Hrdzave lampy

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Stefan 20. februára 2015

V mestkej casti Dvory treba skontrolovat lampy hlavne vo vnutroblokoch, lebo su prehnite od spodu a hrozi ich pad. Ak sa ale uz aj taka najde tak pracovnici ju odrezu meter od zeme a problem je pre nich vybaveny. Za Rontgenovou su tak uz rok odrezane tri lampy a vecer je tam tma ako v rohu. Mestka cast by mala oslovit Siemes o napravu aby sa lampy vymienali nie len odrezali. JA som to uz hlasil ale nic. Tu je treba aby mestska cast oslovila dodavatela, a nie ludia priamo ako som si vsimol odpovede na tejto stranke. Lampa v prilohe je pri Gercenovej 1. Dakujeme

25. február 2015

Odpoveď samosprávy

Aj keď verejné osvetlenie je v celej Bratislave v kompetencii hlavného mesta, na základe žiadostí viacerých obyvateľov Petržalky starosta mestskej časti BA-Petržalka listom vyzve primátora Bratislavy, aby cez zmluvnú firmu zabezpečil kontrolu a následné opravy lámp verejného osvetlenia na území našej mestskej časti. Samozrejme, opravy lámp sú spojené aj s finančnými nákladmi a vzhľadom k tomu, že hlavné mesto ešte nemá schválený rozpočet na rok 2015, tak zrejme aj riešenie viacerých problémov, ktoré ťažia obyvateľov Petržalky a sú závislé na rozhodnutí hlavného mesta, budú musieť ešte chvíľku počkať.
A ešte pre doplnenie: ak sa poškodené a zhrdzavené lampy nemôžu opraviť ihneď, firma, ktorá má tieto lampy na starosti ich kôli bezpečnosti odstráni tak, že ostane len ich spodná časť. Tá nemôže byť odstránená, lebo sa v nej nachádza zväzok rozvodných káblov a keby sa aj tie odstránili, tak dôjde k znefunkčneniu celého systému.

mestská časť BA-Petržalka
11. marec 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Stožiare boli zdemontované v záujme ochrany životov a zdravia občanov z dôvodu nadmerného poškodenia stožiarov koróziou / najmä od močových výlučkov psov / a hrozil pád týchto stožiarov.

Montáž nových stožiarov verejného osvetlenia je limitovaná finančnými prostriedkami uvoľnenými na tento účel v rozpočte magistrátu hl. mesta SR Bratislavy. Podľa Dodatku č.28 k Zmluve o prevádzkovaní verejnéh osvetlenia (VO) v Bratislave, prevádzkovateľ VO fy Siemens, sanoval v roku2014 stožiare VO v počte 79 ks.

Montáž ďalších stožiarov VO - výmena skorodovaných stožiarov prebieha v poradí v akom boli demontované. V našom návrhu rozpočtu Magistrátu hl.m.SR Bratislavy na roky 2015 - 2017 žiadame o pridelenie finančných prostriedkov na výmenu stožiarov VO a to v počte 300 ks stožiarov ročne. Rozpočet na tento rok ešte nebol schválený.

Kontrola VO sa vykonáva priebežne neustále po celý rok či ide o poruchy, nesvietiace zdroje, koróziu stožiarov.

Mgr. Marek Papajčík
Oddelenie komunikácie a marketingu
Hlavné mesto SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania