Prima park zaberá ďalšie parkovacie miesta na Jašíkovej

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

V riešení
meno
Tomáš 09. marca 2015

Dnes som si všimol betónových zátaras, ktoré stavebník Prima parku rozmiestnil pozdĺž Jašíkovej ulice na parkovacie miesta pred vchodmi 1-7. Bezdôvodné uzavretie veľkokapacitného parkoviska pred bývalou VÚB-kou dňa 17. 12. 2014 (podotýkam, že odvtedy sa na parkovisku absolútne nič nezmenilo a osobne to vnímam ako pomstu investora za nevôľu a petíciu obyvateľov k výstavbe druhej etapy projektu) sme ešte nejako rozdýchali, ale toto už troška prehnali. Uvedomujem si, že pozemok, na ktorom veľkokapacitné parkovisko stojí je v súkromnom vlastníctve a aj v čase, keď tu sídlila VÚB banka bolo oficiálne vyhradené pre potreby banky. Avšak parkovacia plocha so státím kolmo na os vozovky bola odjakživa určená verejnosti. Preto ma zaujíma z akého dôvodu a na ako dlho majiteľ pozemku aj tieto miesta zneprístupnil. Zaujíma niekoho, kam všetky tie autá pôjdu parkovať a akú situáciu takéto opatrenia vytvárajú? Vopred ďakujem za vyčerpávajúcu odpoveď.

09. marec 2015

krákadú

To je naozaj už neuveritelné a nijak neospravedlnitelné, čo tu schvalujú zápolní/cezpolní úradníci Ružinova-stavebného úradu v príkrom rozpore so základnými potrebami miestnych obyvateľov, kam až zašli s aroganciou a bezohladnosťou developer-friendly-only. Ešteže tie zátarasy ne.ebli priamo na kapoty zaparkovaných áut, to im máte asi zarátať k dobru, že toto bol ústupok pre vás, vážení obyvatelia Jašíkovej.
16. marec 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Dňa 16.3.2015 sa uskutočnilo na Miestnom úrade stretnutie investora so zástupcami petičného výboru a mestskej časti Ružinov. Zástupca investora na stretnutí informoval, že ohradil súkromný pozemok, ktorý potrebuje na parkovacie miesta ku kolaudácii rekonštruovaného objektu bývalej VÚB (vyplýva to zo stavebného povolenia) - parkovacie miesta popri Jašíkovej boli doteraz verejné prístupné, ale na súkromnom pozemku, ktorý predtým patril VÚB. Obyvatelia na dnešnom stretnutí navrhli niektoré úpravy projektu II. etapy PRIMA PARKU (napr. zníženie objektu, zvýhodnené možnosti parkovania pre obyvateľov v rámci 2. etapy Prima Parku, prístupné parkovacie miesta z Jašíkovej, revitalizácia detského ihriska a pod.). V krátkom čase prebehne ďalšie stretnutie za prítomnosti zástupcov petičného výboru a investora, ktorého predmetom budú možnosti zapracovania návrhov do projektu.

kancelária starostu
23. apríl 2015

Peter

takze kam sa presunuli auta? dalej po Jasikovej a Seberiniho az ku Kocke ! od 6.3. je problem kdekolvek v tejto casti zaparkovat. Gragulujem vsetkym novym majitelom bytov v primaparku, budeme Vas mat "radi".
28. apríl 2015

Padre

Pán Peter,
pokiaľ viem Prima Park zabral parkovacie miesta ktoré sú na ich pozemku. Tiež z toho nie som nadšený ale rozhodne z toho netreba obviňovať nových majiteľov bytov v primaparku. Skôr ma irituje postoj mestskej časti, ktorá tento problém s parkovaním vôbec nerieši a pravdepodobne ani riešiť nebude.
28. apríl 2015

Peter

Ja samozrejme nejdem hadzat vajicka alebo prepichovat kolesa ludom z Primaparku, no vzhladom na to ako je vyriesene parkovanie pre Primapark (pocet miest) si myslim, ze aj oni budu musiet parkovat aj inde a teda problem bude este vacsi ako je teraz. Zial cela tato lokalita okolo hotela je preplnena a lepsie to nebude ..
12. jún 2015

Tomáš

No a kedy budú tú barabizňu vlastne kolaudovať a dokedy budú obe parkoviská takto zbytočne uzavreté?
17. jún 2015

Padre

Parkoviská sú podľa značenia vyhradené pre obyvateľov bytového domu Jašíkova 8. Takže nás to trápiť nemusí. Skôr by ma zaujímalo ako to chce developer dosiahnuť.
22. júl 2015

Veronika

Občania, naozaj ma zarážajú reakcie, ktoré na tejto webovej stránke kolujú k problematike Prima parku.
Treba sa obzrieť okolo seba a všimnúť si, že problematické parkovanie nie je problémom firmy Cresco, ktorá je developérom pri predmetnom projekte, ale celej Bratislavy.
Naozaj považujem polemizovanie a pohoršovanie sa za mrhanie času, nakoľko developér zatarasil SVOJ POZEMOK. Prepáčte, ale to sa dalo naozaj očakávať a môžme byť len spokojní, že sa parkovacie miesta, ktoré stoja NA SÚKROMNOM POZEMKU dali doteraz využívať a to bezplatne. Obyvatelia Prima parku si budú zakupovať parkovacie státia, na ktoré majú bez akýchkoľvek pochybností nárok.

Prečo by mal developér znášať ťarchu parkovacieho státia v MČ? Naozaj som zastávala názor, že ešte pomerná časť slovenského obyvateľstva nie je ovplyvnená médiami a "kačicami", ktoré sa určité - nemenované zoskupenie ľudí snaží vsugerovať obyvateľstvu.

Pravdu/nepravdu o vlastníctve si jednoducho a ľahko overíte na www stránke katasterportal-u.
PARKOVACIE MIESTA STOJA NA SÚKROMNOM POZEMKU.

Precestovala som rôzne kúty sveta a stretla som sa s veľkou rozmanitosťou ľudskej povahy, ale nikdy nepochopím averziu, ktorú si pestujú spoluobčania k PRIMA PARKU. Skúste sa najskôr zamyslieť nad tým, či naozaj chcete, aby naše deti boli obklopované zrúcaninami a nevyužitými a schátranými budovami, v ktorých prespávajú bezdomovci a roôzne individuá, kde im ide doslova o život (ako to je aj v prípade obchodného domu Ružinov). Ako sledujem príspevky, ktoré sa nachádzajú na tejto stránke, tak v značnej miere sa tu riešia banality, ale schátrané budovy a znečistené priestranstvo v ich okolí nie je zrejme podstatnou záležitosťou.

Čo sa týka parkovacieho státia, tak každá jedna mestská časť trpí nedostatkom, nie len MČ Ružinov. Problém netreba hľadať v projekte, ktorý si dokáže zabezpečiť parkovacie miesta vzhľadom na počet bytov a možností parkovacieho státia, na svojom pozemku. Netreba si pestovať pesimizmus v sebe a všetko nové kritizovať, ale skôr sa pozrieť na značné prínosy toho nového.

Naozaj pochybujem, že aspoň jeden človek z tu kritizujúcich si naštudoval celý zámer developéra skôr ako niečo začal kritizovať. Kritika je najjednoduchší spôsob ako znegovať. Osobne uprednostňujem zvelaďovanie prostredia, čo v konečnom dôsledku pôsobí priaznivo na trhovú cenu našich bytov.
22. júl 2015

Peter

Pani Veronika, uplne s Vami suhlasim (ak toto nebolo zjavne z mojich prispevkov, tak doplnim, ze presne takto som to "v skratke" myslel). Nieje to problem developera, je to problem mestkej casti, ze nieco take pripustila (stav miest, nie reinkarnaciu budovy). Zial po odkupeni vsetkych dostupnych miest sa budu ostatni musiet niekde postavit, cize ako som pisal bude to len horsie. Chyba v tejto lokalite normalny parkovaci dom, pripadne podzemne parkovanie..

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania