Neodvezene kontajnery

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Vyriešený
meno
Mariana Dachova 05. februára 2015

Dobry den, od zaciatku tyzdna neboli vyvezene kontajnery vo dvore medzi Trencianskou ulicou a Gemerskou 1. Je mozne ze sa tam auto nevedelo dostat kvoli neodpratanemu snehu a zladovatelemu povrchu. Komu patri tento priestor, kto ho ma pri snezeni udrziavat? Dakujem vopred.

06. február 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Mestská časť zabezpečuje zimnú údržbu v danej lokalite na komunikáciách Trenčianska a Gemerská. Komunikácia, ktorá vedie zadnou stranou bytových domov nie je zaradená do siete miestnych komunikácií I. – IV. triedy, nebola zverená do správy mestskej časti a z uvedeného dôvodu na nej nie je vykonávaná žiadna forma údržby (čistenie, opravy, zimná údržba). Uvedené si musia zabezpečiť vlastníci, správcovia alebo užívatelia.


kancelária starostu
06. február 2015

Mariana

Dobry den, prosim, dajte nam, citatelom tohto transparentneho webu vediet kto je zodpovedny za zverenie komunikacie do spravy mestskej casti? Vzhladom na to, ze podanie pani ombudsmanky s touto temou je v sucanosti na ustavnom sude, nie je vasa odpoved dostacujuca, ako ani podnet nie je vyrieseny, nakolko kontajnery zostavaju nevyprazdnene a ich okolie sa coraz viac znecistuje.
06. február 2015

Mariana

Dobry den, dovolujem si poslat citat z podania na ustavny sud pani Ombudsmanky.Verim, ze to prispeje ku urychlenemu vyjasneniu situacie a najma ku odvezeniu kontajnerov. Dakujem.
09. február 2015

Karol Bujaček

Tu je mapa s fotografiami kedy a prečo nevyniesli odpad: http://www.olo.sk/evidencia-neodvezeneho-odpadu/
09. február 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
k podaniu ombudsmanky uvádzame, že podanie je o povinnosti čistiť chodníky a priestory priľahlé k nehnuteľnosti, toto je iný prípad, tu ide o účelovú komunikáciu, tá slúži výlučne vlastníkom, užívateľom priľahlých domov (nejazdíme po nej všetci), o zaraďovaní komunikácií do siete miestnych komunikácií rozhoduje Hlavné mesto mesto SR Bratislavy.


kancelária starostu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania