Parkovanie vozidiel na chodníku pred OC KOCKA Ružinov

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Ferko Mrkvicka 02. februára 2015

Na chodniku pri OC Kocka v Ruzinove pravidelne parkuju vozidla pravdepodobne prevadzkovatelov poskytujucich sluzby v objekte OC Kocka.

Ak to dopravna znacka alebo policajt nepovoluje, vodici nesmu jazdit po chodniku. Takuto moznost nemaju ani vodici dopravnej obsluhy.
Vozidla smu na chodniku len parkovat, ak nechaju chodcom jeden a pol metrovu volnu sirku chodnika.
Jazda po chodniku je nebezpecna, nakolko pri nej moze prist k zraneniu chodcov. Podla sadzobnika pokut za to hrozi vodicovi pokuta 60 eur.

Taktiez si vodici robia skratku cez chodnik ked chcu prejst z Babuskovej na ulicu Gregorovej.

Z fotografii je jasne, ze vozidla nie su zaparkovane na chodniku v tesnom susedstve cesty a na miesto sa museli dostat vodici vozidiel tak, ze jazdili po chodniku.

02. február 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Kontrolu dodržiavania dopravných predpisov ustanovených zákonom č. 8/2009 Z.z. o cestnej premávke má v kompetencii štátna a mestská polícia. Ako je vidno aj z priložených fotografii, na niektorých prístupových chodníkoch mestská časť Bratislava-Ružinov osadila dopravné koly zabraňujúce prejazdu vozidiel pochodníkoch. To však nie je možné robiť paušálne všade, predovšetkým nie na veľkých rozptylových plochách ako je to aj v tomto prípade. Tu musí represívne konať polícia.



referát regionálneho rozvoja
02. február 2015

Ron Rorýs

Mňa na tomto mieste už párkrát takmer "sundalo" žlté dodávkové vozidlo pošty, ktoré sa zvykne asi každodenne v rýchlosti vyrútiť spoza rohu - okolo celej Kocky po celom chodníku; respektíve po jeho zvyškoch, keďže to tu už 15 tokov vyzerá ako nejaké vybombardované bojové pole - s nečinným prizeraním sa samosprávy od poslancov cez zamestnancov až po starostu).
Všetci sa len prizerajú (alebo ani to nie) a plat im desaťročia beží - vrátane polície, ktorá si neviditelne "ide svoje" za písacími stolmi či palubnými doskami
02. február 2015

Ferko Mrkvicka

Problem chodnikov v okoli OC Kocka je v tom, ze nie su nijako stavebne oddelene od okolitej cesty. Takze si bezohladni vodici chodia kadial chcu.
Spominane 2 kolove zabrany na chodniku a dalsich 9ks na prechodoch je ocividne nedostatocne riesenie.
Ostatna cast chodnika zo strany Seberiniho a Gregorovej je volne pristupna bezohladnym vodicom, ktorym sa tazi prejst 10m peso.
Ja chapem ze dodrziavanie dopravnych predpisov ustanovenych zakonom c. 8/2009 Z.z. o cestnej premavke ma v kompetencii statna a mestska policia. Ale prave preto, ze ani napriek hrozbe pokuty ocividne vodici nerespektuju zakon, bolo by na mieste zabranit im vjazdu.
A to moze zabezpecit iba mestska cast Ruzinov.
04. február 2015

milinko

Tiež som už kedysi, ešte v starom ružinovskom fóre za starostu Drozda, upozorňoval na tento problém, aspoň zo dva razy, ale bohužiaľ bez odozvy. Vtedy som upozorňoval hlavne na prejazd áut, ktoré si skracovali cestu po chodníku od parkoviska na Babuškovej smerom na Gregorovej ul.
Pre správnosť treba však uviesť, že cca od decembra 2014 sú na tomto úseku nové zábrany proti prejazdu - pred papiernictvom na mieste opravy havárie horúcovodného potrubia a pri krčme na rohu, ktoré na fotkách ešte nie sú zachytené, keďže sú asi staršieho dáta.
Vďaka aj za to, aj keď som si všimol, keď je teraz všetko zasnežené, že niekto to obchádzal cez trávnik a dokonca je vidno stopy po pneumatikách aj pomedzi zábrany pri krčme na rohu, ktoré sú asi osadené tak, že sa tade autom dá prejsť...
09. február 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
zákon je na to, aby sa jeho ustanovenia dodržiavali. Robiť dodatočné opatrenia je nadpráca a postupne sa takto dopracujeme k tomu, že ak nie sú zábrany, tak netreba dodržiavať zákony. Osadenie dopravných kolov by okrem iného obmedzilo aj zásobovanie prevádzok a údržbu predmetného územia.
Návrh na osadenie dopravných kolov alebo iných zábran (napr. kvetináče atď.) bude predložený na rokovanie Komisie územného plánu a regionálneho rozvoja.



kancelária starostu
16. marec 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
po preverení majetkovo – právneho vzťahu bolo zistené, že ide o pozemok parcela č. 1286/1 k.ú. Ružinov, vo vlastníctve a priamej správe Hl. mesta SR Bratislavy. V zmysle Štatútu hl. mesta SR Bratislavy Čl. 90 sa z rozpočtu mestskej časti môžu uhrádzať iba výdavky spojené so správou, údržbou a zhodnocovaním majetku mestskej časti a majetku Bratislavy zvereného do správy mestskej časti.



kancelária starostu
16. marec 2016

Ferko Mrkvicka

Dobry den.
Co chcela kancelaria starostu povedat odpovedou z "16. marec 2016" ?
Chodci, mame vas na haku, nie je to nas pozemok a tym to pre nas hasne????

Ak je parcela v sprave Hl. mesta SR Bratislavy, zapojte ich do riesenia.
Prispevok je sice stary uz vyse roka, no na situacii sa vobec nic nezmenilo. Auta sa po chodnikoch premavaju dalej a parkuju na chodnikoch.
01. apríl 2016

Marian

Presne na tomto mieste som privolal políciu k autu, ktoré jazdilo po tomto chodníku a zaparkovalo vedľa kocky. Policajt skonštatoval, že pokutu udeliť nemôže, lebo tam nie je jasné dopravné značenia a že to má riešiť miestny úrad. Takže ako ? Mimochodom stále je tam vidno zošúchanú "zebru", teda značenie signalizuje, že tam autá nemajú čo robiť, len ho treba obnoviť. Pán policajt mal ale asi slabší zrak.
09. september 2016

Ferko Mrkvicka

A situacia sa nadalej neriesi...zial, nie je mozne pridat nove fortky.... :-(
15. september 2016

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
fotky je možné pridať cez funkciu "aktualizovať podnet" napravo hore.

S pozdravom
Zuzana Žurkinová
administrátorka portálu
18. september 2017

Ferko Mrkvicka

Problem sa nadalej nerisi...
16. december 2017

Ferko Mrkvicka

16. december 2017

Ferko Mrkvicka

19. máj 2023

Jana

V poslednom čase /foto je z 18.5.2023/ parkujú vozidlá na priestore kde sa nachádza fontána. Vozidlá zároveň ohrozujú chodcov a hlavne malé deti. Aj oproti je problém s autami, ktoré tam parkujú, lebo mnohí vodiči neberú ohľad na chodcov.
Crazzy pizza má povolenie pre parkovanie áut svojich a aj pre návštevníkov? Ak áno, chýba tam označenie.
20. máj 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň Jana, k parkovaniu pri neďalekej fontáne je samostatný podnet https://www.odkazprestarostu.sk/76075
S pozdravom,
Administrátor portálu Odkaz pre starostu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania