Stavebne prace BD Na krizovatkach v nedelu

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Vyriešený
meno
Jana Mácsadiová 02. februára 2015

Dobry den,

chcela by som Vas poprosit o riesenie problemu s hlucnymi stavebnymi pracami, ktore prebiehaju aj pocas vikendu - v sobotu aj v nedelu na stavenisku bytoveho domu na ulici Na krizovatkach.

Zo stavby sa ozyva buchot a pilenie nielen v sobotu, ale aj v nedelu. Napr. dna 1.2.2014 v nedelu bolo zo stavby pocut zvuk karbobrusky.

Ma stavebnik povolene realizovat stavebne prace aj pocas dni pracovneho pokoja a obtazovat obyvatelov okolitych domov hlukom aj v nedelu?

Dakujem
Jana Macsadiova

02. február 2015

Ingrid

Aj minulý weekend -t.j. 24.01 a 25.01 prebiehali hlučné práce , požiadala by som o nápravu , najmä , aby predmetná stavbená činnosť neobťažovala ľudí žijúcich v susedtsve. V stavebnom povolení na danú stavbu NIE JE POVOLENÉ vykonávať hlučnú stavebnú činnosť počas dní pracovného pokoja. Je to už opakujúca hlučná činnosť,
Dakujem.
02. február 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Na stavbu vydal Okresný úrad Bratislava Stavebné povolenie č.OU-BA-OVBP2-2014/21912-ZAV zo dňa 09.06.2014. Stavebné úrady nedávajú povolenia ohľadom realizovania stavebných prác v dňoch pracovného pokoja. Táto kompetencia mu neprináleží. V prípade, ak Vás obťažuje nadmerný hluk zo stavby, je potrebné túto situáciu riešiť v spolupráci s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva Bratislava – hlavné mesto, ktorý môže na základe príslušných meraní zjednať v predmetnej veci nápravu.
Mestská časť Ružinov mala prijaté VZN č. 8/2009 Mestskej časti Bratislava Ružinov, ktorým sa určujú protihlukové pravidlá pri stavebných, rekonštrukčných a udržiavacích prácach alebo činnostiach. Rozhodnutím Najvyššieho súdu Slovenskej republiky č. 5Svzn/2/2011 bolo zrušené.





kancelária starostu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania