Zástavka Vlárska

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Mária 16. februára 2015

Vzhľadom nato, že mestská polícia, štátna polícia, dopravný inšpektorát ba ani Miestny úrad nedokáže riešiť problém parkovania na trávniku a tým prechod áut v zóne zástavky a prechodu pre chodcov, žiadam o umiestnenie zábradlia - červenou, a vytvorenie chodníka, ktorý by sa napájal na chodník Vlárska a umožnil tak bezpečné opustenie zástavky HMD - modrou.

27. február 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
podnet sa týka komunikácie Pod Krásnou hôrkou, ktorá je v správe MČ Nové Mesto.

Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava
27. február 2015

Mária

stránka sa opäť nedá aktualizovať takže: Táto stránka je odkaz pre starostu, a teda ak je to to veci riešenia miestneho úradu, čakám odpoveď miestneho úradu. Nie odpoveď magistrátu nás sa to netýka.
02. marec 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Ďakujeme za podnet.
1. z materiálu , ktorý je zverejnený na stránke hl. mesta SR vyplýva, že komunikácia Pod krásnou hôrkou sa síce nachádza v mestskej časti BA --NM, nie je však zaradená do siete miestnych komunikácií (je to účelová komunikácia) a preto nemohla byť a ani nebola zverená do správy mestskej časti BA - NM ako miestna komunikácia
- problém parkovania na tráve je problémom parkovania na pozemku, ktorý niekto vlastní - ak to nevadí vlastníkovi pozemku, nevidím dôvod, prečo by mala napr. mestská časť robiť opatrenia na zabránenie vjazdu na pozemok z účelovej komunikácie, ktorá nie je v jej vlastníctve ani správe Vlastníkov pozemkov treba zistiť na katastri
- uvedená komunikácia je účelová komunikácia a prípadný chodník je "povinný" podľa technických noriem len na miestnej komunikácii, na účelovej komunikácii ho nič nepredpisuje - okrem toho pisateľka podnetu žiada výstavbu chodníka na súkromných pozemkoch
- o zastávky MHD sa stará DPB
NESÚHLASÍME so zodpovednosťou MÚ Nové Mesto - nemáme k daným pozemkom žiadny vlastnícky ani správcovský vzťah a z tohto dôvodu nie je reálne, aby sme žiadosti pisateľky podnetu mohli vyhovieť.

Privítali by sme, keby si hl. mesto pred podobnou reakciou preverilo stav danej pozemnej komunikácie napr. na svojich stránkach (viď bod 1) a nezavádzalo tak verejnosť presúvaním zodpovednosti na MÚ.


Ing. Natália Kudláčová
08. marec 2015

Mária

Stále je problém s aktualizáciou. Takže:

Tu nejde o riešenie problému parkovania na tráve, to rieši iný odkaz pre starostu, ale o riešenie chodníka a plot, ktorý naväzuje na zástavku MHD a tým bezpečné opustenie zástavky MHD. Vyzývam štátnych úradníkov aby sa dohodli kto je zodpovedný za chodník na danom úseku.
17. marec 2015

Marfy

Problém parkovania na tráve.... že ak nevadí vlastníkovi pozemku tak je to ok? To pani Kudláčová nemá vodičák a nepozná cestný zákon? Ako môžu ludia bez znalostí legislatívy robiť na miestnom úrade? To sa môže stať len Kusému.Že stav neriešený však čo možno čakať od miestneho úradu NM
11. máj 2015

Mária

11.5. o 8,10 hod som vystúpila na zástavke Vlárksa z trolejbusu č.206. Červený pickup rútiaci sa z križovatky na trávnik ledva zabrzdil, za mnou išiel ešte jeden cestujúci, takže zdržanie. Žiaľ za pickupom stáli ďalšie dva vozy, ktoré nervózne trúbili nakoľko ostali stáť v križovatke. Dokedy nás budú autá ohrozovať na chodníku???????...dokedy bude blokovaná križovatka......naozaj sa nenašiel nikto kto by to riešil???????

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania