Chodník na ulici Na Piesku?

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vrakuňa

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 31. augusta 2017

Ako nadseny milovnik prechadzok som po prestahovani do mestskej casti Vrakuna ostala sklamana zlou prepojenostou tejto mestskej casti s okolim.
Jedneho dna som sa rozhodla absolvovat prechadzku z Ruzinova do Vrakune, co podla mapy nemal byt ziaden problem, kedze su to viac-menej susediace mestske casti.
Rozhodla som sa vyuzit ulicu Mlynske luhy a na nu sa napajajucu ulicu Na piesku.
Tu vsak doslo k zavaznemu problemu: ako bezpecne prejst touto ulicou, aby sa clovek nestal ucastnikom dopravnej nehody? Cesta je neprehladna a klukata, auta po nej jazdia s domnienkou, ze su jedinymi ucastnikmi cestnej premavky. Ano, je pravda, ze za celu dobu presunu po tejto ulici som nestretla nikoho ineho, len dvoch cyklistov. Avsak problem je v tom, ze na tejto ulici nie je ziadny chodnik, pritom su popri nej postavene domy.
Bolo by mozne vystavat nejaky chodnik...? Alebo by bolo mozne uvazovat o inej alternative?
Bola by to celkom pekna prechadzka a ludia z okolia by sa nemuseli bat o vlastny zivot pri prechadzani z jednej strany na druhu.

27. máj 2012

cyklotron

Ani poriadna cesta, ani chodnik, ani cyklocesta, ani osvetlenie, hoc, kandelabre (po slovensky vylozniky...ehm - stlpy) verejneho osvetlenia su osadene este niekedy zo `70 rokov a nesu zvysky poulicnych svietidiel. Krista im, ved dane sa platia, to je taky sakra problem nahnat trebars nedaleko ubytovanych bezdomovcov a vybetonovat/vydlazdit chodnik, namalovat ciary a osadit niekolko svietidiel na existujuce stoziare??! Mozno bude problem s pozemkami pod chodniky, ale sudiac podla divokeho porastu a nezaujmu o ne, majitel bude asi stat.
31. august 2017

Zuzana

Vybudovanie chodníku

Bývam na Piesku 6/A kde v poslednej dobe pribudli ďalšie paneláky a ďalšie sú vo výstavbe. No v okoli mienke žiadny chodník pre ľudí. Z pod mosta až do Vrakune musíte ísť po hlavnej ceste a báť sa o vlastný život nakoľko tu autá lietajú a jazdia vo veľkom počte lebo ide o skratku medzi ruzinovom a vrakunou. Už niekoľko rokov je to v takomto stave je tam veľa rodinných domov panelákov veľa rodín s deťmi v okolo nás nie je žiadna možnosť ísť bezpečne na prechádzku lebo v okoli neni na ceste ani jeden jediný chodník .
16. október 2017

Lena

Chýbajúce chodníky Na piesku

Na ulici Na piesku sa stále stavajú nové bytové domy. Obyvatelia však nemajú bezpečný prístup od zastávok MHD - Astronomická. Zraniteľné sú najmä deti, ktoré každé ráno merajú cestu medzi autami do školy. Bolo by potrebné situáciu riešiť v súčinnosti s developermi a urobiť chodníky pre peších a využiť na to aj priestor cez záhradky vedľa Sylex-u, aby nemuseli kľučkovať a zachádzať cez rozbitú ulicu Mlynské Luhy. V záujme bezpečnosti je potrebné tiež zfunkčniť verejné osvetlenie celej ulice až po hranicu Vrakune.
02. február 2018

Lucia Klanicova

Tymto by som chcela podakovat panovi starostovi Vrakune za chodnik na Priehradnej ulici, velmi nam to pomohlo. Zaroven by som rada apelovala na pana starostu Ruzinova, aby si zobral priklad. Prejst z konca Priehradnej ulice pesi smerom k zeleznicnemu priecestiu na ulici Na piesku je hotova samovrazda. Auta tam chodia ako blazni a obchadzaju vas v 5 cm vzdialenosti, aby nahodou nemuseli pribrzdit a nedajboze zastat. Na tejto ulici prebieha momentalne dost mohutna vystavba bytovych domov a o chodniku ani chyru ani slychu. To mame aj 500 metrov chodit autom, aby sme sa nebali ako chodci o zivot ?
19. február 2018

Marek Múčka

Tiež sa pridávam k občanom, ktorým táto situácia nieje ľahostajná. Onedlho aj ja budem obyvateľom ulice Na Piesku, pracujem v Sylex-e, ktory je kusok od tejto ulice a denno denne vidim aka je situacia na tejto ulici. Pod mostom sa chodia premavat autickari so silnymi motormi a skusaju co im auto vydá... pri zeleznici sa zas zasivaju mestskí policajti ale zeby nieco spravili to nie... som zvedavy kedy sa stane nejaka nehoda potom uz bude neskoro... spat k teme, na ulici Na piesku jednoznacne chyba system riadenia, bepzecnost je tu na velmi nizkej urovni a treba stym nieco robit. Pan starosta prosim Vas vyrieste tento problem skor ako sa nieco stane!
dakujem.
19. február 2018

Marek Múčka

preco je prosim tato tema oznacena ako Vyriesena ?
19. február 2018

Odkazprestarostu.sk

Z príspevku Lucie sme pochopili, že je to vyriešené.

Ján Hefty
www.odkazprestarostu.sk
15. marec 2018

Katarina Mechurova

Prosím Vás pán Hefty. Robíte si z občanov “dobrý deň”?! Kde pani Lucia píše, že je niečo vyriešené na ulici Na piesku?! Žiadam o otvorenie diskusie, zrušenie stavu “vyriešené” a odpoved na úrovni, kedy bude zabezpečený chodník a osvetlenie pre občanov a ak nie, tak z akého dôvodu? Alebo to majú občania brat tak, že ak tam nikto z kompetentných nebýva, tak sa tým “nebudeme” zaoberať? Ďakujem.
15. marec 2018

Katarina Mechurova

Teda ešte doplním, malo to byt adresované pre starostov oboch strán, keďže je tento problém aj na strane Ružinova aj Vrakune (súdim podľa informačnej tabule).

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania