Račianska - neohlásené stavebné úpravy

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

V riešení
meno
Peter 01. novembra 2022

Dobry den,

Chcel by som sa informovat ohladom prebiehajucich prac na stavbe 3 etapy pri MYTE - Racianska ulica. Pred nedavnom deklarovali ze prace prebiehaju vyhradne v pracovnych dnoch od pondelka do piatku. Poslednych par vikendov je tomu vsak v sobotu inak a prace prebiehaju aj v tieto dni. Cez Statne sviatky takisto prebiehaju prace. Chcel by som sa informovat ci sa nieco zmenilo, a ak ano ci maju na prace v sobotu a v dnoch pracovneho pokoja povolenie?

03. november 2022

Ferilla

Dobry den, my ako obyvatelia Kukucinovej ulice sme tiez zopar rokov znasali stavebny ruch aj cez vikendy a sviatky ked sa stavala vasa etapa budov odkial je robena foto, a taktiez nas nikto nevypocul, neberte to v zlom a ani skodoradostne, len chcem upozornit na to ze nie len novoobyvatelom tejto oblasti to moze vadit, ale aj povodnym obyvatelom Noveho mesta ktore sa nachadza v blizkosti to tak isto prekaza a nadalej sa nerespektuju ziadne dohody ani prava obcanov, preto som rad ze starostu konecne vymeni rozumny clovek, ktory sa bude viac zaujimat o rozvoj a stavebny ruch v tejto mestskej casti.
03. november 2022

Peter

Dobry den, dakujem za komentar, ale tymto pristupom "aj my sme trpeli, musite aj vy" sa nic nevyriesi. Vystavba v meste je prirodzena a treba ju strpiet, ale ak su pravidla a zakony na tom kedy sa moze stavat a kedy nie, chcem vediet ci sa dodrzuju. Taktiez nie som novoobyvatel oblasti, v Novom meste a v tejto stvrti som sa narodil a zijem tu cely zivot, a preto rad poukazem na problem a riesim ho, ak je to mozne, aby sa mestska cast posunula dalej a zilo sa tu lepsie. Tiez sa velmi tesim vymene starostu a ocakavam pozitivne zmeny :)
03. november 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujem za Váš podnet. Podnet som postúpila na preverenie a riešenie oddeleniu územného konania a stavebného poriadku.

Za porozumenie ďakujem.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM
21. december 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe informácie zo stavebného úradu by som Vás chcela informovať, že stavebné práce, ktoré svojimi účinkami obťažujú okolie a sú zdrojom hluku, exhalátov, otrasov a prachu, môže stavebník vykonávať len pondelok až piatok v čase od 7,00 hod. do 18,00 hodiny.
Stavebný úrad odporúča dotknutým občanom, ak sú obťažovaní hlukom, otrasmi, prachom nad legislatívou stanovenú mieru a v čase sviatkov, či pracovného pokoja, aby predložili stavebnému úradu o tom dôkazy ( merania, nahrávky, fotografie,..). Privolanie hliadky MsP, príp. PZ SR k porušovaniu stanovených podmienok stavby zabezpečí záznam, na základe ktorého môže stavebný úrad konať.

Za porozumenie ďakujem.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM
25. december 2022

Viera

Takže občan musí najprv doložiť dôkazy o tom, že stavebná firma porušuje zákon a dovtedy stavebný úrad nekoná ?
26. jún 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ospravedlňujem sa za oneskorenú odpoveď. Na základe informácie zo stavebného úradu by som Vás chcela informovať, že Stavebný úrad upozorní zhotoviteľa na dodržiavanie podmienok stavebného povolenia a súvisiacich predpisov najprv listom.
Doporučujeme dotknutým občanom, ak sú obťažovaní hlukom, otrasmi, prachom nad legislatívou stanovenú mieru a v čase sviatkov, či pracovného pokoja aby predložili stavebnému úradu o tom dôkazy ( merania, nahrávky, fotografie,..). Je vhodné nápravu riešiť priamo – kontaktom – dohovorom so stavbyvedúcim, zápisom do stavebného denníka, prizvať svedkov,....
Až po treťom napomenutí prichádza podľa predpisov finančná pokuta stavebníkovi . Všetko je teda závislé od vzájomného pochopenia, tolerancie na oboch stranách, prípadne aspoň na kompenzácií strpených záťaží medzi stavebníkom ( BAVINT ) a obyvateľmi okolia.

Za porozumenie ďakujem.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania