Mlynarovičova - chýbajúci priechod pre chodcov

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

V riešení

Dlhodobý problém s chýbajúcim prechodom. Denne cez cestu prejde mnoho chodcov, mamičiek s deťmi, deti zo škôl a škôlok, psíčkarov aj starších ľudí, ktorí nestihnú rýchlo prejsť cez cestu. Auta tu kvôli chýbajúcemu prechodu a značkám či retarderu porušujú dovolenú rýchlost a na tomto úseku zrýchľujú. Situácii nepomáha ani parkovanie áut, cez ktoré je zlá viditeľnosť a je len otázkou času kedy príde k neželanemu nešťastiu.

06. október 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet, možnosti doplnenia priechodu, resp. retardéra preveríme u kolegov.
Kto? Referát dopravy
Kedy? október 2022

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Bratislava-Petržalka
06. október 2022

Michal

Zbytocny prechod. Sidliskova cesta. Nie velmi frekventovana. Prejst mozte aj ked nie je prechod pre chodcov.
06. október 2022

Jano - Star9H6j

PRIDÁVAM sa so žiadosťou o vytvorenie priechodu pre chodcov... (alebo upravenie státia áut na chodníku kvôli bezpečnosti chodcov)

Na celej Mlynarovičovej je iba 1 priechod a najbližší je až za križovatkou s Lachovou (zelenou). Klasicky, kvôli tolerovanému "bordel" parkovaniu je tam problém BEZPEČNE prejsť cez cestu. Vodiči vás na chodníku kvôli autám nevidia, denne mi tam niekto vybehne spoza áut na chodníku...je tam obojsmerná premávka pri nezachovanej zákonnej šírke cesty, čiže klasika...
teoreticky by stačilo vyznačiť 3-4m úsek so zákazom zastavenia, alebo zredukovať státie na chodníku)

Na mapke (žltou) je znázornené ešte jedno miesto kde by mohol byť priechod... je prehladnejšie a je tam aj napojenie na terasu (schody + stará dvojplošina na kočíky)
06. október 2022

Andy Fidorka

pán Michal, kľudne sa môžte posadiť od rána do večera ku kanálu smerom k ceste a počítať auta, ľudí cez cestu či meriat rýchlosť. Ostanete prekvapený. Ešte pred 5 rokmi možno nebol potrebný, ale pri dnešnom pohybe a mobilite (kolobežky,bicykle, nové mladé rodiny..) obyvateľov je žiaduci. Minimálne spraviť zásah (dopravné značenie/retarder atď), ktorý vhodne a funkčne zvýši bezpečnosť obyvateľov. Vďaka za názor.
07. október 2022

Peter Czirak

K nestastiu mozno neprislo, pretoze si ludia vzhladom na nejestvujuce prechody davaju pozor. Prechod dava ludom falosny pocit bezpecnosti a vchadzaju na prechod bez toho aby sa presvedcili o bezpecnom prejdeni cez cestu, lebo si myslia, ze na prechode sa im nic stat nemoze.
11. október 2022

Jano - Star9H6j

no to by sme potom mali zrušiť všetky priechody/netvori nové, aby si ľudia dávali pri prechode cez cestu väčší pozor? blbosť... priechod dáva "upozornenie" najmä vodičom že je to miesto kde je zvýšený výskyt chodcov cez cestu a kde ma vodič zvýšiť pozornosť, zároveň prechod zabezpečuje pre mňa ako vodiča aj lepší výhľad a prehlad...

...náprava je ľahká a vôbec to nemusí byť vymaľovanie priechodu... a je pravdepodobné že príde "sama od seba" keďže sa v danej lokalite kvôli PAAS plánuje jednosmerka
11. október 2022

Peter Czirak

Ludia aj tak budu behat kade tade, pretoze jeden prechod nevyriesi vsetky trasy a nebudeme ich kreslit na kazdom rohu.
11. október 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za komentáre. Od kolegov zatiaľ nemáme stanovisko, po jeho obdržaní vás budeme informovať.
Kto? Referát dopravy
Kedy? október 2022

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Bratislava-Petržalka
27. november 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

podľa nám dostupných informácií Bratislava v 1. polroku 2024 zrealizuje zazónovanie tejto oblasti a zaradí ju do celomestského parkovacieho systému PAAS.

Tým by malo dôjsť k usporiadaniu priestoru, čo pomôže bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky v území. V rámci tejto akcie budú vyhodnocované aj všetky kolízne úseky a zvolené opatrenia.
Kto? Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
Kedy? 1. polrok 2024

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Petržalka
27. november 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
27. november 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: MÚ Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania