Nebezpečné ihrisko - Bajzova, Palkovičova

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Mária 16. februára 2015

Dobrý deň,
upozorňujem na nevhodne zabudované dlaždice na ihrisku medzi Bajzovou a Palkovičovou. Akonáhle je tam sneh, alebo sú mokré, povrch je veľmi klzký. V lete, keď je tam piesok, tiež je to nebezpečné nielen pre deti, ale aj pre ostatných občanov.
Ďakujem za pozornosť a riešenie problému

18. február 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet.
Dlažba je súčasťou pôvodnej stavby rovnaká je použitá aj vo vnútrobloku Jégeho / Palkovičová, mestská časť v roku 2012 revitalizovala detské ihrisko, výmena dlažby nebola predmetom revitalizácie nakoľko ide o strechu podzemných garáží a CO krytu a z technických dôvodov boli zo strany vlastníka Hlavného mesta SR Bratislavy povolené len ručné výkopy v trávnatej časti strechy.


kancelária starostu
18. február 2015

Mária

Dobrý deň,
ďakujem za odpoveď, ale z Vašej odpovede vyplýva, že sa nič nebude ďalej riešiť a budeme len čakať, či nedôjde k nejakému nešťastiu?
Predsa vlastník pozemku, stavby (v tomto prípade - strecha podzemných garáži a CO krytu), atď. zodpovedá aj za bezpečnosť, ešte k tomu na detskom ihrisku. Budete problém riešiť s HM SR Bratislava? Dáte HM podnet na výmenu niekoľko desaťročí starej zdevastovanej a nebezpečnej dlažby na ihrisku?
Ďakujem
05. marec 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ako sme už uviedli v predošlom stanovisku v rámci rekonštrukcie ihriska výmena dlažby nebola realizovaná z dôvodu podmienok kladených zo strany vlastníka stavby. Váš podnet postúpime Magistrátu hl. mesta SR Bratislavy na priame riešenie. Ďakujeme za porozumenie.


kancelária starostu
16. marec 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
ďakujeme za Váš podnet. Vzhľadom na to, že ide o špeciálny priestor, ktorý musí spĺňať bezpečnostné parametre a vzhľadom na nedostatok finančných prostriedkov mesto neplánuje v tomto roku prestavbu CO krytu.

Oddelenie komunikácie a marketingu
14. apríl 2015

Dáša

Dovolím si pridať moju osobnú skúsenosť s týmito kachličkami. Na ihrisku vo vnútrobloku Jégeho/Palkovičova sa môj otec cez zimu pošmykol práve na týchto čiernych kachličkách, spadol a spôsobil si otvorenú zlomeninu lakťa. Takáta dlažba, na ktorej keď je napršané alebo sneh, je maximálne nebezpečná, nehovoriac o tom, že sa nachádza aj bezprostredne nad schodmi vedúcimi na ihrisko, čiže sa jej nevyhnete. Ako je možné, že sa s tým nemieni nič robiť? Treba počkať kým si tam nezlomí nohu alebo nespôsobí otras mozgu dieťa niekoho vplyvného? Je až poburujúce, že sa na bezpečnosť detských ihrísk nevedia nájsť peniaze!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania