsku

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Peter 26. januára 2015

Dobry den,
pri vyjazde z kruhoveho objazdu pod pristavnym mostom na Bajkalsku ulicu v smere do mesta je potrebne davat prednost autam prihadzajucim zprava zo smeru z petrzalky (je tu samostatny pruh, ktory je vsak kratky a je potrebne sa preradit do pruhu vpravo). Tento smer, z petrzalky, ma vyhradene 2 pruhy. Navrhujem usmernit dopravu z tohto smeru do jedneho a pre smer z kruhoveho objazdu na Bajklasku dedikovat samostatny pruh. Myslim, ze by to pomohlo plynulosti aj bezpecnosti dopravy v tomto useku.

10. február 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Váš podnet preverili príslušné útvary Magistrátu hl. mesta z oblasti dopravy. Podľa ich stanoviska podnet považujeme za neúčelný, pretože vozidlá smerujúce od kruhového objazdu do centra majú dostatok času a priestoru zaradiť sa do priebežného pruhu. Pre zaradenie sa do priebežného pruhu je zriadený zaraďovací pruh, ktorého dĺžka je 105 m, pričom plná šírka zaraďovacieho pruhu je v dĺžke 65 m.
Súčasné usporiadanie jazdných pruhov a organizácia dopravy vyplýva z dopravného významu stýkajúcich sa komunikácií. Zjazdná diaľničná vetva z Prístavného mostu je nadradená vetve od kruhového objazdu kvôli vyššej intenzite automobilovej dopravy.

Mgr. Marek Papajčík
Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania