Mlynarovičova - nefunkčné osvetlenie

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Peter Czirak 26. augusta 2022

Svietidlo P076 050 nefunguje a ak sa chystate napisat, ze to treba nahlasit v tom formulari od SIEMENS-u, tak jeho vyuzitie je zrejme zbytocna aktivita, kedze k ziadnej naprave nedochadza.

26. august 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
26. august 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za zaslanie podnetu. Dôvody neodstránenia poruchy preveríme a budeme u dodávateľa požadovať bezodkladné riešenie situácie.
V novembri 2021 schválilo mestské zastupiteľstvo náš návrh na založenie vlastného podniku, ktorý začne pre mesto zabezpečovať správu a predovšetkým rozvoj verejného osvetlenia. Bratislava tak nastúpila na rovnakú cestu ako napr. Praha a prinesie Bratislavčankám a Bratislavčanom výrazný posun vpred v kvalite verejného osvetlenia. Výmena súčasných lámp za LED, automatické získavanie informácii o poruchách, 40-60% zníženie spotreby elektriny... Viac nájdete tu: https://bratislava.sk/sk/sprava/vznika-novy-mestsky-podnik-technicke-siete-bratislava-do-konca-roku-2025-zmodernizuje-osvetlenie-v-hlavnom-meste
Ale aj v súčasnosti už pracujeme na niektorých zlepšeniach. Nahrádzame najhorší a najkazivejší typ lámp (tento) za novšie a úspornejšie. V roku 2021 sme takto priniesli zlepšenie až na 3000 svietidlách a v roku 2022 máme v pláne zlepšiť až 5000 svietidiel. Nakoľko majú tieto svietidlá nižšiu poruchovosť, už teraz sa nám tak podarilo znížiť poruchovosť verejného osvetlenia.
Skutočne skokové zlepšenie riešenia podnetov a samotnej údržby verejného osvetlenia v porovnaní so súčasnosťou bude vidieť na prelome rokov 2022/23, kedy dôjde k prevzatiu väčšiny osvetlenia.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie osvetlenia, sietí a energetiky
Kedy? mesiac

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
13. september 2022

Peter Czirak

Lampa uz svieti, moze sa to uzavriet.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania