Pod Zečákom-dlhodobo odstavené vozidlá-vozidlo s EČV, s platnou TK a EK

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Lamač

Vyriešený
meno
Iveta Kuglerova 26. augusta 2022

2 mesiace odstavené auto

31. august 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za upozornenie na dlhodobo odstavené vozidlo na ulici Pod Zečákom. Požiadali sme Krajský dopravný inšpektorát o súčinnosť pri lustrácii majiteľa motorového vozidla, striebornej farby, značky Chrysler Voyager s EČV: BT-868FX, nakoľko vlastník/držiteľ motorového vozidla nie je mestskej časti na základe dostupných údajov známy.
Uvedené motorové vozidlo má platnú technickú a emisnú kontrolu (do 08/2023), nie je v súčasnosti možné podať podnet Okresnému úradu v Bratislave na odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácií na začatie správneho konania, ako príslušnému štátnemu orgánu na začatie správneho konania o uložení pokuty za nedodržanie termínu technickej a emisnej kontroly.
V takomto prípade nie je možné, aby mestská časť v postavení orgánu územnej samosprávy (obce) bola oprávnená konať vo veci odstraňovania motorového vozidla označeného ako staré vozidlo podľa ust. §60 ods. 6 zákona č. 79/2015 Z.z. o odpadoch za účelom plnenia povinností v zmysle ust. §67 ods. 10 zákona o odpadoch a ust. §67 ods. 3 písm. a) zákona o odpadoch.
Vzhľadom na skutočnosť, po zistení majiteľa vozidla, ten bude písomne upozornený a vyzvaný v prípade dlhodobého nevyužívania vozidla o preparkovanie na súkromný pozemok.

Magáthová, SROKS, MÚ MČ BA - Lamač
07. september 2022

Odpoveď samosprávy

Dňa 31.08.2022 bolo vozidlo odstránené odťahovou službou, ktorú zabezpečil majiteľ vozidla, za prítomnosti mestskej polície.

Magáthová, SROKS, MÚ MČ BA - Lamač

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.