Čiernovodská-fontánka-chýbajúca


Uzavretý

Prosím doplniť aspoň nejaké fontánky s vodou, alebo tým ľuďom rozdať fľaše s vodou v týchto horúčavách. Ak by bolo možné dať im tam aj mobilné WC, nakoľko v tomto teple sa moč rýchlo rozkladá a je v okolí strašný smrad.

04. júl 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

verejný priestor medzi ulicami Kazanská, Bebravská a Čiernovodská v blízkosti zdravotného strediska a zastávky MHD bude revitalizovaný a získa podobu nového mestského parku. S prácami by sa malo začať v druhej polovici tohto roka. V rámci obnovy bude opravené a doplnené verejné osvetlenie, pribudnú lavičky, odpadkové koše či stojany na bicykle. V priestore sú navrhnuté tri kiosky, ktoré prinesú do lokality nové služby, nakoľko súčasťou návrhu je aj možnosť využitia priestoru pre účely konania trhov. Lokálne trhy sa konajú aj v súčasnosti, do budúcna by však mali byť vytvorené lepšie podmienky. Revitalizácia je súčasťou iniciatívy Živé miesta, ktorej cieľom je modernizácia a skvalitňovanie dlhodobo zanedbaných verejných priestorov v Bratislave. Predmetná revitalizácia pomôže k vytvoreniu lepšieho sociálneho priestranstva. Riešenie porušovania platných zákonov je plne v kompetencii Mestskej polície. Pri podozrení z porušovania je potrebné volať priamo Mestskú políciu na skrátenom čísle 159, v takomto prípade polícia môže konať priamo na mieste. Admina poprosím o zlúčenie podnetu s podnetom ID 55544.

S prianím pekného dňa
Kto? Magistrát hl. m. SR BA
Kedy? v priebehu tohto roka

Mgr. Rastislava Mihóková
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Vrakuňa
04. júl 2022

Vladimír

Tu nejde o neporiadok na tomto mieste, môj podnet je o tom, že tí ľudia, čo sú tam, by mohli aspoň dostať fľašu vody, keď sa už mesto stará aj o ľudí bez domova, ide to o obyčajnú ľudskosť.
05. júl 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na Váš komentár.

S pozdravom,

Barbora Peregrim
Odkaz pre starostu
[email protected]
06. júl 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

nemáme vedomosť, aby sa v tejto lokalite nachádzali ľudia bez domova, podľa našich vedomostí ide prevažne o neprispôsobivých občanov.

S prianím pekného dňa

Mgr. Rastislava Mihóková
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Vrakuňa
06. júl 2022

Vladimír

Ja to vzdávam, čiže tí čo spia večer pod oknami zdravotného strediska, sú len neprispôsobiví občania? A tí čo okupujú prístrešky na zastávke MHD Dudvážska sú len neprispôsobiví občania? Lebo títo všetci sedia pod tými stromami a mnohí už roky. Ak áno, tak sa ospravedlňujem a podnet považujem za vyriešený. Dostal som odpoveď ako vždy na všetko, nie je to nikoho starosť a nikto nemá kompetencie. Prepáčte, že som rušil, už sa na to nabudúce vykašlem, nebudem už ani volať záchranku chlapovi čo leží z rozbitou hlavou pred poštou, veď je opitý. Nebudem už obťažovať ani mestskú políciu, lebo nemajú kompetencie na kontrolu dodržiavania VZN a už vôbec nebudem obťažovať políciu, lebo má dôležitejšiu prácu. A asi aj odídem pracovať do inej mestskej časti, lebo v tejto nikto nič nezmôže. Nabudúce si vôbec už nebudem nikoho všímať, len sa potom nestazujte v akom prostredí vyrastajú naše deti.
10. júl 2022

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň prajem,

nevhodné komentáre porušujúce pravidlá portálu boli zmazané.
Prosíme Vás o slušnú diskusiu.

Ďakujeme za pochopenie.

S pozdravom,
Admin OPS
10. júl 2022

Milan

Prosím admin.ops aby mi odpovedal v čom som okrem slova vagabund to jesť neprispôsobivý občan bol vymazaný za nevhodný komentár?Vaša odpoveď na podnet pána Vladimíra je jalová vhodná na vymazanie!Ja som v rámci jarných covidovych prechádzok s manželkou okolo železničnej trate vyzbieral dve vrecia odpadu po zákonom chránených neprispôsobivých občanov.Jednoducho nám to kazilo čaro prechádzky v jarnej prebúdzajúcej prírode. Na Slatinskej ul. 28/30 zadný vnútroblok som Vás dva krát musel urgovať na presvetlenie kríkov,kde som musel vynášať bordel po neprispôsobivom občanovi alebo bezdomovcovi?Podal som niekoľko podnetov pre ohrozovanie bezpečnosti občanov. Čo ste urobili vy?
11. júl 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

pán Vladimír, MČ skutočne nemá vedomosť o tom, aby sa v predmetnej lokalite nachádzali ľudia bez domova. Pravidelne nám chodia od občanov podnety na riešenie danej situácie s neprispôsobivými občanmi, MČ niekoľkokrát požiadala príslušníkov mestskej polície o kontrolu dodržiavania VZN, ktorá na to má kompetencie, rovnako ako aj štátna polícia ich má, pokiaľ by došlo k závažnejším situáciám. Mrzí nás ak máte pocit, že podľa Vašich slov sa tu nič nerieši, nakoľko ste celkovo zadali 20 podnetov, z čoho 5 sa nachádzalo v MČ BA-Vrakuňa, 3, ktoré boli v našej kompetencii sme vyriešili, ďalší je v riešení a posledný je v kompetencii mestskej polície. Celkovo sme z 972 podnetov vyriešili 880, 41 je v riešení, 51 je uzavretých a 0 neriešených, čo svedčí o tom, že sa skutočne snažíme riešiť podnety v čo najkratšom možnom čase, tento predmetný podnet však navrhujeme uzavrieť, nakoľko skutočne nebudeme podporovať pitie na verejnosti a neprispôsobivých občanov.

S prianím pekného dňa

Mgr. Rastislava Mihóková
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Vrakuňa
12. júl 2022

Vladimír

Prosím uzavrite teda tento podnet, nič sa nedá robiť, nikto nič nespraví, ďalej tam bude neporiadok, ocurane kúty, pitie na verejnosti a život pôjde ďalej.
12. júl 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Vás podnet sa prvotne týkal doplnenia fontánky s vodou, rozdávania fliaš s vodou a osadenia mobilného WC. Dôvody nesúhlasu a uzavretia podnetu sú uvedené vyššie, čo sa týka kontroly požívania alkoholických nápojov na verejnosti, močenia a kontroly dodržiavania poriadku, na to je vecne príslušná mestská polícia, ktorú opakovane požiadame o zvýšené kontroly v tejto oblasti.

S prianím pekného dňa
Kto? Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy

Mgr. Rastislava Mihóková
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Vrakuňa
12. júl 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
13. júl 2022

Odpoveď samosprávy

Príslušníci MsP popri plnení ďalších služobných úloh zamerajú svoju činnosť aj na riešenie priestupkov týkajúcich zabezpečenia verejného poriadku na tomto mieste, kde sa na verejne dostupných lavičkách zdržiavajú osoby bez domova, ktoré následne znečisťujú svoje okolie.
Jedným z častých podnetov oznamovaných Mestskej polícii hl. m. SR Bratislavy (ďalej len „MsP“) je prítomnosť ľudí bez domova v centre mesta, ktorá je obyvateľmi vnímaná negatívne. Je však potrebné konštatovať, že samotná prítomnosť ľudí bez domova na verejne prístupných miestach nie je žiadnym deliktom, ktorý by oprávňoval hliadky MsP, resp. Policajného zboru k ich vykázaniu z daného priestoru, pokiaľ sa nedopúšťajú konkrétneho protiprávneho konania. Najčastejšie ide o znečisťovanie okolia odpadkami, výlučkami, rozoberaním obsahu kontajnerov, rušenie nočného pokoja či občianskeho spolunažívania a pod. V takýchto prípadoch MsP môže osoby sankcionovať alebo vykázať z miesta, kde sa takéhoto konania dopúšťajú, ak je ich protiprávne konanie spoľahlivo preukázané. Preto najefektívnejších riešením v takýchto prípadoch je telefonické vyrozumenie MsP, resp. PZ na tel. č. 159 a 158. Ďalšou možnosťou je kontaktovanie pracovníkov sekcie sociálnych vecí Magistrátu hl. m. SR Bratislavy, ktorí majú zoznam pracovníkov a neziskových organizácií, ktorí sa zaoberajú pomocou takýmto osobám bez domova.
Aj napriek tomu je však problém s osobami bez domova jedným z prioritných úloh, ktorým MsP venuje mimoriadnu pozornosť.
Ďakujeme za podnet.

Ing. Marta Urbanová

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania