Poškodenie vodomernej stanice

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Vyriešený
meno
Irena 03. marca 2015

Dlhé roky bolo možné vidieť meranie hladiny Dunaja na otáčajúcom sa mechanickom valci. S obľubou som sa od detstva zastavovala na tomto bode. Odkedy sa zmenil systém a zdigitalizoval, vodomerný prístroj je stále pokazený určite viac rokov ako jeden. Fajn vizitka! Ešte aj posprejovaný! Darmo je na zrekonštruovanej búdke pricapená ceduľa, že protipovodňová ochrana je z európskych fondov. Niektoré veci treba kotrolovať a udržiavať aj za vlastné. Nie je ochota???

18. marec 2015

Irena

Som sklamaná, že MÚ pod vedením nového starostu nemá vhodného referenta, ktorý by sa mohol veci venovať. Ľudia cestujú po svete, obdivujú svetové metropoly ako to inde majú pekné. Stačí však riešiť veci doma a ochotne, pretože pekné mestá a miesta - to je vo vyspelých krajinách štandardom preto, že si vedia spravovať vlastné krajiny a mestá, MY NEVIEME! A toto miesto by mohlo byť pritom príťažlivým informačným a zaujímavým bodom na prechádzke po nábreží pre turistov i nás obyvateľov Starého mesta. Ďakujem ale za ochotu tomuto portálu, je skvelé, že ste sa na čosi podobné dali. .
19. marec 2015

jass

Tu robia úradníci a príslušne "zodpovedné" osoby (a že je ich stále viac a s luxusnejšími platmi) dlhodobo všetko preto, aby nemuseli hnúť zadkom - a to ani v oblastiach, ktoré majú mať na práci. Z kancelárií vyťahujú zo šuplíkov predtlačené výhovorky prečo oni nemohli, prečo to má robiť niekto druhý, ako nato nie sú peniaze (a takto v kolečku všetci zúčastnení).
V konečnom dôsledku tu tento aparát stojí ohromné peniaze, a výstup napr. kvalitného bývania, života, pobytu v meste, jeho riadneho spravovania na dôstojnej úrovni - sa nikdy nedostavuje.
Nebudem tu všetko rozpisovať čo tomuto mestu chýba, vo vari stovkách bodov, hesiel a rozpisov to mal uvedené aj jeden pán, ktorý ich "všetky dokáže riešiť - vie ako nato", ten sa po mnohých rokoch z vysokých bratislavských funkcií dostal/presunul aktuálne do tej najvyššej - primátorskej. Tiež tam už peknú chvílu nečinne bez výstupov a bez zrovnania akýchkolvek ním vymenovaných nedostatkov vegetuje.
07. apríl 2021

Martin Uváček

Podnet treba preposlať zodpovednej inštitúcii, teda asi Slovenskému vodohospodárskemu podniku
https://www.svp.sk/sk/uvodna-stranka/
22. jún 2021

Martin Uváček

Podnet treba opätovne preposlať samospráve.
22. jún 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

ďakujeme za upozornenie, podnet sme preposlali subjektu, ktorý označila samospráva ako zodpovedný.

S pozdravom

Veronika Prachárová
Odkaz pre starostu
[email protected]
22. jún 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

prikladám reakciu subjektu, ktorý samospráva označila za zodpovedný:

"Dobrý deň prajem,

Systém, ktorý meria hladinu Dunaja sa volá „Limnigraf“ a ako je na ňom aj zobrazené jeho vlastníkom a správcom je Slovenský hydrometeorologický ústav.

Naša organizácie je správcom protipovodňového múru, do ktorého bola táto „stanica“ zakomponovaná.
O vyčistenie a zabezpečenie funkčnosti zobrazenia údajov na obrazovke stanice je potrebné sa obrátiť na hore uvedenú organizáciu (SHMU).


S pozdravom
Ing. Marián Bocák
Hovorca"

S pozdravom


Veronika Prachárová
Odkaz pre starostu
[email protected]
22. jún 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet sme zaslali SHMÚ s prosbou o vyjadrenie.

S pozdravom

Veronika Prachárová
Odkaz pre starostu
[email protected]
28. jún 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

prikladám vyjadrenie zodpovedného subjektu:

"Dobrý deň,
uvedený podnet ohľadom vandalizmu na vodomernej stanici Bratislava, ktorá sa nachádza na Rázusovom Nábreží je cca 6 rokov starý.
V súčasnosti je vodomerná stanica očistená a plne funkčná. Súčasný stav objektu (fotka z minulého týždňa) je uvedený v prílohe.
S pozdravom

Ing. Peter Spál, PhD.
Špecialista pre hydrológiu
Odbor Kvantita povrchových vôd

<image001.jpg>

Slovenský hydrometeorologický ústav"

S pozdravom

Veronika Prachárová
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania