Dopravné značenie a reklama blokujúca chodník

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Vyriešený
meno
Karol Bujaček 09. februára 2015

Prosím o premiestnenie alebo odstránenie dopravného značenia (radenie do jazdných pruhov pred križovatkou) a reklamnej tabule súkromnej spoločnosti. Obe konštrukcie zasahujú do chodníka a znemožňujú prechod chodcom. Prosím o prihliadnutie k tomu, že v blízkosti sa nachádza rehabilitačné stredisko, a preto je tam pravdepodobný pohyb osôb so zníženou pohyblivosťou (napr. vozíčkari), ktorí popod takú značku prejdú iba s veľkými problémami (ak vôbec prejdú).

09. február 2015

Netro

krasny priklad demencie stavebnych inzinerov a projektantov
09. február 2015

Juraj

Toto je naozaj vrchol de--lity,keby to neohrozovalo bezpečnosť osôb tak by to mohlo ísť na YOUTUBE vedľa TUKABEL, verím, že tá by to takto nevymyslela. Karol, nie je možné vypátrať, kto to nariadil sem zakopať, nech má ostudu? Nech sa národ zasmeje.
09. február 2015

Netro

Pešokoalícia (frakcia OZ Cyklokoalícia) to už nahlásila mailom aj na Magistrát a hl. dopr. inžinierka T. Kratochvílová to už posunula kolegom.
11. február 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

výmena a presun značky a odstránenie reklamy je pripravené, čaká sa na vhodné klimatické podmienky. Tieto stĺpy tam boli takto už viac ako 10 rokov, takže nevieme povedať, kto a prečo ich tam takto osadil.

Mgr. Marek Papajčík
Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
12. február 2015

Netro

priebežná informácia z Magistrátu:
"Značku demontovali, urobia úpravy - namontujú zavetrováky a osadia na stlp VO cca 10 metrov pred pôvodný stav, podľa normy. Staré nosiče zdemontujú, povrch chodníka upravia. Zajtra ráno by to malo byť hotové.
Pošlem foto z aktuálneho stavu."
16. február 2015

Netro

Magistrát nám minulý týždeň zaslal fotografie.
@Karol: Prosím skontroluj, či to je všetko OK. Aj tú reklamnú tabulu kukni. Dík

Netro
Cyklokoalícia/Pešokoalícia
16. február 2015

Karol Bujaček

Fotografie dopravného značenia sedia. Tyč, na ktorej bola pripevnená je zrezaná tesne na úrovni asfaltu. Zakopnúť o ňu snáď nepôjde, zostal tam však popraskaný asfalt.

Reklama na sťahovanie je stále tam, kde bola – trčí do chodníka.
12. september 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
ďakujeme za podnet. Informovali sme správcu komunikácie a po preverení situácie navrhli riešenie.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
14. november 2016

Nacbo Ynmynona

Na Lamačskej ceste zužuje chodník pravdepodobne nelegálna reklama. Prosím o jej odstránenie.
21. jún 2017

Nacbo Ynmynona

Kedy bude nelegálna reklama odstránená? Rovnakú mesto odstránilo spod Lafranconi: https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/33656/reklamna-tabula-pod-mostom-lafranconi
07. júl 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Vašu aktualizáciu.

Po jej preverení si Vás dovoľujeme informovať, že reklamná tabuľa sa nachádza na pozemku, ktorý nie je vo vlastníctve hlavného mesta.

S pozdravom

Oddelenie komunikácie a marketingu,
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
21. júl 2017

Peter

Formalne vzate ma Magistrat pravdu, kedze podla Katastra je dany chodnik zejme na parcelach C 3889/96 a 3889/162, ktore su podla LV 4265 vlastnene subjektom Národná diaľničná spoločnosť, a.s., Dúbravská cesta 14, Bratislava, PSČ 841 04, SR.

Ale odpoved Magistratu nepovazujem za adekvatnu. Dovodom je splet parciel, ktore na danom mieste je, vid https://zbgis.skgeodesy.sk/mkzbgis/sk/kataster/?bm=zbgis&z=19&c=17.06619,48.17470#! . (Aj ked teda typujem, ze "splet" nie je problemom len tejto jedne casti komunikacie, ale celej SR.) Plus dopravna znacka vyzera byt na tych istych parcelach, preco teda reisili dopravne znacenie ale reklamu nie?
07. september 2017

Karol Bujaček

Reklamná tabuľa bola zrejme odstránená (cestoval som okolo v autobuse, nebolo ju vidieť).

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania