Hybešova-MHD-technické problémy

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Vyriešený
meno
Marian Klas 09. septembra 2022

Z dovodu Racianskeho Vinobrania bola bez akejkolvek predchadzajucej komunikacie s obyvatelmi umiestnena docasna konecna zastavka autobusovej linky c.65 na roh ulic Hybesova a Cachticka. Zastavku v noci zriadenci dopravneho podniku polozili priamo na roh, mimo rodinneho domu, kde je len mur a toto umiestnenie by minimalizovalo negativny vplyv na obyvatelov prilahleho rodinneho domu. Do rana vsak niekto z presunul zastavku priamo pod okna domu. Jedna sa o konecnu zastavku, neustale tak stoji cakajuce vozidlo s nastartovanym motorom dva metre od oknami rdomu, niektori vodici na poziadanie motor zhasnu, niektori to arogantne odmietaju so tym, ze to nie je ich problem. V dome je neustaly hluk, a jedovate splodiny, co je pri aktivnej prezentacii "zelenosti" zodpovednych obzvlast zarazajuce.

09. september 2022

Marian Klas

Ziadam zodpovednych o zabezpecenie presunu zastavky spred domu o cca 10m vyssie smerom k elektrickovej trati a ziadam otiez o instalaciu odpadoveho kosa a zabezpecenie dodrziavania zakazu fajcenia na zastavkach MHD.
09. september 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Dopravný podnik Bratislava, a.s.
09. september 2022

Viera

A nemal by sa v tom riešení, kde umiestniť dočasne zastávku, angažovať aj p. starosta ? Ide predsa o jeho občanov, ktorým sa podstatne zhoršili podmienky, a Vinobranie predsa organizuje obec, nie ?
09. september 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: MÚ Rača
10. september 2022

Boris

Je to tam na 3 dni, tak nerobte katastrofické scenáre. Určite splodiny z výfuku idú 10 metrov presne do vášho rodinného domu 😅
10. september 2022

Marian Klas

Ocenujem poucenie od pan Borisa a kedze osobny priklad zvykne byvat najucinnejsi, poprosil by som ho, aby sa nabuduce prihlasil ako dobrovolnik a ponukol priestor pod oknami svojho bydliska.
10. september 2022

Boris

Aha, takže stovky iných zastávok pod oknami bytov a domov sú ok, ale tu má niekto problém prežiť 3 dni. Nafukovanie banálneho problému, ktorý je vo veľkých mestách bežný. A to že výfukové splodiny idú priamo po zemi 10m a naplnia rodinný dom sú už úplne sci-fi.
10. september 2022

Marian Klas

Pan Boris je evidentne znalec so silnym socialnym citenim, ktory by za vseobecne blaho nechal ochotne zaplatit kohokolvek. Tu je dalsia diskusia stratou casu.
10. september 2022

Boris

Som rád, že nemusím ďalej čítať slniečkárske výlevy. 🙏🏻👌🏻
10. september 2022

Marian Klas

To skor mne Vase reci pripominaju slovnik typickeho progresivca alebo nazvime veci pravym menom - komanca. To Vam na Vasom atamanate dovolia pouzivat termin "snlieckarsky"?
10. september 2022

Boris

Trápne 😂
12. september 2022

Odpoveď samosprávy

Zastávka bola zo strany Dopravného podniku Bratislava presunutá na iné miesto počas Vinobrania a od dnešného dňa je dočasná zastávka zrušená úplne.
Kto? oddelenie životného prostredia a dopravy
Kedy? september 2022

Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy
12. september 2022

Marian Klas

Zastavka sice bola presunuta, ale vacsina autobusov aj tak zostavala stat za zastavkou rovno pod oknami domu. Vodici vsak pravdepodobne dostali instrukciu zhasinat na konecnej zastavke motor a vacsina ju aj dodrziavala, co citelne pomohlo.
Na zastavke vsak pocas celeho jej trvania nebol instalovany odpadovy kos a cestujuci hadzali odpadky na chodnik. V noci bol stojan zastavky odstraneny, ale odpadky tam rano este stale zostavali.
12. september 2022

Štefan

neplač ty tragéd. čo majú hovoriť ludia na Alstrovej kde je priamo Vinobranie a stánky 3dni už desaťročia. 🤦🏼‍♂️
12. september 2022

Marian Klas

Pan Stefan, Vy komik:
- kedy sme si potykali?
- acohentizmus mate dobre zvladnuty, drzim Vam palce v jeho dalsom efektivnom pouzivani.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.