Nejednoznačné dopravné značenie-križovatka Bajkalská-Prievozská

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Fero 28. januára 2015

Pri otáčaní vozidiel na Bajkaldkej ulici na križovatke s Prievozskou nie je jednoznačné, či semafor pre odbočenie na Prievozskú ulicu (uplne vpravo na fotografii) je určený aj pre otáčanie vozidiel, alebo pre tieto platí len dopravná značka "Daj prednosť v jazde"
Vznikajú tak kolízne situácie, vodiči nečakane zastavia aj keď červený signál neplatí pre nich (znížená priechodnosť križovatkou) a naopak na zelený signál nepredpokladajú že môžu aj iné vozidlá zároveň prechádzať križovatkou.
Navrhujem doplniť križovatku prerušovaným žltým svetlom s doplnkovou šipkou, prípadne iným spôsobom zaistiť aby bolo značenie jednoznačné.

29. január 2015

frspa

blikajuca zlta sipka urcena pre otacanie by bola vhodna.tiez tam mavam dilemu
10. február 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň. Vašim podnetom sa zaoberali príslušné útvary Magistrátu hl. mesta. Podľa ich stanoviska je dopravné značenie jednoznačné a dostatočné. Otáčajúce sa autá prechádzajú cez prerušovanú vodiacu čiaru z pruhu pre ľavé odbočenie do iného pruhu, kde nemajú stopčiaru. Na stĺpiku s dopravnou značkou P1"Daj prednosť v jazde!" nie je návestidlo a jestvujúce návestidlo pre ľavé odbočenie je viac ako 2m od obrubníka pruhu pre otáčanie. Rovnako to je riešené aj na Hodžovom nám. Takto je to už desiatky rokov schválené príslušným cestným správnym orgánom a Krajským dopravným inšpektorátom.

Mgr. Marek Papajčík
Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
05. marec 2015

Peter

Absolutne nevidim problem, pre kazdy jazdny pruh existuje jeden semafor.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania