Ružinovská-riešenie dopravnej situácie-nebezpečné

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Miriama 15. augusta 2022

Dobrý deň,
pravidelne prechádzam cez priechod pre chodcov na Ružinovskej ulici, cez ten pri Nemocnici Ružinov. Na tomto prechode sa pravidelne stávajú zbytočné tragédie. Posledná bola koncom júna, kedy tam auto zrazilo starú pani: https://www.bratislavskenoviny.sk/policia/72277-na-ruzinovskej-ulici-zrazilo-auto-chodca-museli-ju-uzavriet
Myslela som, že takto dopadnem aj ja, keď som tadiaľ včera prechádzala a v jednom pruhu autá zastali, no v druhom pruhu auto ledva dobrzdilo, a toto sa mi stáva pravidelne.
Na tomto prechode je zároveň aj zlá viditeľnosť, lebo na chodníku blízko prechodu parkujú autá, a keď sa človek díva do ľava (smer do nemoc.) či ide auto, musí vojsť do prechodu aspoň 2 metre, aby videl či niečo ide. Vyriešil by to retarder, alebo zákaz parkovania v blízkosti prechodu.

15. august 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
16. august 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, ktorého prijatie týmto potvrdzujeme. Pridelili sme ho kolegyniam a kolegom, ktorí majú riešenie danej agendy v kompetencii. O priebehu riešenia Vás na základe obdržaných stanovísk budeme priebežne informovať.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
26. október 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

chodník na ktorom parkujú vozidlá je spoločná cestička pre chodcov a cyklistov. Podľa vyhlášky č. 30/2020 Z. z. Vyhláška Ministerstva vnútra Slovenskej republiky o dopravnom značení uvádza, že používať špeciálnu cestičku alebo pruh iným účastníkom cestnej premávky ako tým, pre ktorého sú určené, je zakázané. O osadení ďalších stĺpikov v tomto mieste neuvažujeme. Odporúčame volať hliadku Mestskej polície, aby situáciu riešila.

S pozdravom,

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.