Znečisťovanie okolia biologickým odpadom - Odbojárov

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

V riešení
meno
Jan 09. februára 2015

Dobry den,

my by sme sa radi iba opytali ci do buducna planuje zastupitelstvo postupne demontovat aj dalsie stromy na ulici odbojarov oproti kupalisku.
Je pekne ze su tam, ale po nedavnom incidente, kedy zabil dieta spadnuty strom by bolo asi vhodne o tom uvazovat, kedze sa v lete v danej lokalite pohybuje obrovske mnozstvo rodicov a deti okolo kupaliska.

A taktiez celorocne je v okoli neuveritelny neporiadok a biologicky odpad.

Dakujeme za odpved.

11. február 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Ďakujeme za podnet. Z hľadiska verejného poriadku bola daná lokalita očistená, vykosená a kríky osekané ešte pred niekoľkými mesiacmi. Fotka podnetu nie je zhotovená v tomto období, ale je z obdobia ešte pred údržbou.


Ing. Natália Kudláčová
12. február 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Z hľadiska Životného oddelenia uvádzame následovné:
Dreviny rastú na parcele č. 11297/4, k. ú. Nové Mesto, ktorá sa nachádza vo vlastníctve Hlavného mesta SR Bratislavy a nebola zverená do správy našej mestskej časti. Vlastník pozemku je v zmysle VZN MČ BNM č.3/1996 o starostlivosti o zeleň, ako aj v zmysle zákona č. 543/2002 Z.Z. o ochrane prírody a krajiny zodpovedný za starostlivosť a údržbu predmetných drevín, vrátane prípadného zabezpečenia odborných fytopatologických posudkov, resp. tomografov, ktoré zhodnotia vitalitu predmetných drevín. Rovnako je vlastník pozemku v zmysle VZN MČ BNM č. 4/1996 o dodržiavaní čistoty a poriadku zodpovedný za zabezpečenie priebežného poriadku a čistoty na nej. V uvedenom prípade, je teda zodpovedný magistrát.


Ing. Natália Kudláčová

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania