Parkovanie na chodníkoch

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 23. februára 2015

Chcel by som nahlásiť problémové parkovanie áut na chodníkoch na Ružinovskej a Záhradníckej a zjazdoch z Bajkalskej pri Sociálnej Poisťovni.

Tieto autá tam podľa mňa nemajú čo robiť, zavadzajú chodcom aj cyklistom.

Navrhujem všade osadiť stĺpiky tak, ako je tomu o kúsok ďalej.

23. február 2015

Stodvadsattri

Odtiahnut.
23. február 2015

fowner

Situaciu je treba akutne riesit aj cez mestsku policiu. Dotyka sa to uz vyse 600m chodnikov, to by bolo plytvanie, ked sa niektore casti daju vyriesit represiou. Po zopar osobnych skusenostiach vsak nie je z nejakeho dovodu vola toto miesto riesit. Ignorovanie sposobilo v poslednej dobe zapratanie aj opacnej casti krizovatky.
23. február 2015

hazko

"Po zopar osobnych skusenostiach vsak nie je z nejakeho dovodu vola toto miesto riesit."
Ešte upresnime toto miesto: volá sa Ružinov, roky to tu nikto na celom území nerieši ani starosta, mestský úrad, mestská či poriadková polícia. Takýchto podnetov sú tu desiatky, vo vyše 90% absolútne bez pozitívnej zmeny, či aspoň pár pokusov o pokutovanie a spriechodnenie chodníkov pre chodcov, uvedenie do bezpečného stavu. O pravidelných opravách spôsobených škôd autami na nich (vďaka benevolencii a nezáujmu menovaných platených z verejných peňazí) ani nehovoriac.
Starosta akurát zahlásil jednu vetu pred voľbami, že je sem "nebývalý prílev cezpoľných automobilov a najmä z východu", a to mu asi stačilo na ďalšie zvolenie, celkom 8 rokov vo funkcii, zvolený 10%-tami voličov Ružinova. Ale už nijako nerozvinul, čo tým chcel myšlienkovo povedať, ako to chce riešiť či už preventívne, ružinovsky-patriotisticko-ochranne, či do budúcnosti, začínajúcej prvým dňom jeho znovuzvolenia.
24. február 2015

fowner

Súhlasím, ale nie je treba až tak generalizovať. Mestská polícia zakročí v Ružinove vo väčšine prípadov a tam, kde sa vyhovára, sa dá problém často vyriešiť iným spôsobom s mestskou časťou. Stačí to podchytiť v zárodku. Problém je, tak ako píšete, v benevolencii a v tom, že riešenie musí iniciovať občan namiesto plateného človeka.
25. február 2015

hazko

Však negeneralizujem, ale kvantifikujem (90% neaktivity, pasivity, prehliadania, zanedbávania,...), tých 10% z potrebnej aktivity im priznávam - aj to až po pripomenutí občanmi. Mestská polícia sama v takýchto prípadoch nezakročí, nezakročí ani po upozornení a vec sa (v 90%) nezmení ani po oznámení problému pracovníkom mestskej časti na tieto stránky. Všetko je mienené ohladne tém porušovania cestného zákona pri jazde a parkovaní autami po chodníkoch, ohrozujúc chodcov a ničiac chodníky, používajúc na jazdu aj priechody pre chodcov.
25. február 2015

pukár

Plánujú naši volení predstavitelia rozdávať levitujúce osobné skafandre,aby sme ako chodci v tomto meste nevyhynuli? Tu nielen že nie je 1,5 metra,tu nie je skoro nič volné.Zas také neviditelné toto miesto neni,kedˇže socálna pisťovňa,billa atdˇ.Takže ho určite videli všetci vyššie aj hore spomínaní.
05. máj 2016

Relo Olle

Parkujuce auta pri prechode pre chodcov

Auta parkujuce za sebou na chodniku (mozno aj podla predpisov) zabranuju vo vyhlade autam iducim po Zahradnickej do mesta a odbocujucim hore na Bajkalsku. Soferi nemozu vidiet ludi, ktori chcu prejst cez prechod v rovnakom smere. Ak idete ako chodec opacnym smerom, tiez vas zbadaju na poslednu chvilu - teda pokial uz neprechadzate cez prechod - vtedy vas uvidia, az ked je neskoro.
foto z miesta: https://www.dropbox.com/s/nnrd3nnwiszb7b4/20160420_164459.jpg?dl=0
To iste sa odohrava aj o kusok blizsie k jazeru, kde je odbocka z Ruzinovskej hore na Bajkalsku.
Chodim tade pravidelne s detmi (do skoly aj zo skoly + na jazero) a cez pracovne dni je to naozaj adrenalin.
Stacilo by osadit v dostatocnej dlzke na chodniku popri ceste pred prechodom nizsie kvetinace s kvetinami.
17. máj 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
ďakujeme za podnet. Iní účastníci cestnej premávky než chodci nesmú chodník používať; to neplatí, ak dopravnou značkou alebo dopravným zariadením je určené inak alebo ak ide o zastavenie alebo státie vozidla, pri ktorom ostane voľná šírka chodníka najmenej 1, 5 m okrem zóny s dopravným obmedzením spočívajúcim v zákaze zastavenia alebo státia a zóny s plateným alebo regulovaným státím. V zóne s dopravným obmedzením spočívajúcim v zákaze zastavenia alebo státia a v zóne s plateným alebo regulovaným státím je však na chodníku povolené zastavenie alebo státie bicykla a motocykla, pri ktorom ostane voľná šírka chodníka najmenej 1, 5 m. Ak motoristi toto ustanovebnie § 52 ods. 2 zákona o cestnej premávke nedodržia, dopúšťajú sa priestupku proti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke. Aj z tohto titulu sme v tomto roku na Ružinovskej ulici riešili už 242 priestupkov. Je potrebné, aby občania podobné porušovania nahlasovali na číslo mestskej polície 159 a tá prostredníctvom najbližšej voľnej hliadky oznam preverí a priestupcu bude riešiť v zmysle zákona.

Oddelenie komunikácie a marketingu
08. jún 2017

Anonymný užívateľ

A životy ohrozujúca situácia je permanentne pri výjazde zo Záhradníckej na Bajkalskú! Odkedy otvorili kancelársky komplex ROSUM, tak tu na chodníku parkujú šoféri hlava-nehlava!
18. február 2018

Peter

Nic sa v tejto veci nezmenilo, auta parkuju na vsetkych chodnikoch okolo nadjazdu aj nadalej, vodici z cesty poriadne nevidia na prechod.
Hoci pri vymene povrchu chodnika pri nedalekom Zimnom stadione dokazali osadit stlpiky braniace parkovaniu na chodniku. Stacilo by podobne riesenie rozsirit na najkritickejsie useky pri prechodoch.
18. február 2018

Anonymný užívateľ

Presne. Žiadna aktivita od kompetentných zložiek a útvarov mesta!!
25. február 2020

Veronika

Dobrý deň, pri zjazde autom z Bajkalská na Ružinovskú pri odbočení vo výhľade na cestu zavadzajú zaparkované automobily na okolitých chodníkoch,(vyznačené červenou) ktoré znemožňujú výhľadu - teda videniu prichádzajúceho automobilu, a neumožňujú tak bezpečne odbočiť na tomto úseku. Navrhujem osadenie značenie zákaz parkovania a zákaz státia na spomínaných chodníkoch. Tento problém tam nikdy nebol, až keď sa na kopci postavila administratívna budova a zamestnanci z tejto budovy si z okolitých chodníkov urobili bezplatné parkoviská.
26. február 2020

Anonymný užívateľ

Veronika, a bude horšie. Už začali zemné a betonárske práce na pozemku za plotom!
14. marec 2020

Haky

Okrem toho, že autá nenechávajú vela miesta na chodníku (urcite menej ako 1,5 m), tak je na viacerých miestach úplne zničený obrubník, niektoré kvádre z neho sú dokonca už posunuté do cesty.
28. júl 2020

Anonymný užívateľ

Stále neriešené!
Pritom pred štadiónom V. Dzurillu ,,nasadili" bez problémov 60 stĺpikov!
25. august 2020

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Magistrát hlavného mesta
25. august 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

nakoľko osádzanie stĺpikov proti parkovaniu na chodníkoch nie je v kompetencii Mestskej Polície, a podnet sa na základe aktualizácii opätovne objavuje, podnet opätovne preposielame na Magistrát na prehodnotenie a dodatočné vyjadrenie.

S pozdravom
Barbora
Administrátorka portálu Odkaz pre starostu
26. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali kompetentné oddelenie, ktoré sa ním už zaoberá.

S pozdravom
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
27. august 2020

Anonymný užívateľ

A tie obrubníky pod Bajkalskou sú už rozdrvené od vozidiel, čo požívajú chodník na parkovanie!
17. august 2021

abc 123

problém pretrváva, cyklista a chodec vedľa seba ťažko prejdú
17. august 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne zaslaný samospráve.

S pozdravom,
Daniel
Administrátor portálu Odkaz pre starostu
01. september 2021

Anonymný užívateľ

Na druhej strane začala oprava obrubníkov. Má byť aj cyklo. Takže autá na chodníku majú po chlebe!
08. február 2023

Martin Uváček

Táto zóna je už zónou regulovaného parkovania PAAS. Takže neviem, či je je ešte podnet aktuálny?
08. február 2023

Anonymný užívateľ

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania