Záhrady alebo opustená štvrť?

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Anonymný užívateľ 21. marca 2012

Zaujimalo by ma, ako jedneho z mnohych uzivatelov zahrad pri Kočánkovej ul., aky bude ich osud.
Jedná sa o pozemky vo vlastnictve mesta, ktore obrabame cca 45 rokov. Povodne tu bolo smetisko, ktore sme upratali a tazkou pracou poludstili na zahradkarsku osadu. Mesto po r.89, ked sa zacali riesit predaje takychto pozemkov ich uzivatelom, odmietalo jeho odpredaj. Pred cca 7-8 rokmi prislo mesto s navrhom, ze si uzivatelia mozu vybrat medzi vyplatenim "odstupneho" a za smiesnu sumu sa vzdat naroku na predkupne pravo k pozemku, alebo sa mozu rozhodnut pre pridelenie nahradneho pozemku niekde v Janikovom dvore.
Ked odhliadnem od toho, ako nehorazne chce mesto osklbat ludi, ktori sa o neho staraju a poludstuju ho a vytlacit ich pred neuprosnym valcom moderneho developingu, nechapem neskutocne natahovanie celej zalezitosti.
Na jednej strane je mnozstvo ludi a rodin, ktori sa tu uz v tretej generacii snazia pre seba udrzat kusok prirody, na druhej strane je mesto, ktore zamernym brzdenim rozvoja, alebo prevodu pozemkov, alebo definitivneho presidlenia tejto skupiny, uplne znemoznuje vyuzivanie pozemkov, na ktore mame narok. Ako si mame nieco planovat, budovat, sadit, ked nevieme, ci tam este dalsi rok budeme moct posobit. Investovat sa tam pri takom stave neoplati ani cent, zisla by sa voda, elektrika, atd.
Bud nas odtial hanebne vykopnite ako starych prasivych psov a dajte nam pozemky tam, kde nebudeme zavadzat mocnym, alebo z nas spravte plnohodnotnych majitelov, ktori maju k tomuto miestu trvaly vztah.
Moj osobny nazor na natahovanie celej veci je taky, ze nejaky predpripraveny investor, ktory ma dosah na mesto, este nema jasno, z coho by sa tu najlepsie ryzovalo, tak si budeme musiet este chvilu pockat.

02. apríl 2012

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

na Vaše otázky či obavy ohľadom tohto územia by Vám malo odpovedať hlavné mesto Bratislava, ktoré tu vlastní väčšinu pozemkov, ďalšie pozemky vlastní spoločnosť Popper Capital.

Podľa posledných informácií má hlavné mesto v pláne niektoré z týchto pozemkov zameniť v súvislosti s riešením problému Kráľova hora, aj v tomto prípade Vám bližšie informácie môže poskytnúť predovšetkým hlavné mesto.

Milka Podmajerská
vedúca Kancelárie starostu
Miestny úrad Bratislava-Petržalka
10. apríl 2012

obcan

Udivuje ma, ako jednotlive mestske casti vypoklonkuju obcanov na mesto. Mestska cast nema ziadne informacie ani paky na nejake dianie vo svojom rajone?
Poprosim admina zaslat otazku na nejake spravnejsie miesto, dakujem.
15. november 2012

Peter

bajan na vas sere, vazeny obcan

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania