Karadžičova-Riešenie dopravnej situácie-nebezpečné

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Lýdia Grešáková 03. októbra 2022

Nebezpečný priechod pre chodcov medzi autobusovými zastávkami Šoltésovej v smere od Krížnej na Mlynské Nivy – cesta je v tomto úseku dvojprúdová, autá sa tam často pretekajú, prípadne v jednom pruhu auto zastaví a púšťa ľudí ale v druhom pruhu auto prejde vo vysokej rýchlosti. Takto som pri čakaní na autobus často videla veľmi tesné strety. Tento podnet vyvolal tesný stret so smrťou, ktorý sa dnes stal bohužiaľ mne (a pretekajúce sa autá ma k tomu aj vytrúbili). Prosím o čo najrýchlejšie nasadenie kamery merajúcej/pokutujúcej rýchlosť v tomto smere. Prosím tiež o väčší zásah: je žiaduce, aby v tomto mieste bola cesta zúžená na jeden pruh. Zamedzilo by sa pretekaniu aj potenciálnym zrážkam človeka, ktorého jedno auto púšťa a druhé nevidí/ignoruje.

03. október 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
04. október 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, ktorého prijatie týmto potvrdzujeme. Pridelili sme ho kolegyniam a kolegom, ktorí majú riešenie danej agendy v kompetencii. O priebehu riešenia Vás na základe obdržaných stanovísk budeme priebežne informovať.

S pozdravom
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
06. október 2022

Michal

Urcite nesuhlasim so zuzenim na jeden pruh.
24. november 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

po vykonaní obhliadky na mieste konštatujeme, že z hľadiska existujúceho dopravného značenia je priechod pre chodcov vyznačený presvetlenou značkou nad vozovkou a výstražnou značkou pred priechodom pre chodcov. Neriadené priechody pre chodcov cez dva jazdné pruhy jedným smerom považujeme za nebezpečné. Pre zvýšenie bezpečnosti je vhodné navrhnúť miesta na prechádzanie riadené cestnou svetelnou signalizáciou (ďalej len “CSS”).

Bude pripravené zadanie na vybudovanie miesta na prechádzanie v križovatke Karadžičova - Lužická riadeného CSS a zaradené do Registra investícií Oddelenia dopravných stavieb. Pre realizáciu zadania je potrebné obstarať projektovú dokumentáciu vypracovanú autorizovaným projektantom.
S uvedeným riešením je potrebné uvažovať s dlhším časovým obdobím z dôvodu potreby vyčlenenia finančných prostriedkov z rozpočtu hlavného mesta a stanoveného kritéria investičnej akcie v registri.

S pozdravom
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.