Panónska cesta - znečistený chodník

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
J. 01. septembra 2022

Chodník od zadného východu OC Galéria Petržalka smerom na priechod pre chodcov cez Budatínsku je znečistený opadanými plodami stromov.

Je potrebné aby mestská časť vyzvala oficiálnou cestou vlastníka daných parciel na ktorých sa stromy a chodník nachádzajú k zjednaniu nápravy, keďže sa o ne od vydláždenia daného chodníka riadne nestará.

02. september 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet a upozornenie.
U kolegov preveríme, kto je zodpovedný za starostlivosť o dané dreviny.
Kto? Referát zelene
Kedy? september 2022

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Bratislava-Petržalka
02. september 2022

J.

Pán Pavlík, podla vašej odpovede pri podnete na odkaze nižšie (týkajúceho sa orezu drevín, ktorý do dnešného dňa nebol vykonaný) sa dreviny nachádzajú na pozemku vo vlastníctve spoločnosti Tesco.

Preto vás žiadam aby miestny úrad vyzval vlastníka oficiálnou cestou k údržbe daného chodníka (kedže tento podnet sa netýka drevín samotných, ale znečisteného chodníka) pri tomto podnete.

A pri podnete na odkaze nižšie vás žiadam aby miestny úrad vyzval vlastníka k starostlivosti o dreviny ako to vlastníkovi ukladá § 47 ods. 2 zákona č. 543/2002 Z.z., keďže obec vykonáva štátnu správu vo veciach ochrany prírody a môže uložiť vlastníkovi, správcovi alebo nájomcovi pozemku, ktorý sa nachádza v zastavanom území obce, vykonať nevyhnutné opatrenia na ozdravenie dreviny.

Najlepšie bude keď sa k orezu drevín vyjadríte pri správnom podnete (na odkaze nižšie) – či vlastníkovi bolo miestnym úradom uložené vykonať dané opatrenia a ak áno kedy sa tak stalo, keďže podnet týkajúci sa neorezaných drevín som pridal 12. septembra 2021 a do dnešného dňa nebol vykonaný. A aké ďalšie kroky nasledovali/budú nasledovať zo strany Miestneho úradu Petržalka.

https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/122950/budatinska-neorezane-stromy
11. máj 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Výzvu ohľadne údržby drevín a odstránením plodov sme poslali vlastníkovi parcely TESCO STORES SR, a.s.

Dňa 02.05.2023 nám vlastník potvrdil, že v uplynulých dňoch boli vykonané práce spojené s orezom stromov v rámci jarnej údržby o zeleň.
Kto? Oddelenie životného prostredia a územného rozvoja
Kedy? 2023

Jana Ryzá, referát komunikácie MČ Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania