Krasovského - vodorovné značenie - zlý výhľad do strán na prichádzajúce vozidla

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Patrik Olejar 28. októbra 2022

Chcel by som navrhnúť zmenu vodorovneho dopravného značenia.
Na krasovskeho ulici, na krizovatke oproti novostavbe Liget je vodorovne znacenie navadzajuce vozidla do zakruty. Viditelnost do stran je v smere znacenia ciar nizka. Ak by boli do buducna ciary nakreslene/dokreslene viac smerujuce vozidlo s vyhladom 90° do kazdej strany (namiesto povodnych cca 50° v smere tyrsak, cca130° na frekventovany smer z Einsteinovej) ako je to na obrazku, bezpecnost prejazdu krizovatkou by sa urcite zvysila. Par nehod som tam uz obchadzal.

28. október 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
28. október 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, ktorého prijatie týmto potvrdzujeme. Pridelili sme ho kolegyniam a kolegom, ktorí majú riešenie danej agendy v kompetencii. O priebehu riešenia Vás na základe obdržaných stanovísk budeme priebežne informovať.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
01. marec 2023

orbitalfunk Pavúk

Nič Vám nebráni sa zaradiť do daného priestoru tak, aby ste mali rozhľad, vodič je povinný prispôsobiť svoju jazdu situácií v cestnej premávke.
Nie je treba takéto zbytočné podnety.
01. marec 2023

Patrik Olejar

Podnet som napisal asi po roku skusenosti s touto krizovatkou. Osobne s nou problem nemam, zazil som tam asi 3-4 situacie, kedy sa ludia postavili presne v rozmedzi ciar, v tom momente mali rozhlad zhorseny predpokladam cez A stlpik vozidla a nasledovali krizove brzdenia vsetkych ucastnikov vozovky. 1 alebo 2x tam dokonca uz bola aj nehoda. Aj z dovodu ako vnimam schopnosti soferov v Bratislave, som sa rozhodol tento podnet nakoniec napisat aby sa takymito detailami zvysila bezpecnost, naklady by boli minimalne a pripadna uspora na poistnej udalosti alebo na zdravi ju urcite prevysuje.

A teda myslim, nieje treba taketo zbytocne komentare.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.