Chodník obostavaný autami

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Uzavretý
meno
Zuzana 26. januára 2015

Dobrý deň,
chcela by som požiadať o vytvorenie prechodu pre chodcov na Beňadickej ulici pri veterinárnej klinike. Keď zídem s kočíkom z rampy pri DK Lúky, nie je možne dostať sa na druhú stranu cesty, keďže celý chodník okolo cirkevneho konzervatória, Beňadickej 24-36 aj Šášovskej ulice je súvislo obostavaný autami. Dokonca na začiatku Šašovskej, čo je slepá ulica autá stoja po celej šírke chodníka, takže s kočíkom ste v pasci.
Ďakujem

03. február 2015

Odpoveď samosprávy

Zriadenie priechodu pre chodcov na Beňadickej ulici pri veterinárnej klinike nie je možné z dôvodu nedostatočných normových rozhľadových pomerov, t.j. 5m pred priechodom pre chodcov. Pre zriadenie priechodu pre chodcov nie sú naplnené ani dostatočné kapacity prejazdu vozidiel, komunikácia je slepá, k prejazdu ju užívajú len obyvatelia danej lokality.
V dnešnej dobe mnohí vodiči odstavujú svoje motorové vozidlá na akejkoľvek spevnenej ploche, bez ohľadu na dodržiavanie zákona o cestnej premávke. Umožňuje im to aj nečinnosť príslušných orgánov, ktoré majú v kompetencii riešiť porušovanie predpisov (mestská polícia hlavného mesta, ale aj štátna polícia). V súčasnosti preto mestská časť Petržalka pripravuje zmenu parkovacej politiky, v ktorej budú vyznačené parkovacie miesta, kde bude možné stáť s motorovým vozidlom.


mestská časť BA-Petržalka
31. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe uvedeného považujeme tento podnet za uzavretý.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania