Devínska cesta-zastávka MHD-chýbajúca

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Michal K. 07. novembra 2022

Zastavka je prilis kratka a stojace autobusy blokuju prechod pre chodcov. Ked naskoci vtedy zelena, je velmi zlozite a nebezpecne prejst.

07. november 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: MÚ Karlova Ves
09. november 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Prosím tento podnet presunúť na HM Bratislava. Ide o cestu 1. triedy.

Beata Boháčiková, ref. dopravy a verejného poriadku MÚ MČ Karlova Ves
09. november 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
24. november 2022

jajbolina

Toto asi nepôjde poriešiť. Posunúť označník bližšie smerom k Devínu je nešťastné, tam je úzky chodník takže cestujúci budú mať málo priestoru na nástup/výstup.
A posunúť priechod pre chodcov je problematické. Ak bude ďalej od zástavky, budú chodci prechádzať mimo neho a zároveň je posun priechodu problematický, musel by sa podľa fotky rozšíriť chodník pre TB ale aj posunúť obratisko trolejbusov.
Toto asi realizovať nepôjde.
PS: Táto zástavka by si zaslúžila prístrešok, býva vyťažená cestujúcimi.
24. november 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, ktorého prijatie týmto potvrdzujeme. Pridelili sme ho kolegyniam a kolegom, ktorí majú riešenie danej agendy v kompetencii. O priebehu riešenia Vás na základe obdržaných stanovísk budeme priebežne informovať.

S pozdravom
Kto? Oddelenie hromadnej dopravy

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
29. november 2022

Michal K.

ak nie je mozne zastavku predlzit alebo posunut. tak by bolo hadam mozne aspon zmenit casovanie semaforov tak, aby chodci nemali zalenu vtedy, ked autobus stoji na zastavke.
12. december 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme Vám za podnet, ohľadom zastávky mestskej hromadnej dopravy (MHD) „Riviéra“ smerom do Devína.
Uvedomujeme si súčasný stav predmetnej zastávky s ohľadom na jej obsluhu kĺbovými vozidlami. Žiaľ predmetná zastávka bola v minulosti navrhnutá pre kratšie vozidlá MHD, ktoré dlhodobo boli vypravované na pravidelné linky smerujúce do Devína (vo vybraných obdobiach aj kĺbové vozidlá), pričom v súčasnosti sa snažíme všetky novobudované zastávky riešiť minimálne pre potreby jedného zastavujúceho kĺbového vozidla (v niektorých odôvodnených prípadoch, kde sa vôbec nepredpokladá výskyt kĺbových autobusov napr. trasa linky č. 147 aj kratšie). V súvislosti s rozvojom lokalít, ktoré súčasná linka č. 29 obsluhuje, ako aj s postupným dopĺňaním kĺbových autobusov do vozového parku dopravného podniku začali byť na linku č. 29 nasadzované kĺbové vozidlá.
V rámci zlepšenia podmienok MHD sa snažíme zastávky v prípade prestupných uzlov situovať čo najbližšie pri seba (zvyčajne ihneď za križovatkou resp. pred ňou) pre skrátenie peších trás v prípade prestupov. Čo sa týka riešenia predmetnej situácie, tak to nie je jednoduché vzhľadom na existujúce priestorové možnosti, majetkové vzťahy, polohu a podobu križovatky, polohu cestnej svetelnej signalizácie. Jednou z možností, ktorá je jednoduchšia z dôvodu nepotreby stavebných úprav je presun zastávky ďalej do jazdného pruhu, avšak takéto riešenie má aj svoje nevýhody – predĺženie peších trás zo zastávok uzla Riviéra, skomplikovanie priepustnosti križovatky, strata priestoru na osadenie prístreška, nevyužívanie vybudovaného betónového povrchu v priestore zastávky, očakávané sťažnosti od vlastníkov susediacich nehnuteľností.
Ďalšou možnosťou na preverenie je posun priechodu, avšak v súčasnosti nevieme povedať, či je vôbec takýto presun reálny, pričom ak by bol, súviseli by s tým väčšie stavebné úpravy – úprava podoby obratiska, úprava povrchov a presun cestnej svetelnej signalizácie.
Na základe uvedeného nie je v súčasnosti možné jednoducho aplikovať rýchle riešenie, avšak uvedenými možnosťami sa budeme zaoberať a zvažovať ich prípadnú realizáciu. Do tejto doby požiadame Dopravný podnik o informovanie vodičov, aby s vozidlom zastavovali v čo najväčšej možnej miere tak, aby vozidlo čo najmenej zasahovalo do priestoru priechodu. Predpokladáme však, že to sa deje vo veľkej miere už teraz, a žiaľ vzhľadom na potrebu výjazdu zo zastávky už vozidlo nie je možné lepšie pristavovať.
Kto? Oddelenie hromadnej dopravy

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
12. december 2022

Michal K.

dobry den, ako dlho bude trvat preverovanie? a co moznost upravy casovania semaforov? ta je najjednoduchsia a vobec ste sa k nej nevyjadrili.

prosim admina, aby podnet predcasne neuzatvaral. dakujem.
29. december 2022

Michal K.

pozoroval som spravanie vodicov autobusu cislo 29. na zastavke stoja zbytocne dlho, a aj ked ludia uz hodnu chvilu nenastupuju a stale cakaju s otvorenymi dverami. potom naskoci chodcom zelena a autobus stale stoji na zastavke. bolo by mozne poziadat vodicov, aby opustili zastavku co najskor a neblokovali tak zbytocne chodcov na prechode?
30. december 2022

jajbolina

Tam je problém že bus musí čakať kým prejdú vozidlá idúce do Devína. Bohužiaľ mesto nenapadlo pri rekonštrukcii Karloveskej radiály vybudovať krátky BUS pruh na semafóre k odbočke na Devín, a tak stojí BUS v rade s autami. A zároveň, keďže ide kolóna áut z mesta smer na Devín (a DNV), tak BUS hodí blikačky a čaká kým ho nejaké auto pustí. Zase raz mesto predviedlo polovičnú prácu pri rekonštrukcii (hoci sa tam krátky BUS pruh zmestil na úkor zeleného pásu pred SVP a BUSY mohli mať zelený signál ešte pred autami).
23. máj 2023

Michal K.

vsimol som si, ze niektori vodici autobusov stoja dostatocne vpredu a priechod je volny. ini zasa stoja tak, ze rovnakym autobusom priechod blokuju. prosim upozornit vodicov mhd, aby stali co najdalej vpredu.
13. november 2023

Michal K.

prosim, poziadajte vodicov, aby stali uplne vpredu a neblokovali priechod, maju tam este dost miesta.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania