Prístavná-chodník-bariéra na chodníku

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený

Dobrý deň, kedy uz bude otvorená lávka na prístavnom moste pre peších? Oprava trvá už príliš dlho. Asfalt na druhej strane je sama bradvica, nedá sa tam dobre ísť na inline korčuliach. dakujem

03. júl 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
04. júl 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, ktorého prijatie týmto potvrdzujeme. Pridelili sme ho kolegyniam a kolegom, ktorí majú riešenie danej agendy v kompetencii. O priebehu riešenia Vás na základe obdržaných stanovísk budeme priebežne informovať.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie správy komunikácii

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
07. júl 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

uzatvorenie protiprúdnej lávky pre peších (pre cyklistov a korčuliarov je určená lávka "po prúde") je z dôvodu požiaru kolektorových priestorov a dilatačného modulu lávky. Minulý týždeň vyšetrovateľ policajného zboru oznámil ukončenie zabezpečovania dôkazov pre vyšetrovanie trestného činu zrejme všeobecného ohrozenia a tým umožnil oficiálny vstup do priestorov konštrukcie lávky. Počas doterajšieho uzatvorenia lávky bola realizovaná zaťažovacia skúška a potrebné merania dvoch najviac poškodených lávok. Okrem konštrukcie lávok bolo požiarom postihnutých cca 100m vysokonapäťových káblových vedení, vrátane káblových nosičov a roštovej podlahy v priestore kolektora a dilatačného zariadenia medzi lávkou a hlavným mostným objektom. Po doručení oficiálnej správy o stave nosných konštrukcií lávok bude rozhodnuté o ďalšom postupe.
Miestne poruchy sú odstraňované v rámci bežnej údržby a povrch lávky je evidovaný ako vyhovujúci, aj keď chápeme, že pre korčule nemusí byť najvhodnejší.
V skratke- lávka ešte otvorená nebude.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
03. august 2022

Peter Czirak

Mozem sa prosim spytat, kedy teda lavka otvorena bude?
14. september 2022

Marek Mikita

Prístavný most-chodník-bariéra na chodníku

Dobrý deň, rad by som sa opytal... Už niekolko mesiacov je uzatvorený chodník pre chodcov na prístavnom moste. Bude jeho prevádzka obnovená? Dočasný priechod po cyklistickom chodníku na druhej strane nie je bezpečný pre chodcov... Keďže podporujete ochranu životného prostredia, tento chodník pre chodcov je veľmi dôležitý, ako pre Petržalčanov a ružinovčanov, ktorí ho zvykli využívať vo voľnom čase, prípadne do práce. Ďakujem veľmi pekne za zváženie a riešenie situácie.
11. január 2023

Miška Balážová

Chodník je už otvorený.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania