Vyhradené parkovanie - obsadzované autami s inými ŠPZ

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Vyriešený
meno
Ricco 06. marca 2015

Dobry den, som obyvatel Dubravky zhruba rok. Pred nasim bytovym domom su vyznacene parkovacie miesta oznacene urcitymi SPZ. Na tychto miestach som vsak za cely rok nevidel parkovat vozidla s tymito SPZkami. Je mozne, si niekde skontrolovat, ci su dane miesta vobec zaplatene?, alebo tam niekto zo susedov jednoducho parkuje neopravnene, bez toho aby za miesto platil? Pripada mi to, ze na tychto miestach parkuju rovnake vozidla s cudzimi SPZ a susedia si nato zvykli a neriesia to, a myslia si, ze je vsetko v poriadku a auta tam sa tam boja odstavit.

07. marec 2015

Igino

Tak to neries ani ty. A vrat sa do Trebisova.
07. marec 2015

ruzinovcan

U nás v Ružinove je prax taká, že auto, pre ktoré je box vyhradený, dlhodobo parkuje na neďalekom verejnom parkovacom mieste a na vyhradenom mieste parkuje auto manželky, alebo služobné auto, s iným EČV.
Je bez postihu možné, aby auto s vyhradeným boxom zároveň zaberalo verejné parkovacie plochy?
07. marec 2015

fantozzi

Podobne na Dlhych Dieloch..akurat ta moze upokojit fakt,ze pocet aut ,kdekolvek stoja sa nezmeni..a papucu na reserveve daju len ak zavola "majitel" boxu..ostatnych je vraj po tom prd.
07. marec 2015

Rado

Ak to nahlási majiteľ parkovacie miesta tak to riešia. inak je to nepostihnutelne ;-) pekný deň
07. marec 2015

Martin J.

A velakrat sa stava, ze miesto je nezaplatene a ostava tam povodne oznacenie, lebo MU si nerobi svoju pracu dokladne.
08. marec 2015

fantozzi

Zrusit reserve a nabehnut na rezidencny system..avsak tento system vyhovuje korupcii,tak naco ho menit,vsak?
08. marec 2015

Ricco

Dobry den, podnet je vyrieseny. Nasiel som tu ten isty problem, ktory bol nahlaseny od suseda a nasledne bola znacka upravena v kompetencii MU Dubravka tento tyzden. Zostava ale otazka do buducnosti: Je mozne, si niekde skontrolovat, ktore miesta na ulici su zaplatene? a ktore nie? a stale su neopravnene oznacene?
09. marec 2015

Peter

Z tohto portálu sa pomaly stáva nie odkaz pre starostu, ale verejná žalobaba, na čo sem dávate vážení obyvatelia takéto príspevky? Závidíte?
Presne ako je hore napísané, prvý príspevok je výstižný, súhlasím.
10. marec 2015

starosta

Stacilo by ak by mestska cast zavesila na interenet a aktualizovala raz rocne/mesacne zoznam zaplatenych miest. Obyvatelia by si to vyriesili uz sami. Aj u nas sa stavalo, ze si niekto zaplatil miesto na rok a po roku si ho uz nepredlzil. Ale kedze si ho ani neodznacil tak bol stale vzsmiaty, kedze si tam nikto nedovolil zaparkovat. Az raz prisli uradnici z miestneho uradu a znacku mu prelepili - volny box.
Ak by ten zoznam bol zverejneny ani uradnik by nemusel nikam chodit.
12. marec 2015

Jozef

@Peter - aj ked si nemyslim ze na toto odpovies, mozno sa ti zda ze toto je verejna zaloba - ano je - zaloba na majitelov parkovacieho miesta ktori dalsi rok pouzivaju miesto bez zaplatenia pricom, ak box nepouzivaju tak na ich zodpovednosti je to aby box oznacili ako volny. A takisto je to zaloba na mestsky urad ktory nekona - preco sa neurobi zoznam neplaticov hned po tom ako je januar a nerozbehne sa zopar uradnikov a neurobi tieto miesta dostupne aj pre ostatnych? na nasej ulici si myslim ze minimalne 5 miest je volnych ale nezaplatenych, pretoze majitelia tych boxov tam parkuju ale nemaju ziadnu karticku na povolene parkovanie.
A ak si ty ten co takto zneuziva system, tak asi preto vyskakujes aby sa tu niekto vrati na zahumienku. Ak by tebe napriklad zamestnavatel nevyplatil vyplatu tak dalsi mesiac neprides do roboty. Tak preco niekto moze rok vyuzivat parkovacie miesto za ktore neplati? MU asi nechyba tych par desiatok tisic eur, vsakze. A konecne zacali uradnici prelepovat volne boxy a ja im drzim palce, ze si konecne zacali robit svoju robotu.
12. marec 2015

Ján

Východňári sú všade...
13. marec 2015

Admin Bratislava-západ

Dobrý deň, Igino, Peter, Ján,
skúste prosím nahradiť nepodložené obiňovanie východniarov vecnou argumentáciou, vďaka a príjemný deň,
Miro Ščibrany
admin OPS pre Bratislavu-západ

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania