Trenčianska-Verejný poriadok-iné

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Alenka 13. augusta 2022

Pri bytovom dome Priemyselná 3 až 9, za kontajnerovým stojisko (viď fotka lokalizácie) sa nasťahovali bezdomovci, ktorý sú tu nepretržite a robia neporiadok na verejnom priestranstve. Nachádzajú sa tu poznášané veci z celého okolia. Žiadame Vás, aby ste to riešili, nakoľko je tu možnosť rozšírenia hlodavcov, ploštíc a pod.
S pozdravom

13. august 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
15. august 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, ktorého prijatie týmto potvrdzujeme. Pridelili sme ho kolegyniam a kolegom, ktorí majú riešenie danej agendy v kompetencii. O priebehu riešenia Vás na základe obdržaných stanovísk budeme priebežne informovať.

S pozdravom,

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
08. september 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Dovoľte, aby sme Vás informovali, že po obdržaní podnetu Mestský terénny tím (ďalej len „MTT“) v predmetnej veci uskutočnil šetrenie dňa 16.08.2022 s cieľom informovať sa a prešetriť situáciu. V rámci výkonu terénnej sociálnej práce sa počas návštevy v lokalite na Priemyselnej ulici č. 3 - 9, ľudia bez domova nenachádzali. Ku kontaktu s ľuďmi bez domova neprišlo ani v priľahlom okolí. Pracovníci MTT v lokalite zotrvali, aby situáciu zmapovali. Priestory Priemyselnej ulice zachytené na priložených fotografiách nevykazovali vyššiu mieru znečistenia. V rámci mapovania lokality sa MTT porozprával aj s miestnym obyvateľom, ktorý denne prechádza cez miesta, ktoré sú predmetom tohto podnetu. Podľa jeho slov a zistení z terénu je zrejmé, že ľudia bez domova využívajú túto lokalitu sporadicky, prevažne ako prestupnú stanicu.

V prípade, že sa človek bez domova rozhodne zostať vo verejnom priestore a nedochádza v danom momente k protiprávnemu konaniu, nie je možné vykázať akékoľvek osoby z verejného priestoru. Riešením je v prípade spozorovania, že v lokalite dochádza k páchaniu protiprávnej činnosti, bezodkladne kontaktovať Mestskú políciu na linke 159, ktorá preveruje každý oznam. Policajné zložky môžu následne v zmysle vyššie uvedených skutočností adekvátne zasiahnuť v závislosti od rozsahu a závažnosti priestupku dohovorom, pokutou alebo zabezpečením nápravy v priestore.

V rámci aktivít Magistrátu hl. mesta SR Bratislava sa MTT snaží v maximálnej možnej miere prispieť ku komplexnému riešeniu podnetov a problematiky ľudí bez domova. V jednotlivých prípadoch úzko spolupracuje s ďalšími oddeleniami Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy, ako aj s Mestskou políciou a inými zaangažovanými subjektmi s cieľom zlepšiť a inovovať verejný priestor a v neposlednom rade prispieť k celkovému zlepšeniu situácie.

S pozdravom,
Kto? Sekcia sociálnych vecí
Kedy? august 2022

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania