Trnavská cesta-riešenie dopravnej situácie-nedodržiavanie dopravných predpisov

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Diana Strasserová 30. júla 2022

Dobrý večer. Konáre prekrývajú návestnú tabuľu pred križovatkou na trnavskej ceste pri ZSON Nepelu smerom do centrálu. Polícia nás zastavila a chceli nám dať pokutu na križovatke kde je navestná tabuľa odbočovací a otáčací pruh, že sa tam nesmieme otáčať. Že ak funguje semafór, tak sa tam nesmieme otáčať a ak nefunguje, tak sa môžeme otáčať podľa značenia na zemi, čiže vodorovné značenie. Prosím vás ako to tam teda funguje s tým značením a tabuľou a semafórom ? Vid foto tabule pred križovatkou. Ďakujem

30. júl 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
02. august 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, ktorého prijatie týmto potvrdzujeme. Pridelili sme ho kolegyniam a kolegom, ktorí majú riešenie danej agendy v kompetencii. O priebehu riešenia Vás na základe obdržaných stanovísk budeme priebežne informovať.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie správy komunikácií
Kedy? 72 hodín v pracovných dňoch

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
08. august 2022

Peter Ondavsky

Chyba tam aktualne znacenie ktore ma byt na semafore.
08. august 2022

Peter Ondavsky

Od 1. apríla 2020 tu však máme Vyhlášku č. 30/2020, ktorá nahradila dovtedy platný Zákon č. 9/2009. A tá zavádza aj dopravné zariadenie s číslom 731 a názvom Čierna šípka. Čierna šípka umožňuje vodičovi otočiť sa v križovatke s riadenou premávkou, ak svieti signál zelenej farby. Vodič pritom nesmie ohroziť ani obmedziť iných účastníkov cestnej premávky, najmä chodcov, cyklistov a vozidlá jazdiace vo voľnom smere. Toto znacenie - 731 tam nie je. Takze policajti mali pravdu.
10. august 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

chýbajúce značenie 731 by nemalo byť dôvodom neplatnosti otočenia o 180 stupňov. Značka z fotografie je platná a umožňuje otočenie. Nemáme z Krajského dopravného inšpektorátu informáciu, že by bolo potrebné meniť značenie v celom meste. Všetky nové projekty už ale využívajú vo väčšej miere značenie 731, ktoré má za cieľ znížiť vizuálny smog zo značiek.
Strom bol orezaný.

S pozdravom,
Kedy? 10.8.2022

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
10. august 2022

Diana Strasserová

Tak aby som tomu rozumela. Dá sa v tej križovatke otáčať pretože tá tabuľa aj vodorovné značenie na vozovke je platné ? Alebo všetky križovatky sú neplatné s takýmito tabuľami a vodorovnými značeniami čo sa týka trnavskej cesty aj bajkalskej a neviem kde ešte sú takéto značenia a tabule.
15. august 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

prvá možnosť je správna.

S pozdravom,

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania