Pri Šajbách-strom-suchý

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

V riešení
meno
Zuzana Benková 05. októbra 2022

Dobrý deň,
sme správcom bytových domov Pri Šajbách, a to BD Pri Šajbách 14, 14A, 22, 24, 28, 30. Vlani sme sa pokúšali zabezpečiť orez nebezpečných stromov Pri Šajbách 24, 28.Nepodarilo sa nám, lebo sme dostali odpoveď, že pozemok na ktorom stojí drevina sa nachádza vo vlastníctve Stredoslovenské kameňolomy a štrkopiesky, š.p. v likvidácii. Touto cestou sa ísť nedá a preto Vás žiadame vziať celý priestor ako jeden blok a orezať suché dreviny, ktoré skutočne ohrozujú život, aj detí, ktoré neďaleko navštevujú školu. Úplne suchý strom je napr. pred BD Pri šajbách 28.
Komplexne je tento priestor Pri Šajbách nedoriešený ako s orezom stromov, tak vôbec s ošetrovaním zelene. Ak niekto môže vyzvať majiteľov pozemkov, tak by to mal byť ten komu vlastníci, tam bývajúci platia dane. Vďaka vopred.

10. október 2022

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet. Spomínaní vlastníci pozemkov a tým pádom aj zelene sú nepravidelne z našej strany vyzývaný k údržbe zelene na sídlisku Pri Šajbách. Obvykle na naše výzvy nereagujú.

K tomuto podnetu preto spíšeme ďalšiu výzvu na ošetrenie zelene zo strany majiteľa pozemku.
Kto? oddelenie životného prostredia a dopravy
Kedy? 4. štvrťrok 2022

Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy, Miestny úrad Bratislava - Rača
12. október 2022

Miroslav

Dobrý deň p. Čupka,
som rád, že ste si vedomí na úrade, že ,,majitelia,, týchto pozemkov na sídlisku Pri Šajbách ich nikdy nebudú udržiavať. Preto sa chcem spýtať či sa čaká kým niekoho strom prizabije a potom sa ,,slovensky,, začnú veci riešiť alebo máte na úrade aj iné riešenie ako rozposielať výzvy?
apropo, zaujímalo by ma aj kto by podľa vás mohol prísť zo štátneho podniku v dlhoročnej likvidácii stromy ,,ošetriť,,

Vopred ďakujem za reakcie.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania