Nové parkovacie miesta?

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Vyriešený
meno
Magda 27. februára 2015

Už niekoľko rokov /možno aj viac než 10/ po výrube starých stromov sa na ich mieste nové stromy neobjavili, tak asi nie sú potrebné a v prípade ich vysadenia by časom koreňový systém narušil existujúcu kanalizáciu tak ako v celom vnútrobloku na Budovateľskej. Preto by som navrhovala, aby sa tieto miesta využili na vybudovanie 2 nových parkovacích miest /aj tak sa tam už roky parkuje, akurát s rizikom pokuty od mestských policajtov/.

27. február 2015

Jozef

Neodporucam, ludi treba motivovat k pouzivaniu alternativnej dopravy, nie im budovat dalsie parkovacie miesta.
27. február 2015

andrej

a aku alternativnu dopravu mate na mysli? Tym uzasnym meskajucim MHD? Alebo metrom, ktore nemame? Alebo sa nebodaj mam trepat 20km do prace na bicylki? Treba si uvedomit ake maju ludia moznosti. A mesto ma viest ludi k alternative, to mate pravdu, ale ked ziadnu alternativu neponukaju, tak nie je o com...
27. február 2015

Jano

Andrej, a prečo mešká MHD? Nie náhodou kvôli zápcham, ktoré spôsobuje IAD a zle nastaveným semaforom v prospech IAD? Mimochodom, podiel IAD na doprave v meste je menej ako 50%. Takže o akej alternatíve hovoríte? Väčšina ľudí nejazdí po meste autom!
27. február 2015

andrej

Ja si iba myslim, ze by nemalo mesto silou mocou ludi tlacit do toho co im vyhovuje. Ja iba chcem, aby sa vedenie zamyslalo nad problemalikou tohto mesta a nech sa riesia problemy a situacie, ktore sa dlhodobo neriesili. Vsetko sa da riesit. Len treba chciet. Rozoberat tuto problematiku by bolo na dlhsie. Iba som reagoval na vasu reakciu ohladne vytvorenia parkovacich miest, ktora sa mi nepacila. Naozaj by sa Vam viac pacilo keby tam ostalo rozjazdene blato a znecistena komunikacia ako pridanie dvoch parkovacich miest?
27. február 2015

Juraj

Magda,sûhlasím s názorom Jozefa.Mestá začali robiť ľúbivú volebnú politiku,každému vybudovať parkovisko pre jeho smradlavé a hlučné autíčko rovno pri r-iti,najlepšie susedovi pod spálňovými oknami!!!Daj si preveriť,koľko peňazí z NAŠICH daní by vybudovanie týchto dvoch miest stálo,a ty by si mala parkovanie ZADARMO.Ja si chodím na bicykli pre auto 1 km do garáže,za ktorú platím mestu väčšiu daň ako za byt.Prečo ty chceš mať aj z mojej dane luxus parkovať zadarmo a ešte pred domom?Keby sa zaviedlo platenie za parkovanie na verejnom priestranstve,tak to beriem,ale takto je to nespravodlivé voči nám,ktorí máme garáže.Neber to osobne,ale zamysli sa nad mojimi argumentami,že mám pravdu.Čo tak zatlačiť na poslancov na projekt PARKOVACÍCH DOMOV,to by sa ti takisto nepáčilo,pretože by si ho nemala pri .....A v tomto celom je problém,samosprávy navykli ľudí na luxus mať auto pred domami,a teraz je výsledok : smog v ovzduší,zápchy na cestách,dopravné nehody,nerentabilná MHD,neprístupné bytovky v prípade havárií v nich,pretože parkujúce autá bránia prístupu záchranárom k nim atď.Pre príklad:vieš koľko platí rezident vo Viedni alebo Mníchove,keď chce parkovať svoje auto len v BLÍZKOSTI svojho domu alebo bytu? Ja na to nemám.
27. február 2015

magda

Milý Jurko, tie parkovacie miesta budú určite väčším prínosom pre obytnú zónu, ako tá jama plná blata. A či budem mať parkovisko rovno pri r..iti. Tak to nie že ho budem mať, ale že ho aj mám a to za 320 Evri ročne už 5. rok za sebou. Takže mestská časť dostala už viac ako 1500 Evri len z nášho rodinného vrecka a platených parkovísk je tu viac ako 100. Takže o tvoje dane sa neboj, tie určite na vybudovanie týchto parkovísk nepôjdu. A kam idú peniaze z platených parkovísk? Ťažko povedať, určite však nie do nových parkovacích miest ! A môžem ťa ubezpečiť, že v 500 bytoch na Nivách asi ťažko postavia parkovací dom, jedine podzemné garáže pod autobusovou stanicou, alebo Ondrejským cintorínom!
28. február 2015

Juraj Turčan

Milá Magduška,naozaj som nepísal s úmyslom Ťa uraziť ,veď sa nepoznáme a môj názor je všeobecný,preto som písal o ľúbivej politike samospráv sľúbiť a vybudovať 4-5 parkingmiest,ale toto je neudržateľné ! Pri domoch na tento účel mizne čím ďalej tým viac zelene,a životné podmienky sa zhoršujú a autá pribúdajú.Problémy s parkovaním sú vo všetkých mestách,prejdi si len tie,ktoré sú zapojené na tomto portáli OPS,veď to je už teraz katastrofa.Pozri si len napr.takú Trnavu aké majú tam problémy.Preto som písal o Parkovacích domoch,myslel som aj pod zemou nie len povrchové,ale je treba rozmýšlať už teraz,o 5-6 rokov nebudú pri takomto prístupe uź medzi domami ani kúsky zelene,všetko zabetónujeme pre autá a čo potom ? Veď životné nároky mladých poznáš,a auto kúpiš za cenu kvalitného mobilu alebo televízora(myslím ojazdené).Takže pokiaľ som sa Ťa niečim dotkol tak prepáč,naozaj to nebol úmysel,to by som si nikdy nedovolil.No a o 5 rokov sa pozri z okna koľko zelene ubudlo a koľko áut pribudlo a spomeň si na Juraja.Želám príjemný víkend. Juraj.
02. marec 2015

mio

pozdravujem,
najviac sa mi paci ten vychodniarsky parkovaci dom priamo na hrade.. ,, hrad ktory vydrzal turkov, napoleona, etc.. ale paskovco a spol uz nie.. vcera som pozeral reprizu na TA3 ohladne zastavenia prac na tom beton komplexe.. a z uzasom som si vypocul argumenty stavebnika ako je nakladne pozastavenie a podobne..este ze su aktivisti ktori aspon aj ked neskoro pozastavili tuto betonovu brutus vystavbu..
..
inac ja mam drahu garaz kupovanu v 70 rokov za cenu bytu...ale parkovanie na sidliskam sa musi vyriesit lebo to skonci ako v petrzke...odtlacanie 3 radov aut..
03. marec 2015

MHDckar

To, ze meska alebo vynechava MHD, nie je kvoli autam, ale kvoli nezodpovednosti vodicov MHD.
12. marec 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Keďže sa v tej oblasti nachádzajú inžinierske siete, nie je možné tam vysadiť strom ani zahustenú výsadbu - kríky. Túto plochu zaradíme do plánu vybudovania parkovacích miest z ekologických dlaždíc.




kancelária starostu
23. apríl 2015

Magda Reginová

Dobrý deň,
chcela by som Vás požiadať o iné riešenie tohto problému. Nakoľko šírka pre vybudovanie nového parkovacieho miesta je zrejme nedostatočná /200 cm/ jednoduchšie by bolo do vzniknutej jamy osadiť stľpik, alebo kameň.

Ďakujem
27. máj 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ak tam nie je dostatočné miesto na parkovanie, môžeme na plochu umiestniť kameň a poprípade ju zatrávniť. Stĺpiky sa osadzujú do spevnených plôch, do zelene sa umiestňujú zábrany proti parkovaniu v podobe lomového kameňa.





kancelária starostu
10. december 2015

Magda

A je to! Momentálne bol uložený lomový kameň. Beriem to ako dočasné možné riešenie, nakoľko šírka medzi existujúcimi parkoviskami je 2m. Do bucúcnosti, ak by náhodou Ružinovu chýbali parkovacie miesta, tak prekreslením čiar označujúcich parkovacie miesta /vedľajšie 2 parkoviská majú šírku 3m/ by 2 nové parkovacie miesta Ružinovu pribudli.
30. december 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na mieste bol osadený prírodný kameň na zabránenie parkovania na zeleni.


kancelária starostu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania