Nebezpečný, ťažko využiteľný cyklochodník Rača-Svatý Jur

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vajnory

Vyriešený
meno
Jozef 04. februára 2015

Dobrý deň, rád by som vedel, či si niekto nezanedbáva (nezanedbal) povinnosti pri zemných prácach, ktoré prebiehajú na resp. blízko nedávno otvoreného cyklochodníka Rača-Svätý Jur. Ten je pre tieto zemné práce aktuálne ťažko použiteľný resp. je to tam dosť nebezpečné (stav vozovky a pohyb ťažkých mechanizmov). Nepochopiteľné je, že nikde nie je o tom varovanie, aby tam ľudia na bicykloch dočasne nechodili. Ďakujem.

04. február 2015

Marian

Toto je rozhodne kataster mesta Svaty Jur, takze sa treba obratit na nich co sa to tam deje.
04. február 2015

Jozef

Možno ešte skôr sú to Vajnory. To som ja neskúmal, kde sú hranice katastrov a častí. Snáď sa kompetentní prihlásia. Ak niekto niečo robí, mal by vedieť za sebou aj upratať alebo priebežne upratovať a nie v štýle "Po nás potopa".
04. február 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Podnet sme postúpili na miestny úrad Vajnory, pretože predmetné územie je v ich katastri. Zodpovedný pracovník sa vyjadril, že pôjde situáciu preveriť.

Ing. Jana Pešková
prednostka miestneho úradu
Mestskej časti Bratislava - Rača
05. február 2015

julius

to sa cez jar zrekonstruuje.
07. február 2015

Svätý Jur

Je to kataster Bratislava - mestská časť Vajnory. Mesto Svätý Jur nemá žiadnú vedomosť a ani informácie o daných prácach a keďže je to mimo nášho katastra, tak nemáme ani kompetencie.
09. február 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

vzhľadom na situáciu, ktorá vznikla na trase cyklotrasy JURAVA medzi MČ Bratislava - Rača a Svätým Jurom v katastrálnom území MČ Bratislava - Vajnory zasielame informácie k danému zámeru.

Poľnohospodárske družstvo Vajnory realizuje zámer rekonštrukcie a modernizácie vinohradov na pozemkoch v ich vlastníctve alebo v správe. Navážajú a zhromažďujú veľké množstvo zeminy, ktoré budú postupne rozvážať a vytvárať terasy na priľahlých pozemkoch (Vinohradoch).

MČ vyzvala Poľnohospodárske družstvo, aby na spomínanej komunikácii udržiavala poriadok a čistotu, aby táto komunikácia mohla byť bez problémov využívaná ako cyklotrasa.

S pozdravom

Ing. Marek Fico
Referát cestného hospodárstva
24. jún 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v týchto dňoch nám Poľnohospodárske družstvo Vajnory doručilo oznam tohto znenia, ktorý bude uverejnený aj vo Vajnorských novinkách:

„Oznam o rekultivácii vinohradov
Z dôvodu zmien pri výstavbe obchvatu Vajnor bude nevyhnutný výrub častí vinohradov, ktorých výsadba sa neskôr uskutoční v pôvodnej výmere. Tým sa zásadne rozšírila koncepcia pôvodnej rekultivácie. Znamená to, že navážanie zeminy potrebnej k rekultivácii bude prebiehať až do konca roku 2015 a k úpravám terás môže dôjsť až na začiatku roku 2016. Trvalé čistenie cyklotrasy bude pokračovať.
Za porozumenie ďakujeme.
Vedenie PD Vajnory.“

Zároveň Vám dávame na vedomie, že Poľnohospodárske družstvo Vajnory upozorníme, nech stavbu označí.
S pozdravom

Ing. Ján Mrva, starosta

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania