Semafory na križovatke Šancová - Karpatská

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Dušan Palčák 14. marca 2012

Ked je zelena na Karpatskej, tak maju zelenu aj vodici zo Zilinskej. Tieto zelene su +- rovnako dlhe, cize, ak chceme odbocit z Karpatskej dolu na Racianske myto, tak sa postavime do krizovatky a pustame auta zo Zilinskej. Ked ich je vela, tak posledne prebiehaju este na oranzovu a z Karpatskej smerom dolu prejdu tak 2-3 auta a aj to vlastne na cervenu a s tym, ze blokuju uz auta, ktore dostali zelenu na Sancovej...
Bolo by mozne bud skratit svietenie zelenej zo Zilinskej, alebo predlzit zelenu z Karpatskej?

15. marec 2012

Andrej Bohuš

Keďže tadiaľ chodím denne, tak podporujem tento návrh a som za, aby bola zelená zo Žilinskej trochu kratšia, nakoľko začína skôr ako tá z Karpatskej.
16. marec 2012

Jakub

Ja sa taktiez pripajam k tomuto navrhu, chodim tadial velmi casto a je to vzdy velmi natesno a casto i riskantne.
18. marec 2012

Richard H.

Na takejto krizovatke nemaju co lave odbocenia v zaujme zachovania plynulosti cestnej premavky a maximalnej priepustnosti Sancovej ulice robit, nakolko Sancova ulica je priorita, kedze ide o mestsky okruh. Keby sme vsak prizmurili oci, tak by sa dala ta zelena zo Zilinskej skratit o niekolko sekund, nakolko z tejto strany nebyva uplne vyuzivana s moznostou umiestnenia semaforu za krizovatkou upozornujuceho na bezpecne opustenie krizovatky v lavom smere.
19. marec 2012

Andrej Bohuš

Inak by som ešte doporučil, aby tam príslušný úradník, alebo kto to má na starosti, aspoň na hodinku stál a sledoval tú situáciu, hlavne v špičke.
21. marec 2012

Odpoveď samosprávy

Preverili sme jestvujúci stav riadenia križovatky svetelnou signalizáciou a navrhli sme jeho úpravu tak, aby v signálnom pláne, ktorý je zaradený v čase od 6.30 do 19.00h, bola časová medzera medzi ukončením zelenej na výjazde zo Žilinskej a výjazdom z Karpatskej predĺžená na 5 sekúnd. To si vyžiadalo aj malé skrátenie zelenej v priamom smere na Šancovej. Predĺženie zelenej na výjazde z Karpatskej a tým aj väčšie skrátenie zelenej v hlavných smeroch na Šancovej by už značne obmedzilo priepustnosť a koordináciu, čo už nie je možné pripustiť vzhľadom na vysoké dopravné zaťaženie Šancovej. Návrh úpravy signálneho plánu sme zaslali do riadiacej centrály Krajského dopravného inšpektorátu, ktorá tento signálny plán zaradila do prevádzky dňa 21.3.2012 o 10.04h.

Ing. Kubáň, oddelenie dopravného plánovania, Magistrát hl. m. SR Bratislavy,
20. jún 2012

Zdena

To je pohľad vodičov,
Denne prechádzam cez križovatku a starší ľudia tadiaľ prechádzajú po prechode s hrôzou, aby ich náhliaci vodiči neprešli . Na zelenú stihnú prejsť bezpečne pol trasy, potom je to už na vodičoch a mnohí pritom chodcom nadávajú, že zdržujú.
Pre chodcov je nastavený príliš krátky čas!
16. júl 2012

Martin R.

Riesenim je zakaz odbocenia dolava z Karpatskej. Napriklad zo Zilinskej sa odbocit dolava neda a nikto neprotestuje. Skor by som sa zamyslel nad riesenim krizovatky pri podjazde pod kolajnicami, kde vie byt poriadny chaos.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania