Zavadzajúce reklamné pútače

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Vyriešený
meno
Zuzana 26. januára 2015

Dobrý deň,
na mostíku pri Medissime pribudli reklamné pútače, ktoré zvadzajú vo výhľade na Chorvátske rameno. Denne sem chodia desitaky detí pozerať sa na labute, kačky, atď, no vďaka reklame majú dosť obmedzený výhľad. Tiež by ma zaujímalo, či je nutné jedinú prírodu v Petržalke takto zamorovať reklmným smogom.
Ďakujem

26. január 2015

arara

Reklama musí byť aj keby na chleba nebolo.Aj tak nebude na čo pozerať ,lebo na tú háveď čo chodíte obzerať, po odchyte umiestnime takisto reklamu.Zatiaľ rozmýšľame ako , uvítame každý dobrý nápad.
S pozdravom
S reklamou na večné časy a nikdy inak.
13. február 2015

Odpoveď samosprávy

Na základe podnetu na reklamné pútače na zábradlí lávky nad Chorvátskym ramenom (prístup k Medissimu) mestská časť vykonala ohliadku. Touto ohliadkou zamestnanci mestskej časti zistili, že všetky 4 reklamné bannery sú priamo uchytené na zábradlie spôsobom, ktorý v zmysle zákona nie je reklamnou stavbou a nepodlieha teda povoľovaciemu procesu. Novelou stavebného zákona č. 293/2014 Z.z. účinná od 2.1.2015 sa zmenilo pomenovanie reklamných, propagačných a informačných zariadení na reklamné stavby. V novelizovanom zákone je presne definované, čo je reklamná stavba.
Čo sa týka komunikácie, táto nie je v správe mestskej časti Bratislava-Petržalka a ani hlavného mesta SR Bratislava, jedná sa o účelovú komunikáciu k stavbám tej lokality.
Podnetom a návrhom jeho ďalšieho riešenia sa budeme preto ďalej venovať.

mestská časť BA-Petržalka
25. február 2015

jozef

Z odpovede MČ som pochopil, že si ktokoľvek môže kdekoľvek dať reklamu...to je fakt sila, čo na tých úradoch to sedia akí diletanti a spravujú náš majetok...
03. jún 2016

Bratislava proti reklame

Všetky sú už preč.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania