Búchajúci poklop na Mozartovej

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 22. apríla 2012

Búchajúci poklop priamo pod oknami bytoviek na Mozartovej znepríjemňuje každodenný život obyvateľov ulice už dlhší čas. Uvoľnený kanalizačný poklop v strede vozovky pri každom prejazde vozidlom sa hýbe a búcha ako keby tadiaľto chodili vlaky.

Obyvatelia v noci nemôžu pokojne spávať, a počas dňa musia znášať stres z nárazových úderov. Komunikácia je dvojsmerná ulica, po ktorej denne prejde množstvo áut.

Dovoľujeme si požiadať mestskú časť Bratislava – Staré Mesto, správcu pozemných komunikácií III. a IV. triedy na území hlavného mesta SR Bratislavy, aby vyzvala vlastníka alebo vlastníkov kanálovej šachty na okamžitú opravu a výmenu hlučného poklopu. Nový poklop by mal byť certifikovaný podľa požiadaviek a noriem pre dopravné plochy, s tlmiacou vložkou odolnou voči soliam a olejom, takisto by mal byť aj kvalitne osadený.

Súčasne navrhujeme správcovi komunikácie, prípadne vlastníkom a správcom šácht (mestská časť alebo vodárenská spoločnosť, elektrárne či rôzni operátori sietí), aby pravidelne vykonávali revíziu všetkých kanalizačných poklopov v Starom Meste aj so zameraním na bezhlučnosť prevádzky.

Za vybavenie nášho podnetu vopred ďakujeme.
Bytové domy Mozartova 10-16, 13-19, Bratislava

09. jún 2012

Agnesa Zolyomiova

Komunikácia so samosprávou o riešení podnetu viazne. Na riešenie obyvatelia Mozartovej ulice v bratislavskom Starom meste čakajú od 22.04.2012. Dnes je 09.06.2012. Na ulici pribudol ďalší búchajúci šachtový poklop a obyvatelia musia znášať pri každom prejazde auta ostré búchanie už 2 šachtových poklopov KOK!-KOK!, KOK!-KOK! KOK!-KOK! KOK!-KOK! KOK! KOK!
11. jún 2012

Odkazprestarostu.sk

@Agnesa: Dobrý deň, preposlali sme podnet ešte raz na Staré Mesto tak veríme, že tentoraz zareagujú.
17. jún 2012

Mozartova 10-16, 13-19, Bratislava

Dobrý deň, pred obytnými domami Mozartova 10-16, Bratislava – Staré Mesto sú zrejme zle osadené alebo uvoľnené kanalizačné poklopy, ktoré po každom pejazde auta búchajú. Tento hluk, ostré búchanie je veľmi nepríjemné a sťažuje každodenný život obyvateľov tejto ulice v denných i nočných hodinách. KKOK-KOKK! KOK-KOK! KO-KO! K-K!

Na problém obyvatelia upozornili už 22.04.2012 na portáli odkazprestarostu.sk aj s fotodokumentáciou a identifikáciou miesta. Portál zaslal ihneď podnet samospráve, ale zo Starého mesta neodpovedali. 11.06.2012 portál preposlal podnet ešte raz na Staré Mesto v nádeji, že tentoraz zareagujú. Samospráva nezareagovala ani tentoraz. Búchanie sa neodstránilo. KKOK-KOKK! KOK-KOK! KO-KO! K-K!

Našťastie nie je tomu tak všade v hlavnom meste. Starosta mestskej časti Bratislava- Záhorská Bystrica Ing. Jozef Krúpa vie ako na to a zdá sa, že je to jednoduché:

http://www.zahorskabystrica.sk/wp-content/uploads/007_2011_viaspol.pdf
Objednávame si u Vás opravu a výmenu poškodených
poklopov DN-400 1 ks
poklopov DN-800 1 ks
pri MÚ Záh. Bystrica 180,- €

http://www.zahorskabystrica.sk/wp-content/uploads/011_2011_viaspol.pdf
Objednávame si u Vás nákup a opravu kanalizačného
poklopou v lokalite Strmé Vŕšky

Napriek dlhodobej nečinnosti našej samosprávy v tejto veci veríme, že aj Bratislava – Staré mesto bude hľadať spôsoby, ako čo najvhodnejšie odstrániť tento nedostatok, vyrovnať povrch, utesniť poklopy atď., alebo podľa vzoru Miestneho úradu Záhorská Bystrica objednať u nemenovanej firmy opravu a výmenu poškodených poklopov.

Ďakujeme. S pozdravom a so želaním príjemného leta pri nervy drásajúcom búchaní poklopov KKOK-KOKK! KOK-KOK! KO-KO! K-K!

Obyvatelia Mozartova 10-16, 13-19, Bratislava – Staré mesto
22. december 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, pani Zolyomiova,

ďakujeme za Váš podnet.

Pri spätnej kontrole neriešených podnetov sme Vašu správu preverili. Chceli sme Vás informovať, že sme sa pre časový rámec podania podnetu rozhodli podnet klasifikovať ako “Vyriešený”. Za neskoré spracovanie sa ospravedlňujeme. Podnety a pripomienky obyvateľov mestskej časti pre nás tvoria hodnotnú spätnú väzbu. Na komunikácii a transparentnosti v tejto oblasti budeme aktívne pracovať.

V prípade ďalších podnetov sa na nás môžete opäť kedykoľvek obrátiť.
Ďakujeme veľmi pekne za Váš čas a pochopenie.

S pozdravom

Samuel Zahradník, Oddelenie Komunikácií, Miestny úrad Staré Mesto

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania