Bezbariérový prístup v Petržalke

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený

Dobrý deň, rád by som sa spýtal na koncepciu a stratégiu bezbariérového pohybu na toto volebné obdobie v Petržalke. Minimálne v tejto oblasti na Lieavskej (foto) by sa to veru zišlo, avšak sú aj ďalšie urgentné oblasti. Nedávno sa tu na Lietavskej opravoval povrch vozovky pri autobusových zastávkach, avšak na bezbariérovasť v mieste sa nemyslelo. Ako vidno na foto, povrch vozovky je nový, avšak ostali obrubníky pri prechode pre chodcov v pôvodnom stave. Zároveň v tom istom okolí je viacero frekventovaných prechodov pre chodcov ako vidno na foto a veľmi náročný pohyb po nich pre kočíky či vozíčkarov. Prosím informujte aká je koncepcia/priority v tomto smere všeobecne, či sú vyčlenené financie ako také a aj na toto konkrétne miesto na Lietavskej vytvoriť tu bezbariérový pohyb. V rámci participatívneho rozpočtu HM Bratislavy bola ako jedna z možností hlasovať v tomto roku za prioritný projekt "bezbariérovosť" v BA ako takej, verím že sa aj naša MČ sústredí na túto oblasť. Ďakujem.

02. marec 2015

Ivan

Koncepcia nie je ziadna,,takze dalsie styri sa nebude robit nic.
Toto by bolo treba spravit v celej Petrzalke,ale ked pan starosta tu ani nezije a absolutne ho take nieco nezaujima tak tazko nieco ockavat.
Skuste sa ho nato spytat osobne,urcite vam odpovie nieco v zmysle "je to financne narocne,urcite to nevidim realne v tomto volebnom obdobi".
(jeho oblubena vyhovorka)
11. marec 2015

Odpoveď samosprávy

Chodníky, na ktorých sú navrhované bezbariérové priechodyprislúchajú ku komunikácii II.triedy, z uvedeného dôvodu je to v kompetencii Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy.
11. marec 2015

Dušan Oravský - Všestranko o.z.

Super, 1) prosim teda zmenit kompetenciu a zodpovednost tomto podnete na Magistrat a budeme radi za ich vyjadrenie. 2) Moj podnet sa vsak dotazoval na bezbarierovost ako taku a strategiu MC Petrzalka, nie vsetky komunikacie v Petrzalke patria Magistratu. Aky je plan s tymi ktore patria do kompetencii MC Petrzalka? Vdaka.
18. marec 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň
ďakujeme za Váš podnet. V ekonomickej situácii, v ktorej sa mesto nachádza musíme s ľútosťou konštatovať, že nie sú voľné finančné prostriedky na tento projekt, Od roku 2010 evidujeme takýchto žiadostí viacero, žiaľ ekonomická situácia nedovoľuje ich realizovať. Isté možnosti sa ponúkajú v rámci participatívneho rozpočtu, avšak na tento rok je otázke aká suma bude vyčlenená na projekty.

Oddelenie komunikácie a marketingu
18. marec 2015

Dušan Oravský - Všestranko o.z.

predpokladam druha odpoved je z Magistratu? Kedy bude jasna alokovana suma pre pripadny participativny rozpocet? Planuje sa alokacia na MČ, treba abz to bolo zakompovanvé do miestneho rozpočtu MČ Petržalka? Zjavne za 5 rokov sa toho moc nezmenilo. Tento podnet v3ak poukazuje aj ne neefektivitu. Pred pol rokom sa upravili komplet na novo tieto konkretne prechody a zastavky! ALE! Nechali sa tam obrovske obrubniky a nespravil sa bezbarierovy prechod! PRECO?
18. marec 2015

Zuzana

Konkrétne tam na Lietavskej renovovali zastávky (čo je super, lebo boli v dezolátnom stave), lenže vymenili doslova na priechode obrubníky, a namiesto toho, aby ich vymenili za nízke/bezbariérové, tak tam dali opäť vysoké! Keď už to menili, mohli vymeniť podľa mňa za nízke a stálo by to rovnako. Takže asi nebude problém len v peniazoch, ale aj v koncepcii - keď už niekde niečo renovujú, tak by to mali robiť v duchu bezbariérovosti. Lenže, kto si to pár krát neprejde s kočíkom, nedajbože na vozíčku!!, tak ten to nepochopí. ŠPeciálne na Lietavskej sú obrubníky fakt megavysoké a zároveň je betónový okraj vozovky pod úrovňou asfaltového povrchu cesty, takže kočík sa vám tam akurát krásne zašprajcne a vy tam ostanete visieť a musíte sa tam doslova lomcovať s kočíkom, kým môžete pokračovať v ceste. Je to náročné a pri prechádzaní cez cestu aj nebezpečné.
23. jún 2015

Dušan Oravský - Všestranko o.z.

V ramci participativneho rozpoctu to nebolo nikde spomenute, takze ak sa to neriesi dajte status NERIESENE

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania