Zimna udrzba - Petrzalka

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený

V Petrzalke sa neskutocnuje zimna udrzba - odhrnanie a posyp ciest v potrebnej miere. Vlastne mam pocit, ze okrem udrzby chodnikov, ktoru zabezpecuje vlastnici prilahlych domov, ziadna dalsia udrzba sa nerobi!!! Cesty su neodhnute, namestia neposypane. Dnes (celkom husto snezi uz od rana) som absolvovala trasu Petrzalka-Vajnory-Cierna Voda-Ruzinov-Petrzalka. Vsade okrem Petrzalky boli cesty odhrnute a stretla som cca 7 posypovych vozov, no bohuzial ziaden v Petrzalke. Tu boli cesty zle a neodhrnute. Sidlisko, kde zije tak vela ludi, si snad zasluzi patricku zimnu udrzbu!

12. február 2015

Sused odvedla

Tu je odkaz na mapu zimnej udrzby, kto je za ktoru komunikaciu/chodnik zodpovedny:
http://www.petrzalka.sk/wp-content/uploads/2014/12/Mapa_zimna-sluzba_final1.pdf

A tu clanok, ako je vraj MC Petrzalka na zimu pripravena:
http://www.petrzalka.sk/2014-12-01-na-zimu-je-petrzalska-samosprava-pripravena/

Obavam sa, ze ak je toto fotka z nejakeho parkoviska, tak od toho dava samosprava (podla prilozenej mapy) silno ruky prec.
12. február 2015

katarina

No bohuzial parkovisko to nie je, ale normalna cesta A.Gwerkovej. Ale situacia bola rovnakaaj na vacsich cestach ako Mamateyova, ci Nam. Hraniciarov.
12. február 2015

SB

Vizitka aj záujem Mú BA 5.
12. február 2015

Sused odvedla

V tom pripade to mala MC Petrzalka na triku.
12. február 2015

Sused odvedla

Hlavna vozovka Mamateyova je uz v sprave magistratu.
13. február 2015

Odpoveď samosprávy

V Mestskej časti BA-Petržalka zimnú službu vykonáva hlavné mesto na komunikáciách I. a II.tr. (to sú komunikácie, kde jazdí MHD) vrátane k nim priľahlých chodníkov . Hlavné mesto robí tiež údržbu na zastávkach MHD.
Mestská časť BA-Petržalka vykonáva zimnú údržbu na komunikáciách III. a IV. tr. prostredníctvom svojej organizácie – Miestneho podniku verejnoprospešných služieb. V rámci zimnej služby sa prioritne riešia chodníky k materským a základným školám, zdravotníckym zariadeniam, domovom sociálnych služieb, ako aj prístupové komunikácie k zastávkam mestskej hromadnej dopravy a k nemocnici na Antolskej ulici. Slepé ulice sa riešia až následne.
V diskusii Vami uvádzané Mamateyova ulica a Nám. hraničiarov patria pod správu hlavného mesta.
Ulica A. Gwerkovej je v správe mestskej časti. Dňa 9.2. sme vykonávali údržbu od 9:00 do 19:00, vzhľadom k intenzite sneženia mohli však mať niektorí obyvatelia pocit, že sa údržba nevykonáva, pretože aj po prejdení odhŕňača cesty boli zakrátko znova zasnežené. Poprosíme Vás, v budúcnosti volajte priamo na telefonickú linku zimnej služby 0905 902254, Vaše informácie pomôžu výkon zimnej služby zlepšiť.
Niekedy je ťažké, až nemožné v bočných a slepých uliciach realizovať zimnú údržbu, parkujúce autá často neumožňujú prejazd odhŕňačov. Rovnako, ak hlavné mesto prioritne nezabezpečí údržbu hlavných komunikácií, dostupnosť vedľajších komunikácií, ktoré spravuje práve mestská časť, je sťažená nielen pre jej obyvateľov, ale aj vozidlá zimnej údržby.


mestská časť BA-Petržalka
13. február 2015

katarin

Dakujem za odpoved kompetentnych, no v uvedeny den zimna udrzba na uvedenej ulici neprebehla, velmi ma mrzi, ze som nesfotila ako to vyzeralo na druhy den.
16. február 2015

Odpoveď samosprávy

Doplňujeme informácie o zimnej údržbe zo dňa 9.2. 2015:
Ul. A. Gwerkovej bola čistená okolo 11,00 hod pluhovaním a následne cca. o 1 hodinu bola riešená posypom. Znovu bola pluhovaná okolo 15,00 hod.
A opakujeme ešte raz, intenzita sneženia, aká bola dňa 9.2. mohla vyvolať dojem, že cesta nebola udržiavaná.



mestská časť BA-Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania