Pečniansky les-cyklotrasa-poškodená

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Vladimir Urbanek 05. augusta 2022

Je viac ako 30 rokov od otvorenia cyklistickej cesty (hrádze) medzi hranicami s Rakúskom a Viedenskou cestou. Jej betónový povrch je utrpením pre cyklistov, najmä na cestných bicykloch. Nebolo by na čase na tom niečo zmeniť? Denne ju využívajú stovky cyklistov, aj zahraničných. Je to Eurovelo 6 a 13.

05. august 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
05. august 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, ktorého prijatie týmto potvrdzujeme. Pridelili sme ho kolegyniam a kolegom, ktorí majú riešenie danej agendy v kompetencii. O priebehu riešenia Vás na základe obdržaných stanovísk budeme priebežne informovať.

S pozdravom,

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
15. december 2022

Miška Balážová

Nejaký posun od augusta pri tomto podnete?
17. december 2022

Vladimir Urbanek

Absolútne nič. Kašlú na občanov a čo je najhoršie aj cyklistov a ekológiu.
18. december 2022

Odkaz pre starostu

Podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

Michal Haman
Administrátor pre Petržalku
11. január 2023

Miška Balážová

Dobrý deň, hrádza je jedna z najfrekventovanejších ciest v bratislave:
https://bratislavskykraj.sk/popularita-cykloturistiky-lamala-v-roku-2022-rekordy-krajom-brazdia-statisice-cyklistov/?fbclid=IwAR0uNikJp6I3T5PmbLIpuQHEPnnB58eoRDxTyg7NT_rl89uTKMzlQQOWIug

Práve preto by ju bolo treba zlepšovať a tak podporovať cyklistiku - zmena povrchu alebo aspoň výmena poklopov na kanáloch a oprava spojov medzi jednotlivými panelmi.
Určite by sa tam dalo vymyslieť aj po bokoch rozšírenie pre bežcov a tie svetielka v strede ako je to medzi mostami starý a Apollo.
11. september 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

už pred časom bol na cyklotrase bol riešený prepad, ako aj zálievky do jednotlivých špár medzi betónové panely v problematickom úseku ca 200m od mosta Lanfranconi (z pohľadu od Viedenskej cesty). Za omeškanie s odpoveďou sa ospravedlňujeme.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie správy komunikácií
Kedy? 09.01.2023

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
11. september 2023

Miška Balážová

Ďakujeme, niektoré spoje naozaj boli opravené, ale stále ich je zopár nepríjemných. Zároveň kanále majú uvoľnené poklopy a jeden je dookola úplne rozbitý. Ak by sa dalo aj to vyriešiť, boli by sme vďačný.
17. október 2023

Vladimir Urbanek

No, nebolo to vyriešené ani náhodou. Išiel tade vôbec niekedy niekto s magistrátu na bicykli? A na cestnom bicykli? Urobte poriadne aspoň úsek od mosta Lanfranconi do rakúska nech sa môžu cyklisti z Karlovky a Dúbravky dostať do civilizácie! Ostatní to môžu obísť cez Petržku.
17. október 2023

Vladimir Urbanek

Viedenská-Most Lanfranconi-Rakúsko - cyklotrasa = nekvalitná

Je viac ako 30 rokov od otvorenia cyklistickej cesty (hrádze) medzi hranicami s Rakúskom a Viedenskou cestou. Jej betónový povrch je utrpením pre cestných cyklistov. Nebolo by na čase na tom niečo zmeniť? Denne ju využívajú stovky cyklistov, aj zahraničných. Je to Eurovelo 6 a 13 = medzinárodná hanba! Niektoré najhoršie spoje boli síce opravené, ale stále tam cyklistom vypadávajú plomby zo zubov. Dajte tam hladký asfalt, keď nedokážete opraviť ten betón! Urobte aspoň úsek od mosta Lanfranconi do Rakúska aby sa cyklisti z BA 4 mohli dostať do civilizácie! Ostatní to majú možnosť obísť cez Petržku.
31. október 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

na uvedenej cyklotrase sa snažíme vykonávať lokálne opravy, no na komplexnejšiu opravu v blízkom časovom horizonte nemáme dostatok finančných prostriedkov. Kolegovia však na príprave komplexnejšej opravy pracujú. Prosíme o trpezlivosť.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie správy komunikácií
Kedy? Nasledujúce obdobia

Oddelenie služieb občanom
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania