Parkovanie vo vnútrobloku na Ul. J. Stanislava

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Vyriešený
meno
patricia 17. februára 2015

Dobry den,
chcela by som nahlasit podnet ohladom parkovania vo vnutrobloku J.Stanislava 2-8. Auta si tu zvykli parkovat po chodnikoch (neviem ci vsade maju zrovna 1,5 metra), ba dokonca, ako vidite na foto, parkuju priamo vedla pieskoviska pre deti. Chapem, ze parkovanie na Dlhych dieloch je kriticke, ja sama mam auto, ale ludia su tu uz taki pohodlni, ze aj v skorych poobednych hodinach radsej zaparkuju vo vnutrobloku, hoci riadne parkovacie miesta su volne. Myslim, ze by bolo vhodne tuto situaciu riesit, nakolko by to mal byt pristup v pripade potreby pre zachranne zlozky, ktore sa tam tymto sposobom asi tazko dostanu.

17. február 2015

mio

treba nahlasit mestskej policii 159
17. február 2015

Patricia

Často ale býva, že majú 1,5 metra takze by to mestská polícia neriešila... Jedine že by to bol pristupok podľa VZN 2/2011 paragraf 2 ods. d) Na verejnom priestranstve sa zakazuje najmä:
d) roznášať blato a nečistoty kolesami vozidiel
17. február 2015

mio

skuste zelenu hliadku.. oni maju rozumne navrhy na riesenie..
skuste dat betonove kvetinace.. alebo mozno ine veci, ktore zabrania parkovaniu..
18. február 2015

vlado

pozrite, v tomto pripade vam pomoze iba dat cely vnutroblok spolocne do takeho stavu, aby auta nemali pristup, velke kamene, stromy.. napr. paulownia rastu 5 m za rok a znemoznit tak pristup autam, jedine svojpomocne vyriesite tuto situaciu. hrozne kde ludia vedia az zajst za to, aby zaparkovali pomaly v obyvacke. vela trpezlivosti a dufam ze sa najde u vas par jedincov, co prilozia ruku k dielu. moj nazor.pekny den.
18. február 2015

Hope

u nás niekto požiadal o osadenie značky zákazu všetkým motorovým vozidlám, hoci stačilo zákaz státia. ale ešte stále sa nájdu takí, čo to porušujú. a keď budete chcieť ísť niečo ťažké naložiť alebo vyložiť vy, tiež ho porušíte.
26. február 2015

hmhm

2strany: ludia maju auta. pocet parkovacích miest je maly. pocet aut pribuda. auta budu prevazovat nad parkovacimi miestami. ako z toho vykorculovat? parkovaci dom je vizia, realita je takato: byvam v mestskej casti, chcem si zaparkovat auto niekde v blizkosti domu - nemam kde. Nevlastnim garaz. Platene miesto od MiÚ nie je každé a ani každé nebude. Navrhujem upraviť terén za J. Stanislava tak, aby sa tam naďalej dalo parkovať - s dodržaním pravidiel parkovania na chodníku podľa vyhlášky o cestnej premávke, ale aby tam nebolo bahno, jamy, blato na chodníku a špina od áut. Neinvazívne riešenie - vysypať štrkom, navoziť kamene samozrejme s povolením vlastníka plochy....
26. február 2015

Patricia

Ja sama mám auto, takze viem aká je situácia, ale zato som nikdy neparkovala vo vnútrobloku, a to nemám v prenajme parkovacie miesto... Vždy sa dá najist miesto, ale väčšina ľudí chce parkovať priamo "v obývačke" a majú problém zaparkovať kúsok ďalej (pripadne si možete prenajať miesto v jednej z novostavieb na okolo).. Je tu detské ihrisko, ktoré, keby sa zrekonštruovalo, by mohlo znova slúžiť deťom, a nie ako parkovisko áut
26. február 2015

Lubos

Pred rokom som to nahlasoval https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/7331/oranisko-jazdenie-po-zeleni a nic sa neudialo, dokonca som niekolkokrat pisal na samospravu, no neuspesne. Stale sa vyhovaraju, ze to budu riesit a nic. Je to hanba, vyzera to tam hrozne. A situacia sa stale zhorsuje, auta jazdia coraz viac po travnatych plochach a nicia ich. Taktiez sa nicia chodniky, pretoze neboli stavane na dennu premavku aut.
26. február 2015

HG

Dobry den, byvam tu cely zivot a som nestastny, ked rano vyjdem z domu do toho tankodromu, ktory sa tu vytvara na trave. Podla mna nie su riesenie kvetinace ani ziadna blokada, skor znacka zakazu vjazdu.. Najvacsi problem bude, ked nastane daky poziar alebo nestastie v byte a zachranne a pohotovostne zlozky sa sem nebudu moct dostat kvoli autam. Nie nadarmo je tabula, ktora oznacuje zakaz statia pri majaku. Asi sa caka prave na to a potom sa to mozno zacne riesit.
26. február 2015

mio

http://www.karlovaves.sk/komisie

7. Komisia verejného poriadku, bezpečnosti a dopravy
Predseda : Ing. Peter Lenč
Zdeněk Borovička
Mgr. Ján Horecký
Miroslav Kadnár
Mgr. Ján Labuda
Ing. Rudolf Rosina
JUDr. PhDr. Branislav Záhradník
Ing. Mgr. Anna Zemanová

3. Komisia pre životné prostredie a ochranu prírody
Predseda : JUDr. Mária Khuriová
JUDr. Iva Lukačovičová
Mgr. Lívia Poláchová
Mgr. Richard Savčinský
RNDr. Jaromír Šíbl, PhD.
26. február 2015

Jana

Pan hmhmm: Podla mna toto sa moze ist riesit na plochu byvaleho fanpexu a nie medzi preliezkami, lavickami a hojdackami. Myslim si, ze podstata umiestnenia domov na DD bolo vytvorit "oddychovu zonu" oddelenu od cesty, ktora neostala zachovana iba na tejto ulici.
26. február 2015

hmhm

Ad: Patrícia - po 16.30 hodine nenájdete z 5 pracovných dní jedno voľné miesto na celej Ulici J. Stanislava, ak ho nemáte zaplatené. Vo vnútrobloku parkuje ten, čo je ohľaduplný iba vtedy, ak nemá inú možnosť. Deti máme aj my. S tým ihriskom súhlasím, treba zistiť grant, ktorý sa môže využiť pre jeho obnovu. My sme rozmýšľali, naša rodina, že ho obnovíme svojpomocne. S parkovaním pri ihrisku zásadne nesúhlasím ani ja. A pretože problém sa nerieši, autá tam budú parkovať naďalej. Skúsme rozmýšľať, ako zachrániť trávnik - bývalý trávnik popri chodníkoch, kde sa parkuje a kde autá robia jamy. Navrhnuté riešenie bolo: vysypať do nich štrk, resp. nanosiť kamene. Kto to zaplatí je druhá vec. Ad: Jana - ihrisko deti vyuzivaju malo - chodia tam cikat macky a mladez huli bonga, resp. tam piju alkohol, hadzu spaky. Ako rodic by som do tohto pieskoviska svoje dieta nepustil. Je dost ihrisk, peknych, bez spiny a kedysi aj ihiel, kde sa deti mozu hrat. A ktore su aj bezpecnejsie. S oddychovou zonou suhlasim - len ked nakupime, mozem v pohode niest velky nakup napr. od Terna? kazdy piatok? ked sa kupuje viac na vikend? Rovnako sa mi nepaci spina na chodniku za domom, neschvalujem ju. A chcem ju riesit - ako sa da zachranit byvaly travnik a vyvozena zemina? zaplatime ju z fondu oprav? ze znovu navozime zeminu, vysadime travnik, oplotíme !!! tú líniu pri trávniku, aby tam kolesá áut nevošli? Ad: Lubos - rok riesite problém, ktorý sa len prehlbuje. pribúdajú nové bahenné jamy. Ponúkané neinvazívne riešenie odo mňa bolo: navoziť štrk, resp. navoziť kamene do jám - aby sa ďalej neprehlbovali, aby sa chodníky nešpinili. Neinvazívne znamenalo: dá sa ten štrk, po osadení značky zákaz vjazdu znovu vyvoziť preč, nebude to zabetónované, a nebude to rozšírený chodník o betónovú plochu, či tvárnice - ktoré u neuvedomelých jedincov spôsobia znovu chuť tam parkovať.
26. február 2015

hmhm

Ad: Lubos a nahlasili ste aj ten vrak - Skodu Favorit cervenu, ktora tam bez pohnutia stala vyse 1 roka? to auto si tam odstavil jeden pan z vchodu c. 6 a tym sa parkovanie vzadu na J. Stanislava zacalo. odvtedy tam zacali parkovat aj dalsie auta. slusne, bez toho, aby chodili po trave. po trave 1. krat presla biela dodavka a rozryla prvu jamu na trave (celej trave vo vnutrobloku), bola jar 2012. Favorit najdete teraz vpredu oproti Majaku. ma sice znacky SPZ, ale auto sa nepohlo. je to vrak so znackami. Toto treba nahlasit ako prve. Pretoze toto auto blokuje 1 parkovacie miesto stabilne a trvalo.
26. február 2015

Patricia

Pán Hmhm, zaujímavé je, že ja miesto vždy niekde nájdem (nie je to vždy hneď, ale veď chvíľu si počkám, kým niekto odíde), kedže mi nerobí problém prejst kúsok pešo (ak sa Vám to nedarí, tak si prenajmite v dákej novostavbe parkovacie miesto) ale očividne Vám parkovanie rovno pri dome vyhovuje ...ja deti nemám ale radšej by som bola ak by to miesto slúžilo deťom ako autám .. Skôr súhlasim s osadením značky zákazu vjazdu, nakoľko ten priestor slúži pre záchranné zložky
26. február 2015

HG

Ja osobne chodim domov v casoch od 00.00 - 4.00 a nemam problem najst miesto respektive nepotrebujem z auta vypadnut do brany viem sa aj prejst. A "vacsi nakup na vikend" mi pride len ako obhajoba lenivosti.
27. február 2015

hmhm

Ad: HG: prejst sa vieme aj my...turistika je nas konicek...ale nie s rukami plnymi tazkych tasiek a k tomu este mate za ruku drzat dieta, lebo vam moze vybehnut na cestu. Cize podla Vas, bezne mame chodit - 6x zo 7 dni v tyzdni (lebo len ten 1 den sa podari najst volne miesto) cca od 500 metrov a viac s dietatom za ruku - ked bolo mensie tak na rukach, + 2 tasky minimalne. a v pohode si vykracovat domov - sneh, dazd, poladovica, neodhrnute chodniky... kto to nezazival denne, nepochopi. Ja neobhajujem tych, co tam parkuju. Hladam konstruktivne riesenie ako zamedzit tomu, aby sa jamy a devastacia travnatej plochy nezvacsovala. Mestska cast nemala povolit platene parkovacie miesta priamo pred vchodmi do domov na hlavnej ulici J. Stanislava, cca 2 miesta pred kazdym vchodom.
Ad: Patricia: pocas materskej a rodicovskej dovolenky sme absolutne peniaze nemali na prenájom miesta za cca 160 eur rocne. Dostali sme sa do hlbokého financneho minusu... z ktorého sa spamatavame a setrit sa nam nedari. Ani teraz nemame na prenájom parkovacieho miesta "zbytocne" peniaze. Nam zalezi na mieste, kde zijeme... svedcia o tom nase ciny... Zelam vsetkym krasnu jar - a uvidíme sa na jarnej brigade - zbieranie odpadkov vo vnutrobloku a v okoli. Toto nebol socialisticky vymysel :) ale zaujem a ochota urobit nieco pre svoj zivotny priestor - nezistne.
27. február 2015

mio

pozdravujem prispievatelov.. ako vidim, su tu dve strany, tretia cize samosprava. im to asi nevadi, aky je status v nasich dvoroch alebo pri domoch.. asi im to nebude vadit, ked to bude ako v petrzalke.. odtlacanie 3 radov aut.. ja nie som z DD ale KV a to co je na DD to vam nezavidim. ale nechcem aby sa to stalo aj u nas a preto davam podnety na dopravnej komisii... dajte aj vy, aby to skumali aj poslanci kedze referat dopravy ma odpovede, ze to nie je v ich kompe. alebo ze je to v súlade s dopravou alebo predpismi.. parkovanie je velmi zle a bude este horsie.. vyhladaval som aj ine formy parkingu, ktore v zahr. funguju.. tu su priklady..http://www.youtube.com/qdmutrade
skuste sa obe strany obratit na dopravnu komisiu.. ale takto iba do seba zaparat to vedie potom iba k horsiemu.. verte..
27. február 2015

mio

obratte sa aj na zelenu hliadku..
12. marec 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.

Ďakujem za podnet. Podnet sa rieši dlhodobo, vzhľadom na rozdielne stanoviská obyvateľov (časť za parkovanie, časť proti) momentálne nie je finálny variant úpravy stanovený. Návrh mestskej časti je nasledovný: už teraz zničený kus zelene spevniť vegetačnými tvárnicami, čím sa vytvorí možnosť státia vozidiel na spevnenom povrchu a ostane dostatočná šírka chodníka voľne priechodná.
Pokiaľ obyvatelia s parkovaním nesúhlasia, dá sa situácia riešiť príslušným dopravným značením a dopravnými zábranami.

Finálne riešenie bude predmetom nového systému parkovania, ktorý sa plánuje v tomto roku.

S pozdravom,
Mgr. Monika Bandúrová
Kancelária prednostu
12. marec 2015

mio

tak teraz nerozumiem politike kancelarie prednostu .. ..je to dvor pre ihrisko a oddych..a nie parkovaci dvor..
12. marec 2015

Lubos

Vazena pani Bandurova, laskavo sa tam pridite pozriet a uvidite ako to tam vyzera. Je to katastrofa. Nie len ze sa nici/znicil travnik ale nici sa chodnik ktory nie je stavany na zataz z aut. Z roka na rok je to horsie a horsie, auta budu za chvilu parkovat uplne vsade. Akonahle tam povolite parkovanie tym ze tam vytvorite nejake miesta, tak zvysok zelene sa znici taktiez. Auta znicili lampu, ktora musela byt vymenena, taktiez je posunuty poklop z kanala. To vsetko je sposobene autami, ktore tam jazdia. Obyva sa novostavba vedla majaku a bude to katastrofa. Riesenie je jedoduche: osadit znacku.
12. marec 2015

Patricia

Súhlasím s pánom Ľubošom
12. marec 2015

Admin KV

Lubos, Patricia a ostatní obyvatelia vnútrobloku, odporúčam Vám spísať malú petíciu v rámci bytov na Ul. Jána Stanislava 2-8 a Tománkova 2-6. Tento problém sa týka predovšetkým Vás a Vašich susedov (ľudí, ktorí tu chcú zachovať chodníky pre chodcov, zeleň a ihrisko; a rovnako ľudí, ktorí tu parkujú).
Skúte ich teda osloviť, alebo otvorte diskusiu na schôdzi vlastníkov. Keď budete mať v rukách dôkaz o tom, že väčšina dotknutých obyvateľov si neželá parkovanie vo vnútrobloku, určite ľahšie presvedčíte Miestny úrad, aby pri vstupe vyznačil zákaz vjazdu.

Michal Molčányi
administrátor OPS Bratislava - Karlova Ves
12. marec 2015

Admin KV

karlovestanka, aj pri týchto podnetoch sa Miestny úrad vyjadril, že návrhy riešení očakáva v prvom rade od dotknutých obyvateľov blízkych bytových domov.

Michal Molčányi
administrátor OPS Bratislava - Karlova Ves
13. marec 2015

mio

nebolo by odveci spravit generalnu PETICIU za ochranu zivotneho prostredia v zmysle budovania efektívneho priestoru pre parkovanie, nakolko doterajsia parkovacia politika, ako vidíme, NEFUNGUJE !
a parkuje sa na hulvata kto z koho resp. na ukor parkov a obyvatelov
24. marec 2015

mio

http://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/15643/parkovanie-na-terase-na-adamiho

chcete nieco dodat?
aj tu sa neriesi komplexne problem.. poskodzovanie chodnika..resp ohrozovanie pesich a parkovanie na hulvata..etc
31. marec 2015

patricia

Aktualny stav dnes o 13:30 poobede: aj napriek riadnym volnym parkovacim miestam na Ulici J.Stanislava, ludia parkuju autami vo dvore.
31. marec 2015

obcan

Pocul som zevraj tu uz zakazovu znacku osadzat planovali, no niekto ma zevraj znamosti a zariadil aby to tam neosadili.
Dopocul som sa, ze samosprava chce spevnit znicenu cast betonovymi tvarnicami a nechat tam auto parkovat.

je to smutne
31. marec 2015

karlovestanka

admin svojvolne maze prispevky
31. marec 2015

Admin KV

karlovestanka, vymazal som prípsevky užívateľa, ktorý, napriek mojim výzvam, opakovane porušil pravidlá diskusie a komentoval podnet pod dvomi rôznymi menami. Z toho dôvodu som vymazal aj dva komentáre zadávateľky podnetu Patricie, v ktorých spomínanému užívateľovi odpovedala na jeho otázky.

Michal Molčányi
administrátor OPS Bratislava - Karlova Ves
01. apríl 2015

mio

Malo parkovacích miest pre obyvatelov by vyriesilo lacne instalovanie vysutych park. miest.
01. apríl 2015

mio

Instalovanie zakazu pre vstup do parku alebo na chodnik sa riesilo v minulosti bez toho, aby sa to muselo schvalovat obyvatelmi - postavilo sa a bolo zakazane..
01. apríl 2015

Lubos

Nech sa paci. Nova, bohuzial uz rozbita lampa. Nacuvalo do nej auto
13. apríl 2015

mio

P o z v á n k a
Vážený člen komisie,
dovoľujem si Vás pozvať na zasadnutie komisie verejného poriadku, bezpečnosti a
dopravy MiZ Karlova Ves, ktoré sa bude konať dňa
13. apríla 2015
(pondelok) o 17,00 hod.
v malej zasadačke kancelária č. dverí 214 (prvé poschodie) v sídle MÚ MČ Bratislava
Karlova Ves, Námestie Sv. Františka 8, Bratislava.
Program rokovania
1) Zmena VZN č. 5/2012 z 11.12.2012 o miestnych daniach za psa, užívanie
verejného priestranstva, predajné automaty a nevýherné hracie prístroje na
území mestskej časti Bratislava – Karlova Ves – poslanecký návrh p. Bendíka
2) Návrh VZN, ktorým sa zrušuje všeobecne záväzné nariadenie mestskej časti
Bratislava-Karlova Ves č. 45/1998 zo dňa 24.3.1998, ktorým sa ustanovuje
„Zoznam skutočností tvoriacich predmet služobného tajomstva“
3) Harmonogram opráv komunikácií a chodníkov v mestskej časti
4) Petícia obyvateľov, aby mestská časť vykonala opravu príjazdovej cesty z
Kuklovskej ulice popri lese na Sološnickú ulicu, ktorá je dlhodobo v
katastrofálnom stave, ťažko prejazdná z dôvodu veľkého počtu výtlkov a jám
5) Zlúčenie električkových zastávok Jurigovo nám. a Segnerova pri modernizácii
električkovej trate v Karlovej Vsi – stanovisko komisie
6) Rámcová náplň práce komisií Miestneho zastupiteľstva Mestskej časti
Bratislava – Karlova Ves
7) Parkovanie Adámiho, Gabčíkova – podnet
8) Parkovacia politika v mestskej časti Karlova Ves
9) Rôzne:
1. Informácia o šikmom parkovaní na Majerníkovej ulici.
2. Návrh na spoluprácu / koordináciu spoločných záujmov mestských častí
Karlova Ves a Dúbravka na rozvoj mestskej dopravnej infraštruktúry a
spoločný postup vo vzťahu k hlavnému mestu.
3. Svetelná križovatka pri pumpe OMV Botanická, žiadosť hlavnému mestu o
zrušenie zákazu otáčania sa a vyznačenie možnosti otočiť sa do protismeru.
4. Vyhlásenie Dlhých Dielov za zónu s obmedzenou rýchlosťou 30 km/hod
Materiály budú v elektronickej forme na webstránke www.karlovaves.sk resp. sú zaslané
ako prílohy spolu s pozvánkou.
Bratislava, 07.04.2015
Ing. Peter Lenč
predseda
Za správnosť:
19. október 2015

Matej47

Podnet bol 16.10. vyriešený osadením značky zákaz vjazdu...

Za všetkých obyvateľov chcem poďakovať (ironicky) Patricii za tento podnet a miestnemu úradu za jeho riešenie.

Pre Jána Stanislava 6-8 je dvor jediný bezbariérový prístup do bytovky, a teraz ktokoľvek bude potrebovať prísť niečo naložiť alebo vyložiť, napr. pri sťahovaní, musí si dať žiadosť na povolenie vjazdu na miestny úrad. Bravúrne riešenie.

Pritom hneď v prvom vyjadrení zástupcov miestneho úradu sa spomína rozšírenie plôch chodníkov, ale na miestnom úrade mi dnes povedia, že je vylúčené parkovať na chodníku a máme si nájsť miesta, kde chceme. Opäť teda veľká pochvala úradu za prístup k obyvateľom.

Určite by bolo náročné urobiť kompromis, rozšíriť niektoré časti chodníka, nech tam parkujú autá a ponechať časti chodníka ( v blízkom okolí lavičiek, piskoviska a hojdačiek) tak ako sú, s tým, že by tam nebolo dovolené parkovať. Ostali by aj miesta na parkovanie, a neparkovalo by sa "nadivoko" a tie mamičky s deťmi, ktoré sem občas prídu, by tiež mali možnosť sa hrať...

Skvelá služba občanom od miestneho úradu..
19. október 2015

Lubos

ja, ako obyvatel v danej lokalite, dakujem za toto riesenie. Konecne. Matej47, verim ze mnoho ludi je OK s tymto riesenim, tak nedakuj za vsetkych. Chodniky su tam urobene pre pristup zachrannych zloziek. Rok co rok sa to viac a viac devastuje. Rovnake znacky su uz osadene na Dlhych dieloch v podobnych dvoroch - takze to, co si napisal je tvoje subjektivne sklamanie a parkovacie miesto najdes, neboj sa nic. Je to len lenivost ludi, co chcu parkovat v obyvacke.
19. október 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

na chodník pri vstupe do vnútrobloku sme osadili dopravnú značku B1 Zákaz vjazdu.
Podnet je vyriešený.

Pavel Vrabec
Oddelenie dopravy a životného prostredia
Miestny úrad mestskej časti
Bratislava-Karlova Ves
Nám. Sv. Františka 8
842 62 Bratislava
22. október 2015

zrnkoprachu

otazocka na pana Lubosa: vy ste nikdy vo vnutrobloku neparkovali?
mnoho ludí nie je OK s tymto riesením,bude verejne hlasovanie, kde sa každý bude musiet vyjadrit.pretože mnoho ludi nie je konkrétne číslo,ktoré by mohlo mat vypovednu hodnotu.
Mozete uviest KONKRETNY dvor na Dlhych dieloch, kde je osadena rovnaka značka? skuste aspoň jeden... a otázka do tretice, na akom mieste parkujete vy?
nesuhlasim s tým absolutne, ze je to len lenivost ludi, co chcu parkovat v obyvacke. lenivostou a grobianstvom je to, ak psickari maju psa a jeho exkrementy nezbieraju a tým znecistuju trávnik a okolie ihriska,ktore spominala pani Patricia, aj pani Jana. prípadne to, ze psa nemaju prihlaseneho a neplatia zanho dan.
22. október 2015

Peter Vuk

Ahojte, na začiatku bola snaha mestského úradu osadiť betónové tvárnice a riadne označiť miesta na parkovanie... teraz tam je značka Zákaz vjazdu. Super riešenie. Parkovanie vo vnútrobloku nebolo parkovanie v obývačke ale pokus o holé parkovanie auta, keďže veľa iných možností nebolo. Ale aj medzi vodičmi sa nájdu dve skupiny, jedna nejazdila na trávu a druhým to bolo jedno a jazdili po tráve aj keď nemuseli. Dnes je každý individualista alebo ignorant a preto je veľmi ťažko dohodnúť sa na niečom, čo by bolo priechodné u všetkých. A nakoniec...mám rád psíčkarov a verím, že "hovná" budú na tráve nachádzať a hrať sa s nimi len ich deti.
22. október 2015

U NAS TAKA OBYCAJ

suhlasim s riesenim, podporujem iniciatorov odstavit auto mimo dvora, ti co tam parkovali nemaju pravo sudit snahu vytlacit auta z miest kde nepatria... v karlovke su dve zachytne parkoviska IUVENTA a most LAFRANCONI, nech sa paci je to zatial zadarmo.. odstavte tam, tu ziju desiatky rokov ludia, ktori maju prava a nebudu cuvat pred neslusnou havedou cezpolnych a nim podobným ...
22. október 2015

patricia

Dobry den,
napriklad vnutroblok j.stanislava 1-11 a L.Fullu tam je rovnako osadena znacka zakaz vjazdu.
22. október 2015

Lubos

Zrnkoprachu:
1. Ano parkoval som tam ked som potreboval nieco vylozit alebo nalozit, NIKDY vsak nie dlhodobo, zakaz vjazdu mi vobec neprekaza.
2. Presne rovnaka znacka je osadena hned oproti (Jana Stanislava neparne cisla), vstup do dvora cez Ludovita Fullu, velmi podobny dvor. Znacka tam je uz osadena dlhsie. A mnoho dalsich existuje po celych Dlhych dieloch.
3. To, kde parkujem ja uplne irelevnatne. Ale urcite nejazdim/neparkujem na trave ako vagabund.
Poukazovat na iny problem (psie exkrementy), je troska ubohosot. Tu sa riesi parkovanie, tak prosim nemente pozrnost/temu na iny problem.

Pozrite sa na to ako to tam vyzera. Chodniky (odvodene od slova chodit), su znecistene (priestupok proti VZN) a popraskane, nie su stavane na taku zataz, aka tam bola. Parkovanie na chodnikoch je nonsens.
Obyvatelia by mali byt stastni, ze to tam bude vyzerat normalne a nie bojovat za to aby sa to tam znicilo. Je to velmi smutne, ze su ludia zahladeni len na seba a vobec nie su ochotni robit kompromisy :(
22. október 2015

Matej47

Lubos

1. urcite sa neda povedat, ze nikdy..
2. nebavime sa o inych dvoroch..
3. kompromis je stredna cesta medzi ano parkovaniu a nie parkovanie, cize keby strana bojujuca proti dala navrh kde parkovat, alebo by nebodaj aj vytvorila miesta (teraz myslim miestny urad)
4. ked mas garaz neznamena ze sa budes tvarit ako velky pan..
5. kludne dalej volaj policiu ako to asi rad robis..
6. psich exkrementov, flias, skla a inych veci je na dvore viac ako bolo aut predtym

MIO
intelektual sa prejavil :)
22. október 2015

Lubos

Matej47, ked vravim nikdy tak nikdy, policajtov nevolam!!! Tak laskavo neobvinuj. A tym intelektualom si myslel asi seba, nakolko tu obvinujes ludi ;)
22. október 2015

Matej47

Ale jaky si zrazu nervozny ved klud :) a ty neklam parkrat si tam bol autom
22. október 2015

Matej47

Okrem ineho Lubos mna neurazi clovek co iba vypisuje na internete.. ked mas problem, ze som paukazal na nieco nech sa paci prid osobne..
22. október 2015

Admin KV

Vážení diskutujúci, prosím, aby ste do diskusie nevnášali osobné urážky a vulgarizmy. Diskutovať sa dá aj úctivo a slušne. Ďakujem.

Michal Molčányi
administrátor OPS Bratislava - Karlova Ves
22. október 2015

Lubos

Matko napisal som ze som tam autom bol, takze neklamem. Nebolo by lepsie si to vydiskutovat osobne? Ja chapem, ze je problem s parkovanim, ale to je celobratislavsky problem. A ako som uz pisal, chodnik je odvodeny od slova chodit.
Ty si mozno neuvedomujes, ale sme na jednej lodi, ja som napisal ze zakaz vjazdu mi nevadi, ale urcite sa to dalo riesit aj inak. Riesi sa rezidencne parkovanie, tak treba vydrzat a bude kde stat.
23. október 2015

katarina

Mily Lubos, rozbehli ste zaujimavu diskusiu. Mna len mrzi, ze len kritizujete a doteraz ste neponukli ziadne riesenie. Patrim k tej starsej generacii a mna ste urazili, ked ste ma nazvali pohodlnou a lenivou. Som zvedava. ci si na toto svoje vyjadrenie spomeniete ked budete mat o par krizikov viac na svojich pleciach. Skoda, ze som vas nikdy rano a ani cez den nevidela ponahat mi zbierat na predmetnom detskom ihrisku flase a odpad po popijajucich detickach z inych blokov pri venceni nasich milacikov. Dvadsat rokov sa tu nikto nestaral o detske ihrisko a neverim, ze sa to aj po tomto rieseni zmeni. Rozpocet je len jeden a mam pocit, ze do neho ani vy neprispievate svojimi odvodmi a danami. Ak ste svojim podnetom bojovali za detske ihrisko, tak najprv ste mali dat navrh, kde vytvorit nove parkovacie miesta, po druhe dat navrh ako zamedzit venceniu svojich milackov inym obyvatelom z okolia, pretoze nasi vlastnici bytov svojich psov vo vnutrobloku nevencia a po tretie dat navrh na zamedzenie vecernych zabav mladych ludi a ich vykonavanie potrieb v krickoch, tiez nie nasich ale z okolitych domov. Az potom tu mozeme mat oddychovu zonu a bezpecne detske ihrisko. Skoda, ze ste pri svojom podnete zabudli na jednu vec, ze zadny vchod je bezbarierovym vstupom do vchdov 6 a 8, ze si pri takejto znacke budeme musiet chodit na miestny urad po povolenia a pri tom stacilo dat tam iny typ znacky, napr. Zakaz statia. A keby ste ako vlastnik bytu chodili na domove schodze, zistili by ste, ze svojim podnetom ste veru vobec nezastupovali vacsinovy nazor vlastnikov bytov. A co sa tyka rezidencneho parkovania, skuste si na stranke miestneho uradu pozriet ich analyzu parkovania a prepocitat par cisiel a potom sa vyjadrovat... rezidencne parkovanie sa planuje od jula 2016, kludne sa teda pol roka mohlo s touto znackou pockat, ked to vydrzalo v tomto stave 25 rokov... ja len budem dalej verit a dufat, ze vas raz vsetkych stretnem aj pri skraslovani nasho vnutrobloku aj fyzicky, nielen podnetmi na internete... kb
23. október 2015

Lubos

Pani B., ak som Vas tym urazil, tak sa ospravedlnujem, a nemam problem to urobit aj osobne, na rozdiel od vasho syna Mateja, ktory je tak akurat nabruseny na internete a osobne sa mi nevie pozriet ani oci, pritom som mu nic zle nespravil. Uprimne mi je luto, ze to cele vyustilo takto, ale naozaj ja za to nemozem, ze sa samosprava rozhodla riesit situaciu znackou.
16. január 2016

Monika

Ano, travniky tam su znicene.. ale po 7mej hodine sa tam ozaj neda zaparkovat, potom sa da az po 10tej prip. po 11tej hodine, kedy sa jedno nejake auto vytrati, ked ide niekto na nocnu.

Tak by som prosila ludi, ktori tu obvinuju ze "lenivci chcu zaparkovat az do obyvacky", aby si odpustili svoje osobne dojmy, lebo je ine ked pridete z prace o 4tej, vylozite si nohy a neriesite. ANO, o stvrtej sa da, ale nie o siedmej!

Vsimam si SPZtky a uz skoro tretina aut su CP-ckari, ktori si odstavia svoje auto pod barakom, a blokuju miesto jak je tyzden dlhy a potom na vikend idu domov.
Na co pre kristove rany musia mat auto hned pri vchode, ked aj tak chodia MHD????
To mi prosim mili spoluobcania vysvetlite.
Nech si ho zaparkuju niekde nizsie, ale nech si neukradnu na cely tyzden to poondane miesto!!!!
To je vrchol bezohladnosti podla mna.

Stlpiky ani betonove crepniky sa osadit nemozu, pre pripad pohotovosti,ako bolo spominane.

A co sa tyka kratkodobych vjazdov na vylozenie /nalozenie auta, podla mna to je na nasej vzajomnej tolerancii, ze na seba nebudeme volat policajtov, ked vidime, ze sa auto naklada/vyklada.
10. február 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

V Karlovej Vsi sa 5. marca súbežne s parlamentnými voľbami uskutoční obecné referendum. Vo štvrtok návrh na uskutočnenie referenda schválili poslanci a Karlovešťania sa tak budú mať možnosť vyjadriť k týmto dvom otázkam:

1.Súhlasíte so zavedením rezidenčného parkovania, pri ktorom dôjde k výraznému zníženiu počtu vyhradených parkovacích miest na území mestskej časti Bratislava-Karlova Ves?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania