Nebezpečné elektrické vedenie na živých stromoch

Zodpovednosť za riešenie: Mestské Lesy

Neriešený

Na ulici Sovia na Kolibe je v rozpore s predpismi a asi aj bez povolení inštalované elektrické vedenie a osvetlenie, navŕtané priamo na živých stromoch. Okrem toho, že sa tým poškodzujú živé stromy, môže byť takáto amatérska elektro inštalácia aj životu nebezpečná pre okoloidúcich. Prosim o vyriešenie tejto bezohľadnosti. Ďakujem

23. február 2015

roman

Ako perlicka je to dobre. Elektroinstalacia by na stromoch oficialne nemala co robit. Kto vie ci tam nie je nejaka vynimka. Inak tie lampy su prichytene na stromoch strmenmi. No a ako tak pozeram, tak pod kazdou lampou vidim asi priklincovany pohybovy snimac a krabicu na elektroinstalaciu. takze je to asi LED osvetlenie. No a nejaky ten kliniec stromu este neublizil.
06. marec 2015

Jana Znášiková

Obyvatelia Sovej ulice sa asi inspirovali historickym centrom rakuskeho mestecka Schladming, kde sú umiestnené dokonca 4 reflektory na 1 strome.
20. apríl 2015

Karol Bujaček

Včera som sa tam bol pozrieť a sú to spolu 4 lampy, jedna so senzorom. Medzi stromami je natiahnutý kábel, lampy samotné sú prichytené bez vŕtania/klincovania do stromov. Či to ale je v poriadku, alebo nie je, hodnotiť naozaj nechcem.
07. máj 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Ďakujeme za Váš podnet. Na mieste prebehla obhliadka a následne kontrola. Okamžite sme oslovili správcu verejného osvetlenia aj vlastníkov pozemkov. Čakáme na vyjadrenie.


Jana Plevová
25. august 2017

Nivy

a tie čierne stavby tam naokolo?
06. október 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Nakoľko ide o lesné pozemky, ktoré nie sú v správe MČ BANM, postupujem zodpovednosť za riešenie podnetu na Mestské lesy v Bratislave

Za porozumenie ďakujem.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM
06. október 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestské Lesy
21. október 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet sme preposlali zodpovednému subjektu.

S pozdravom,

Barbora Peregrim
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.