Junácka - Plaváreň Pasienky - poškodený malý bazén

Zodpovednosť za riešenie: STaRZ

V riešení
meno
Martin 08. novembra 2022

Dobrý deň,
Prosím o okamžité odstránenie dlhodobého havarijného stavu ktorý ohrozuje životy detí na malom bazéne na Plavárni Pasienky. Tak aby nedošlo k obmedzeniu prevádzky.
1. Demontovať dráhu 3/4 ktorá je na oboch stranách vytrhnutá zo steny bazéna a drží len na fólii. Utrhnutie takto plne napnutého lana veľmi pravdepodobne spôsobí dieťaťu smrteľné zranenie.
Dočasne zmiestniť na U konzolu ako dráha 1/2.
V Júli kompletne opraviť technológiou na to určenou a dimenzovanou aby už nedošlo k vytrhnutiu u všetkých 3 dráh.
2. Zalepiť odlepené kachličky a vytmeliť všetky degradované špáry. Doplniť chýbajúce mriežky na žlabe.
3. Zbrúsiť hrdzavé povrchy a natrieť antikoróznym náterom. Zbrúsiť plesnivé povrchy, penetrovať a natrieť antymykotickým náterom.
4. Vypracovať a predložiť nájomnikom plán každomesačnej údržby.

08. november 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: STaRZ
15. november 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

nestabilné kotvenie a úchyt dráh je dôsledok mechanického poškodenia (vešanie sa na dráhy, ...), zvolili sme riešenie konzolového úchytu, pre všetky dráhy, ktorý bude dodaný v 47.týždni. Jestvujúce riešenie nie je životu nebezpečné, pri plávaní s ňou plavec neprichádza do styku.

Poškodenie dlažby je dôsledok nesprávne zvoleného ukončenia bazénovej fólie v minulosti, v rámci odstávky bude dlažba opravená. Momentálne sa nedá opraviť z dôvodu mokrého podložia (pri oprave musí byť suché).

Korózia dažďového zvodu je spôsobená kondenzom, nie je to plieseň, uvažujeme o dočasnej kapotáži z estetických dôvodov, následne o výmene za plastový zvod do mokrého prostredia.

S pozdravom

Správa telovýchovných a rekreačných zariadení
hlavného mesta Slovenskej republiky Bratislavy
Junácka 4
831 04 Bratislava
15. november 2022

Martin

"v rámci odstávky bude dlažba opravená" - prečo nebola opravená už v rámci letnej odstávky? Prečo nebolo v rámci letnej odstávky opravené absolútne nič.

Toto počúvame stále dúfam že tento krát už dojde konečne k náprave.

Podnet ohľadne korózie a pliesní sa netýka len dažďového zvodu a steny pod ním. Ale všetkých hrdzavých a plesnivých povrchov v budove.

Chýba vyjadrenie k bodu 4.

Ďakujem
15. november 2022

Martin

"nestabilné kotvenie a úchyt dráh je dôsledok mechanického poškodenia (vešanie sa na dráhy, ...)," Dovolím si nesúhlasiť pred zafóliovaním bazéna sa deti vešali na dráhy rovnako a k vytrhnutiu nikdy nedošlo.

Príčinou vytrhnutia je jednoznačne zle zvolené kotvenie a nový model dráhy s upínaním na račňu ktorá dovoluje silnejší ťah. Hlavnou príčinou je jednoznačne dlhodobé pôsobenie príliš napnutej dráhy na príliš slabú kotvu.
15. november 2022

Martin

"uvažujeme o dočasnej kapotáži z estetických dôvodov" - korózia všeobecne nie je estetická vada. Je to degradácia materiálu ktorá spôsobuje jeho rozpad. Proti korózii treba okamžite zakročiť kým sa dá. Inak spôsobujete škodu na mestskom majetku ktorá ako sám/sama vravíte vyústi až k "výmene za plastový zvod". Tomu sa dalo riadnou údržbou predísť.
05. február 2023

Martin

Napriek sľubom nebol počas zimnej odstávky bod 2.

Bol vyriešený len bod 1.

Body 3 a 4 ostali stále bez adekvátneho návrhu riešenia.

Bod 2 ohrozuje deti na zdraví a musí byť vyriešený teraz cez jarné prázdniny.

Prikaladám foto stav ku koncu januára.
07. február 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom,
Vlado
Administrátor Bratislava-Nové Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]
09. február 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

oprava dlažby sa môže vykonať len počas odstávky, nakoľko je potrebné z dôvodu technologických postupov, aby podklad úplne vyschol. Počas jarných prázdnin je výukový bazén v prevádzke. Počas odstávky je potrebné vykonať kompletnú výmenu, nakoľko čiastočné opravy, ktoré sa uskutočnili počas minulého leta, nepostačujú. Plánovaná odstávka začína od 1.6.2023.

S pozdravom

Správa telovýchovných a rekreačných zariadení
hlavného mesta Slovenskej republiky Bratislavy
Junácka 4
831 04 Bratislava
09. február 2023

Martin

Dobrý deň.

Reagujem na vašu odpoveď.

"čiastočné opravy, ktoré sa uskutočnili počas minulého leta, nepostačujú"

Nevšimol som si že by boli vykonané počas minulého leta vôbec nejaké opravy. Bazén bol po prázdninách v tom istom stave ako pred nimi v rátane týchto rozbitých kachličiek. Tento podnet píšem práve preto že počas poslednej odstávky ste nič nespravili. Neviem čo máte napísané v papieroch ale žiadne ani dočasné práce vykonané neboli v roku 2022.

Do leta nemôžete čakať. Urobte čokoľvek ale stav že na bazéne kde sú malé deti sú pouvoľňované a porozbíjané ostré kachličky byť nemôže.

Čakáte kým si ďalšie dieťa rozreže nohu?

Lepte to silikónom trebárs každý týždeň ak nie ste schopný spraviť hocijaké dočasné riešenie ktoré by vydržalo 5 mesiacov.

Vopred ďakujem že ďalšia vaša odpoveď už nebude len výhovorka ešte k tomu založená na klamstve.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania