Vyznačenie parkovania

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

Uzavretý
meno
Erik Schweighofer 27. januára 2015

Dobry den,

na ulici Slavicie Udolie od krizovatky s ulicou Na Hrebienku az po Svetlu ulicu stoja auta bez ponechania 3m pre kazdy jazdny pruh. Kedze sa niekedy jedna o 20 a viac aut v rade bez vyhladu ci stihnem auta obehnut, vznikaju tam kolizne situacie a niekedy sa neda medzi auta zasunut aby som umoznil oprotiiducim prejazd, kedze maju prednost, prekazka je na mojej strane. Chcel by som poziadat kompetentnych o vyznacenie usekov na parkovanie a usekov kde sa da medzi parkujuce auta zaradit, aby som umoznil autam v opacnom smere prejazd.

Dakujem
Schweighofer

27. január 2015

Deedee

Keď už si začal predbiehaci manéver (obchádzať autá) majú oni púšťať teba. ;-) len pre objasnenie situácie
29. január 2015

dovi dopo

deedee dufam, ze nevlastnite vodicske opravnenie... obchadzanie prekazky jednak nieje to iste ako predbiehanie, ale to je teraz nepodstatne. podstatna je citacia nizsie:

Vodič, ktorý pri obchádzaní vozidla, ktoré zastavilo alebo stojí, prekážky cestnej premávky alebo chodca vybočuje zo smeru svojej jazdy, nesmie ohroziť ani obmedziť vodiča protiidúceho vozidla, nesmie ohroziť ani vodiča idúceho za ním, ani iného účastníka cestnej premávky. Vodič je pritom povinný dávať znamenie o zmene smeru jazdy.

Vodiči protiidúcich vozidiel sa vyhýbajú vpravo, včas a v dostatočnej miere. Ak sa nemôžu bezpečne vyhnúť, prednosť v jazde je povinný dať ten vodič, na ktorého strane jazdy je prekážka alebo zúžená vozovka. Ak jeden z nich musí cúvať, urobí to ten, pre ktorého je to ľahšie alebo menej nebezpečné. Ak sa vodič nemôže vyhnúť protiidúcej električke vpravo, vyhýba sa jej vľavo.
11. február 2015

Juraj Turčan

pre dovidopo:ja by som sa veľmi nepýtal či deedee vlastní VP,pretoźe podľa mňa má pravdu.Problêm je v tom,že parkujúci vodiči porušujú §23 odst.1 Zák.8/2009 a nenechali voľné 3metre pre každý smer jazdy !!! Pán Erik jasne situáciu opísal,že nemá ani možnosť sa medzi parkujúcich gaunerov pichnúť aby protiidûce auto pustil.Táto situácia nemá nič spoločné s tou,na ktorú sa ty odvolávaš(obchádzanie,vyhýbanie).Z jeho podnetu je jasné,že má snahu protiidúce vozidlo pustiť,ale nemá mu kam uhnúť.Alebo podľa teba má vycûvať(dajme tomu od polovice všetkých aut ktoré tam parkujú ? Takže je dobré si PODNET dobre prečítať a potom sa pýtať či má niekto vodičák.
15. február 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
o probléme vieme, chceme ho riešiť do konca tohto roka v rámci rozšírenia zón plateného parkovania na celé územie Starého Mesta. Čiastkové riešenie vybraných ulíc nepovažujeme v tejto chvíli za efektívne.

Radoslav Števčík, starosta mestskej časti Staré Mesto
15. február 2015

Erik Schweighofer

Juraj, presne ako hovorite, nie su zachovanych 6m, a rad aut je taky dlhy, ze zakonite nevidno ci ide nieco naproti alebo nie...
15. marec 2016

aleluja

dobry den p. Stefcik, rad by som sa spytal na prislub vyriesenia a rozsirenia parkovacich zon do konca roka 2015. je marec 2016
04. január 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, pán Schweighofer,

ďakujeme za Váš podnet.

Pri spätnej kontrole neriešených podnetov sme Vašu správu preverili. Chceli sme Vás informovať, že sme sa pre časový rámec podania podnetu rozhodli podnet klasifikovať ako “Uzavretý”. Za neskoré spracovanie sa ospravedlňujeme. Podnety a pripomienky obyvateľov mestskej časti pre nás tvoria hodnotnú spätnú väzbu. Na komunikácii a transparentnosti v tejto oblasti budeme aktívne pracovať.

V prípade ďalších podnetov sa na nás môžete opäť kedykoľvek obrátiť.
Ďakujeme veľmi pekne za Váš čas a pochopenie.

S pozdravom

Samuel Zahradník, Oddelenie komunikácie, Miestny úrad Staré Mesto

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania