Nebezpečná značka

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 02. júla 2013

Pred časom osadili na Galvaniho ulici dopravne značky v stredových ostrovčekoch. Pri odbočení na Bulharskú ulicu táto značka zacláňa výhľad a núti vodičov zastaviť, aj keď to nie je nutné, čo nielen brzdí plynulosť premávky ale aj vytvára nebezpečné situácie. Nedala by sa značka keď už nie odstrániť, tak aspoň dvihnúť, alebo posunúť?

15. marec 2012

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Cesta je v správe Magistrátu, podnet sme im postúpili na priame riešenie.

Zuzana Maturkanicova
MČ Bratislava- Ružinov
09. október 2012

Hana

Dobrý deň, je 9. októbra a značka je stále na svojom (nebezpečnom) mieste. Ako správne poznamenal autor podnetu, značka je osadená tak, že obmedzuje, dokonca ohrozuje bezpečnosť dopravy.
01. júl 2013

Brano

Ubehlo uz 16 mesiacov a znacka stale prekaza vo vyhlade. Sluzi prosim, tato stranka k tomu aby sa veci vyriesili?
02. júl 2013

Odkazprestarostu.sk

@Brano: Kontaktovali sme Magistrat opat.
21. august 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Umiestnenie tejto a mnohých ďalších takýchto dopravných značiek (DZ) v Bratislave i v iných mestách na Slovensku je nevyhnutné, zodpovedá zásadám pre umiestňovanie DZ a hoci sa to na prvý pohľad možno nezdá, je veľmi dôležité z hľadiska bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. Práve absencia týchto značiek bola v minulosti jednou z príčin vážnych dopravných nehôd.
V niektorých výnimočných prípadoch môže toto dopravné značenie čiastočne obmedziť výhľad pre určitú časť vodičov, jazdiacich na nízkych, predovšetkým športových automobiloch. Avšak veľkosť tejto DZ spĺňa rozmery stanovené normou a nikdy nie je umiestnená tak, aby vodičovi výhľad znemožnila úplne.
Aj vo Vami uvádzanom prípade je prejazd cez križovatku dostatočne široký a vodič má možnosť zvoliť si taký uhol nájazdu do križovatky, aby mal náležitý rozhľad na vozidlá, prichádzajúce oproti (ako je to zrejmé aj zo snímky z Google Streetview)


Mgr. Marek Papajčík
referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy
21. august 2013

Brano

Prichadzame ku krizovatke
21. august 2013

Brano

Dalsi zaber
21. august 2013

Roman

Podla Vasej rady by sme mali odbocovat z praveho jazneho pruhu, potom by bol vyhlad do krizovatky podla snímky z Google Streetview. To by uz nebolo nebezpecne?
21. august 2013

Brano

Asi p.Marek Papajcik z referatu vztahov s verejnostou nepochopil podnet. Podnet neziada odstranenie znacky, ale zvysenie plynulosti a bezpecnosti jej lepsim umiestnenim tak, aby nezakryvala vyhlad. Ja tade jazdim denne, takze mam do toho co kecat. Pochybujem, ze tadial jazdi tvorca takejto normy. Keby ta znacka bola namontovana s prihliadnutim na okolnosti, napriklad nizsie/vyssie - dalo by sa prechadzat aj plynulejsie aj bezpecnejsie. Jedna bezpecnost sa zvysila, druha znizila, plynulost sa tiez znizila. Ja mam standardne osobne auto(Peugeot) z ktoreho to bolo fotene. Pochybujem o kompetencii "kompetentnych" ked nam ukazuju fotku z Googlu ktora je fotena z 3m vysky z praveho jazdneho pruhu.

"At si to pan majitel skusi, tady celej den na nohou" - Dedictvi aneb Kurvahosigutntag

Riesenie takehoto jednocheho podnetu, tiez na moj vkus nehorazne dlho trva.
04. november 2013

huhu

neviete niekto akymi maticami je ta znacka primontovana? predsa len, od nahlasenia ubehlo krasnych 605 dni, pan magister Papajčík to zjavne neriesi a zavadzia to tam stale uplne neskutocne velmi vela...
04. november 2013

Brano

Zda s mi, ze znacka je teraz o nieco mensia. Ale nezda sa mi, ze musime nasich zamestnancov o vsetko prosit, robia iba predrazene kozmeticke upravy a ani o tom nedaju vediet.
27. apríl 2014

roman

Jazdim na ludovom(znizenom) sportovom automobile Skoda Fabia combi scout. Vzdy ked prichadzam ku krizovatke tak pre neprehladnost musim zastavit a pomaly "vykuknut" za znacku.
Podobnym znaceniam vazne nerozumiem. Je to tu nahlasene uz 2 roky a nic sa nevyriesilo.
06. marec 2015

Andrej

Pri porovnaní novej fotky na street view vidieť, že bola osadená značka menšieho formátu https://goo.gl/maps/HzGNL.
08. marec 2015

Brano

Ano znacka ma mansi priemer, ale je stale nepriehladna, nepriesvitna a stale nie je cez nu vidiet na auta prichadzajuce z protismeru. Ja som teda amater, ale nebol by tam lepsii takyto tenky plastovy svetelny stlpik, aky je pri zimnom stadione? https://www.google.sk/maps/@48.159149,17.135441,3a,75y,39.81h,90t/data=!3m4!1e1!3m2!1sG4l6z8I-l7kWp9HYnIc6cg!2e0?hl=sk

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania